پزشک خاک، کار جدید فائو در حوزه حفاظت خاک


پزشک خاک، کار جدید فائو در حوزه حفاظت خاک

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: فائو امسال کار جدیدی با عنوان پزشک خاک در حفاظت خاک شروع کرده تا از سرعت تخریب و آلودگی آن جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارم آذر ۱۴۰۳ نشست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت روز جهانی خاک در ۵ دسامبر برگزار شد.

صفدر نیازی شهرکی، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۹۵ درصد غذا تمام جانداران از زمین و خاک است، ضمن اینکه یکی از منابع کاهنده آلودگی و محل ذخیره آب خود خاک است.

وی افزود: اما دو امر آب و تخریب سلامت آن را تهدید می‌کند. تخریب شامل فرسایش، تغییر کاربری، شوری، سازه‌ها ناشی از ساخت و ساز و… می‌شود.

وی ادامه داد: در موضوع آلودگی مسئله پساب آب‌ها، کود شیمیایی و… مطرح است. آلودگی ناشی از پساب‌ها، مازاد سموم و… باعث فرسایش سالانه ۱۶.۵ تن در هر هکتار شده است.

نیازی شهرکی درباره اقدامات انجام شده در این معاونت گفت: ۳ هزار و ۴۰۰ رویداد در سایت فائو ثبت شد. ۲۹۶ همایش، گردهمایی و… برگزار شد. همچنین ۷۵۵ مورد کارگاه آموزشی داشتیم که در نهایت منجر به رتبه نخست ایران در بین کشورها در حوزه اقدامات انجام شده در خاک شد.

وی درباره مطالعات درباره حاصلخیزی خاک عنوان کرد: طی ۲ سال گذشته در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۳ هزار هکتار و سال گذشته ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، مطالعات انجام شد و آماده کردن نقشه مدیریت پذیر خاک در حال انجام است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به پزشک خاک اشاره کرد و گفت: فائو به تازگی کار خوبی با نام پزشک خاک شروع شده است. در این حوزه باید مروجان بخش خصوصی تربیت شوند و نسخه نویسی درباره استفاده استاندارد از کودهای شیمیایی برای حفاظت خاک آماده شود.

نیازی شهرکی در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر نتایج اقدامات انجام شده این معاونت و رتبه نخست ایران در حالی که در فرسایش خاک هم رتبه اول را دارد، چیست، گفت: نخستین آن شکل گیری گفتمان سازی است تا مخاطبان به این اقناع برسند که باید از خاک حفاظت کنند.

وی اظهار کرد: مسئله خاک برنامه بلندمدت است و پاسخ آنی ندارد. پروژه ادامه دارد تا به نتایج مورد انتظار دست یافت.

نیازی شهرکی با بیان اینکه آمار فرسایش خاک در کشور بالاست و نیاز به اقدامات فیزیکی دارد، تصریح کرد: با اطلاع رسانی و آموزش جامعه باید مانع تخریب مرتع و جنگل شد. امیدوارم بتوانیم رتبه فرسایش را در کشور کاهش دهیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

4 سال انتظار برای دریافت تراکتور