تدوین لایحه حفاظت از خاک
بانکداری ایرانی- وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تحریمهای ظالمانه مانع دسترسی به تکنولوژی است، اظهار کرد: در اصل ۵۰ قانون اساسی نیز به حفاظت از محیط زیست و خاک تاکید شده و قانونی به صورت لایحه در خصوص حفاظت از خاک تدوین شده است. به گزارش...
بانکداری ایرانی- وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تحریمهای ظالمانه مانع دسترسی به تکنولوژی است، اظهار کرد: در اصل ۵۰ قانون اساسی نیز به حفاظت از محیط زیست و خاک تاکید شده و قانونی به صورت لایحه در خصوص حفاظت از خاک تدوین شده است.
به گزارش ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در همایش روز جهانی خاک با شعار مراقبت از خاک، پایش و مدیریت که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تشکر از حضور مهمانان بینالمللی و دستگاههای مختلف و دانشآموزان اظهار کرد: موضوع محیط زیست و خاک در کشور ما به طور جد مورد توجه است و در قانون اساسی ما نیز به آن توجه شده است و اصل ۵۰ قانون اساسی ما به حفاظت از محیط زیست اختصاص دارد که بر اساس آن، هر فعالیتی که با حفاظت از محیط زیست و خاک مغایرت دارد را ممنوع کرده است.
وی افزود: متعاقب آن قوانین مختلفی نیز در این زمینه وجود دارد که مهمترین آن قانون حفاظت از خاک است که به شکل لایحه با اقدام کارشناسی و دقیق به مجلس تقدیم و تبدیل به قانون شد و خوشبختانه آن قانون مراحل تدوین آییننامه را یک به یک سپری میکند و ستاد هماهنگی مربوطه نیز شکل گرفته است و در دستگاهها جایگاه آن مشخص شده است و در حال عملیاتی شدن هستند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تلاش این است که با فرهنگسازی همه ملت دست به دست هم دهند چراکه خاک مسئلهای نیست که یک دستگاه و وزارتخانه متولی باشد و از آن حفاظت کند و.... نیاز به همت همه مردم دارد. این شور و اشتیاق و انگیزهها و همتها حاکی از آن است که در کشور ما محیط زیست و خاک به صورت قابل توجهی مورد توجه قرار گرفته و از نظر مجموعه بینالمللی مربوطه نیز، ایران به عنوان یک کشور نمونه در زمینه خاک است.
وی افزود: اگر آنچه را که قوانین برای ما مشخص کردهاند با دقت انجام دهیم قطعا به نتایج دلخواه منتج خواهند شد. تمام محققین ما در کشور با توجه به اینکه بیشترین ارتباط کاری را وزارت جهاد کشاورزی با خاک دارد تلاش داریم که به همت همکاران و به ویژه بهرهبرداران سخت کوش و فهیم بخش کشاورزی بتوانیم این خاک را حفظ کنیم یعنی حفاظت از خاک تنها راهی است که باید پیش گیریم.
نوری ادامه داد: پرداختن به مسائل محیط زیستی همچون خاک، بحران آب، تغییرات اقلیمی و....که در جهانی عاری از جنگ و خونریزی و جهانی که در آن صلح حاکم است، راحتتر قابل دستیابی است.
وی در پایان تصریح کرد: تحریمهای یک طرفه و ظالمانه امر دیگری است که ما را بسیار تحت فشار میگذارد. پایش و پژوهش درباره خاک نیاز به تکنولوژی دارد که به دلیل این تحریمها دستیابی به تکنولوژی بسیار دشوار است.
در ادامه این همایش از کتاب روشهای تجزیه خاک رونمایی و از سفیران حفاظت از خاک و محیط زیست تقدیر شد.