اعلام پاداش پایان خدمت کارمندان دولت در سال آینده/ حقوق بازنشستگان در سال 1404 چقدر افزایش می‌یابد؟


اعلام پاداش پایان خدمت کارمندان دولت در سال آینده/ حقوق بازنشستگان در سال 1404 چقدر افزایش می‌یابد؟

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: پاداش پایان خدمت کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در سال آینده ۶۵۰ میلیون تومان خواهد بود. به گفته او، ضریب افزایش حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد به اضافه اجرای همسان‌سازی حقوق تصویب شد.

به گزارش تجارت نیوز،

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در حاشیه جلسه علنی امروز سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی در نشست خبری، آخرین مصوبات این کمیسیون را تشریح کرد.

وی اعلام کرد: پاداش پایان خدمت کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در سال آینده ۶۵۰ میلیون تومان خواهد بود.

ضریب افزایش حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد به اضافه اجرای همسان‌سازی حقوق

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: ضریب افزایش حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد به اضافه اجرای همسان‌سازی حقوق تصویب شد. حداقل حقوق کارکنان شاغل دولت ۱۳ میلیون و حداقل حقوق بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شد.

وام فرزندآوری ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد

وی با بیان اینکه وام ازدواج همانند سال گذشته برای زوج‌های زیر ۲۵ سال ۳۰۰ میلیون و برای زوج‌های زیر ۲۳ سال ۳۵۰ میلیون تومان خواهد بود گفت: وام فرزندآوری نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

زارع درباره کاهش ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال آینده گفت: در حال حاضر مبلغ همان عدد مورد نظر دولت یعنی ۱۱ میلیارد یورو برای تامین کالاهای اساسی است و احتمال دارد در کمیسیون تلفیق یا صحن مجلس تغییر کند‌.

وی افزود: کاهش هزینه‌های غیرضروری دولت در پیشنهادات الحاقی‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی آمده است.

زارع اظهار کرد: افزایش حقوق سربازان در سال آینده حداقل به میزان ۲۰ درصد خواهد بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق بگیر در سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۰ درصد و حقوق حداقل بگیران به میزان ۳۰ درصد در سال آینده افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ امتیاز کمک هزینه عائله‌مندی و حق اولاد موضوع بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغلان مشمول ماده (۱۶) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب (۳۶۲۵) و (۲۹۶۷) و معادل ریالی امتیاز مذکور برای سایر مشمولان ماده مذکور تعیین می‌گردد پیرو این مصوبه کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد و همچنین مشمولان قانون جوانی جمعیت افزایش می‌یابد. به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حداقل دریافتی حقوق بگیران ۱۳ میلیون تومان و حداقل دریافتی بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ تومان تعیین شد.

سخنگوی کمیسیون همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ ضریب حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه ۲۰ درصد افزایش یابد. همچنین در این بخش باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز عملیاتی و اجرا شود. همچنین به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حقوق مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.

زارع بیان کرد: همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ سهم بودجه عمومی دولت از محل منابع صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی (با لحاظ سهم یک درصد حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی و سهم ۳ درصد مناطق نفت خیز، گازخیز و محروم) سی و هفت و نیم درصد (۳۷.۵) با کسر سهم شرکت ملی نفت ایران و شرکت تابع وزارت نفت در امور گاز و سهم صندوق توسعه ملی و منابع حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی است. به موجب این مصوبه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در طول سال و بلافاصله پس از وصول نسبت به واریز این وجوه اقدام کند.

وی بیان کرد:همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ سهم صندوق توسعه ملی، موضوع اجزای بند (ح) ماده (۱۶) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه، چهل و هشت درصد (۴۸٪) از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز است. همچنین در ادامه مصوبه، کمیسیون تاکید کرد؛ ۲۸ واحد درصد از سهم صندوق توسعه ملی در قالب بدهی به صورت یک دوازدهم به دولت اختصاص می‌یابد. همچنین در ادامه این مصوبه آمده است؛ سهم صندوق توسعه ملی برابر تهاتر بر اساس جز (۲) بند (ح) ماده (۱۶) قانون احکام دائمی به صورت حواله نفتی برابر (۲۰) درصد است.

درآمد ماهانه تا سقف ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات شد

زارع در ادامه با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق در زمینه مالیات‌ها بیان کرد: کمیسیون مصوب کرد که درآمد ماهانه تا سقف ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات باشد. همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ نرخ مالیات بر مجموع درآمد ماهیانه بین۲۴ تا ۳۰ ملیون تومان، ۱۰ درصد مالیات، بین ۳۰ تا ۳۸ میلیون تومان ۱۵ درصد مالیات، مابه‌التفاوت ۳۸ میلیون درآمد ماهانه تا ۵۰ میلیون تومان، ۲۰ درصد مالیات، مابه التفاوت ۵۰ میلیون تا ۶۶ میلیون و ۶۰۰ تومان، ۲۵ درصد مالیات، بیش از ۶۶ میلیون و ۶۰۰ تومان، ۳۰ درصد مالیات اخذ شود. همچنین کمیسیون مالیات کارانه پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی را ۱۰ درصد تعیین کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کمیسیون تلفیق بودجه مصوب کرد که مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع قرض الحسنه بانکی برای اشتغال خرد و خانگی و قانون حمایت از معلولان اختصاص یابد.۳۰ هزار میلیارد تومان از محل این منابع برای کمیته امداد، ۱۲ هزار میلیارد تومان برای بهزیستی،۳۲۰۰ میلیارد تومان برای بنیاد شهید،۳۲۰۰ میلیارد تومان برای صندوق نوآوری شکوفایی،۳۲۰۰ میلیارد تومان برای سازمان بسیج سازندگی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای مراکز نیکوکاری کشور و بخش خصوصی حامی کسب و کار کشور و ۲ هزار میلیارد تومان برای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: همچنین کمیسیون مصوب کرد که ۲۷۵ هزار میلیارد تومان هم از منابع قرض الحسنه نظام بانکی برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزند آوری و تادیه و یا خرید و یا ساخت مسکن در نظر گرفته شد. این مبالغ همانند سال ۱۴۰۳ بوده و برای قانون فرزندآوری نسبت به سال ۱۴۰۳ به ازای هر فرد ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

وام ازدواج و فرزندآوری در بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟

زارع در زمینه میزان وام ازدواج در سال آینده گفت:وام ازدواج در سال آینده برای زوج‌های زیر ۲۵ سال، ۳۰۰ میلیون و برای زوج‌های زیر ۲۳ سال ۳۵۰ میلیون خواهد بود. همچنین وام فرزندآوری ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. به طور مثال، فرزند اول ۴۰ میلیون تومان در سال قبل بود که در سال آینده ۴۴ میلیون تومان می‌شود.

زارع بیان کرد: همچنین موضوع حق بیمه محصولات کشاورزی و حق بیمه دولت به این صندوق ۶ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه پیش بینی شده بود که کمیسیون تلفیق مصوب کرد این رقم به ۱۲ هزار میلیارد تومان برسد. این منابع کمک بسیار بزرگی به بخش کشاورزی خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین کمیسیون مصوب کرد که به صندوق‌های رفاه دانشجویی، به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان کمک مالی صورت گیرد این در حالی است منابع این موضوع در لایحه دولت، ۳۰۰ میلیارد تومان بود و کمیسیون این منابع را افزایش داد.

زارع بیان کرد: همچنین کمیسیون مصوب کرد بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان از مازاد عوارض واردات خودرو در راستای تسهیل خدمت رسانی به دانش آموزان هزینه شود. به موجب این مصوبه برای هر منطقه آموزشی و پرورشی در کشور، یک ماشین سواری، یک ماشین دو کابین و یک مینی بوس خریداری خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین کمیسیون مصوب کرد؛ ۷۰ درصد عوارض کالا‌های آسیب رسان در اختیار وزارت بهداشت، ۱۰ درصد وزارت ورزش و جوانان،۲۰ درصد وزارت آموزش و پرورش و ۱۰ درصد از منابع حاصله صرف زیرساخت‌ها در وزارت بهداشت و درمان شود. همچنین کمیسیون مصوب کرد که از ۱۶ هزار میلیارد تومان عوارض صنعت برق، ۳۵ درصد آن در اختیار توانیر و ۶۵ درصد آن در اختیار سازمان انرژی‌های تجدید پذیر قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین کمیسیون در راستای حمایت از تولید و تسویه بدهی دولت به بانک‌ها مصوب کرد مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بانک‌ها پرداخت شود. به موجب این مصوبه مقرر شد ۵۰ هزار میلیارد تومان از این منابع در بحث افزایش سرمایه بانک‌ها دولتی برای حمایت از تولید و افزایش قدرت وام دهی و کفایت سرمایه آنها در نظر گرفته شود.

زارع در جریان این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره کاهش ارز کالا‌های اساسی در بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: در حال حاضر مبلغ ۱۱ میلیارد یورو جهت تامین کالا‌های اساسی در بودجه مصوب شده است. البته ما در نوبت عصر جلسه امروز کمیسیون تلفیق، یک سری پیشنهادات الحاقی به لایحه بودجه خواهیم داشت و ممکن است این ارقام تغییراتی پیدا کند.

وی با اشاره به نرخ ارز ترجیح کالای اساسی بیان کرد: دولت این نرخ را بر اساس تورم موجود مد نظر قرار داده است. دولت تاکید داشته اگر این نرخ امسال ۲۸۵۰۰ تومان است در سال آینده افزایش پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مصوبات تلفیق پیرو بازار سرمایه اظهار کرد: کمیسیون در رابطه با این مسئله تصمیم گیری کرد که سازمان برنامه بودجه در شورای عالی بورس عضویت نداشته باشد. به واقع سازمان برنامه و بودجه یک نهاد بالادستی است و می‌تواند یک سری دخالت‌هایی را در بورس اعمال کند بنابراین ما تلاش کردیم تا بورس مستقل باقی مانده و بتواند به درستی تصمیم گیری کند اگر ما درصدد تقویت بورس هستیم، باید استقلال لازم را به بورس داده و بیشتر به این مسئله اهمیت دهیم. البته در زمینه رونق بازار سرمایه یک سری پیشنهادات الحاقی وجود دارد که در جلسه عصر امروز این کمیسیون به آن پرداخته خواهد شد.

وی در زمینه موضوع نرخ حق مالکانه معادن به دولت در بودجه بیان کرد: این مسئله مطابق با برنامه هفتم مد نظر قرار گرفت. البته موضوع حق مالکانه معادن به میزان ۱۵ درصد، بار اول مصوب شد و پس از آن حذف شد و باید تاکید کنم این مسئله مطابق برنامه هفتم توسعه خواهد شد.

زارع در ادامه در پاسخ به سوالی درباره افزایش یک میلیونی حداقل حقوق در سال ۱۴۰۴ و تعیین بار مالی آن، گفت: به موجب برخی از پیشنهادات نمایندگان برخی از درآمد‌ها در بودجه احصا شد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ما یک درصد از واردات محصولات کشاورزی که ارز ترجیحی به آن اختصاص می‌یافت را به این حوزه بازگردانیم تا این منابع با منابع بانکی تلفیق شده و تسهیلات در این بخش ارائه شود. همچنین در بحث مالیات‌ها یک سری درآمد‌های جدید احصا شد. با این حال ما تعرفه واردات خودرو را به ۳ میلیارد یورو رساندیم که این مسئله می‌توانست درآمد مناسبی در بودجه ایجاد کند.

زارع در ادامه در رابطه با کاهش مصارف دولت در بودجه و برنامه این کمیسیون در این بخش، اظهار کرد: در این زمینه پیشنهادات الحاقی از سوی برخی از نمایندگان مطرح است که در جلسه عصر امروز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این پیشنهادات در رابطه با کاهش هزینه‌های غیر ضرور برخی دستگاه‌ها و همچنین مواردی در مجلس است که باید ببینیم نهایتاً این پیشنهادات به چه جمع‌بندی می‌رسد. همچنین کمیسیون تلاش کرد از ایجاد نهاد جدید دولتی در بودجه نیز ممانعت کند.

تکلیف خرید خدمت سربازی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ چه می‌شود؟

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف خرید خدمت سربازی در لایحه بودجه، اظهار کرد: این موضوع بر مبنای اصل ۱۱۰ قانون اساسی است و نیرو‌های مسلح هر تصمیمی در این زمینه بگیرند، مد نظر قرار خواهد گرفت.

زارع در ادامه با اشاره به مبحث افزایش حقوق سربازان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: ۲۰ درصد افزایش حقوق در سال ۱۴۰۴ در منابع نیرو‌های مسلح نیز آورده شده است؛ بنابراین سربازان حداقل ۲۰ درصد افزایش حقوق در سال آینده خواهند داشت. البته به دلیل اینکه این گروه حداقل بگیر هستند و نیرو‌های مسلح نیز قانون خاص خود را دارد، نیرو‌های مسلح باید در این زمینه تصمیم گیری کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ارز ترجیحی به دارو اختصاص خواهد یافت و اینکه مالیات دخانیات در لایحه بودجه به چه نحوی خواهد بود، اظهار کرد: مبحث مالیات دخانیات بر مبنای برنامه هفتم توسعه مد نظر قرار خواهد گرفت. همچنین عوارض مالیاتی این بخش در حوزه سلامت نیز هزینه خواهد شد ارز ترجیحی برای حوزه سلامت اختصاص داده شده است، حوزه سلامت یکی از دغدغه‌های اصلی دولت و مجلس قلمداد می‌شود. نرخ ارز ترجیحی برای این بخش با پیشنهاد کمیسیون اقتصادی مد نظر قرار گرفت و مقرر شد تا این نرخ، یک نرخ واحد و یکسان باشد.

زارع در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تغییرات صورت گرفته در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: همواره و به صورت طبیعی و به لحاظ رقمی، بودجه ۲ الی ۳ درصد تغییر پیدا می‌کند. بنده در ۱۰ سال گذشته که در کمیسیون تلفیق حضور داشتم، همواره تغییرات بودجه بیش از ۳ درصد نبوده و شاکله بودجه همواره حفظ شده است. البته این سه درصد تغییر یافته در لایحه بودجه سال،۱۴۰۴ به نفع دولت بوده و ما یک سری درآمد‌هایی را برای دولت ایجاد کردیم که باید دولت برود و ردیف‌های آن را تراز کند.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با افزایش سقف بودجه با تغییرات صورت گرفته، اظهار کرد: افزایش سقف بودجه بر مبنای میانگین سال‌های گذشته بوده است البته ما هنوز، هرگونه افزایش سقف در بودجه سال ۱۴۰۴ را محاسبه نکردیم و تغییرات در حد ۲ درصد بوده است.

زارع در ادامه در رابطه با نامه ۱۰۲ نماینده مجلس پیرو آثار تورمی بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: در آن نامه واقعیت‌های اقتصادی کشور منعکس شده است البته بنده شاکله این نامه را قبول دارم، اما از سوی دیگر ما باید واقعیت‌های اقتصادی کشور را نیز در نظر بگیریم.

بودجه سال آینده حدود ۱۸۰۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد و این کسری یکی از عوامل تورم است

وی با بیان اینکه عمده درآمد‌های کشور از مالیات، فروش نفت و عوارض تامین می‌شود، اظهار کرد: بنابراین درست است که برخی حرف‌ها، حرف‌های قشنگی است، اما واقعیت‌های اقتصادی جامعه چیز دیگری را به ما تحمیل می‌کند بنابراین ما سعی کردیم بودجه سال ۱۴۰۴ را بر مبنای واقعیات موجود تدوین و تنظیم کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه هر سال بودجه سالیانه تورم زا است، اظهار کرد: به گفته دولت، بودجه سال آینده حدود ۱۸۰۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد و این کسری یکی از عوامل تورم است؛ بنابراین ما سعی کردیم موضوعات تورمی بودجه را کاهش دهیم و این بودجه را بر مبنای واقعیات تنظیم کنیم. با این حال نامه ۱۰۲ نماینده از لحاظ تئوریک، درست نوشته شده است.

زارع در ادامه با اشاره به تعیین تکلیف تسهیلات تکلیفی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: ما برای ارائه تسهیلات تکلیفی، با توجه به مقتضیات جامع باید به درستی تصمیم گیری کنیم.

وی با اشاره به نیاز جامعه به دریافت وام ازدواج و فرزندآوری، بیان کرد: در حقیقت ازدواج در بین جوان به یک سری انگیزه‌ها احتیاج دارد که ما باید با ارائه این تسهیلات، این انگیزه‌ها را فراهم کنیم. با این حال تصمیم گیری و سیاست گذاری درباره تسهیلات تکلیفی در بودجه با تفاهم بانک مرکزی مد نظر قرار گرفته است.

زارع در ادامه با اشاره به پیش بینی‌های صورت گرفته در زمینه جلوگیری از کسری بودجه در لایحه، اظهار کرد: عوامل متعددی در رابطه با کسری بودجه دخیل است. از یک سو ما با فروش نفت و از سوی دیگر با تحریم‌ها مواجهیم. با این حال میزان فروش نفت به صورت واقعی بسته شده است؛ بنابراین ما در این بخش به اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم توسعه نیز توجه داشتیم.

زارع در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر نظارت شفاف بر لایحه بودجه از سوی کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: یکی از اقدامات مناسبی که حتی رئیس مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری آن است؛ طراحی سامانه‌ای در رابطه با نظارت شفاف بر بودجه است که در رابطه با بودجه سال ۱۴۰۴ نیز عملیاتی خواهد شد. از این رو پیرو این سامانه همه می‌توانند از میزان تخصیص بودجه به پروژه‌ها، مطلع شوند.

وی با بیان اینکه بودجه نه در دو مرحله که در سه مرحله مورد بررسی قرار می‌گیرد، بیان کرد: نخست احکام و تبصره‌ها مورد بررسی قرار گرفته و بعد از آن جداول نیز بررسی می‌شود و نهایتاً بودجه شرکت‌های دولتی نیز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد؛ بنابراین تقریباً از ابتدای سال بعد، نظارت ما بر بودجه شرکت‌های دولتی عملی خواهد شد.

منبع : میزان
به اشتراک گذاری

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

برادران نجفی مالک هلدینگ پتروشیمی باختر