چگونه خطاهای دارویی را مدیریت کنیم؟


دکتر مرجان کریمی قوانلو بیان کرد: در سال‌های اخیر با تلاش‌های مستمر، سامانه‌ای برای گزارش‌دهی آنلاین اشتباهات و عوارض دارویی راه‌اندازی شده است. او همچنین از تدوین راهکارهایی برای...

دکتر مرجان کریمی قوانلو بیان کرد: در سال‌های اخیر با تلاش‌های مستمر، سامانه‌ای برای گزارش‌دهی آنلاین اشتباهات و عوارض دارویی راه‌اندازی شده است.

او همچنین از تدوین راهکارهایی برای پیشگیری از بروز اشتباهات دارویی خبر داد و گفت که این اطلاعات به تمامی مراکز بهداشتی و درمانی کشور از طریق معاونت‌های غذا و دارو و سامانه نسخه الکترونیک ارسال شده است. در سه سال گذشته، بیش از ١٢٠ مکاتبه با موضوع راهکارهای پیشگیرانه از اشتباهات دارویی انجام شده است.

کریمی تصریح کرد: این اقدام به منظور اطلاع رسانی علل وقوع اشتباهات دارویی و به کارگیری راهکارهای پیشگیری از وقوع مجدد آنها و در نتیجه کاهش وقوع اشتباهات دارویی با هدف ارتقای ایمنی دارویی بیماران انجام شده است.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی همچنین با اشاره به آموزش موارد راهکارهای پیشگیرانه از وقوع مجدد اشتباهات دارویی توسط معاونت‌های غذا و دارو به حرف پزشکی، ادامه داد: تعداد گزارش‌های آنلاین ثبت شده در سامانه با ارتقا سامانه گزارش‌دهی عوارض و اشتباهات دارویی به منظور تسریع و تسهیل در امر گزارش‌دهی عوارض و اشتباهات دارویی و ارسال ۱۰۰ درصدی گزارش‌های آنلاین از اول تیرماه ۱۴۰۲ عملیاتی شده است.

به گفته کریمی، تعداد گزارش‌های آنلاین ثبت شده در سامانه از حدود ۷ هزار در سال ١٣٩٩ به بیش از ۱۵ هزار گزارش در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

وی تاکید کرد: همکاران جامعه پزشکی می‌توانند اشتباهات دارویی را با ذکر علل وقوع اشتباه و راهکارهای پیشگیرانه از وقوع آنها در سامانه گزارش عوارض و اشتباهات دارویی به نشانی adr.ttac.ir ثبت و ارسال کنند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر