معاملات گواهی سپرده شمش نقره؛ آغازی بر تحول بازار مالی کالاهای صنعتی
معاملات گواهی سپرده شمش طلا و کالاهای کشاورزی که مشمول مالیات ارزشافزوده نبودند، تاکنون در بورسکالا انجام میشد و در خصوص نحوه پرداخت مالیات برای نقره و سایر کالاهای صنعتی که مشمول مالیات ارزشافزودهاند، یک چالش حقوقی مهم وجود داشت که عملا مانع راهاندازی معاملات گواهی سپرده و ابزارهای مشتقه مبتنی بر آن بود.
به گزارش کالاخبر، با رفع این مانع در قانون تامین مالی تولید و زیرساختها، این چالش حقوقی رفع شد و با اقدامات انجامشده در بورسکالا، بهزودی معاملات شمش نقره و ابزار مشتقه آن آغاز خواهد شد. با ظرفیت ایجادشده بهمرور میتوان معاملات گواهی سپرده و ابزار مشتقه سایر کالاهای صنعتی مانند سیمان، محصولات پتروشیمی، فرآوردههای نفتی و محصولات فلزی را راهاندازی کرد.
از جمله مزایای این تحول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-هدایت سرمایه صندوقهای سرمایهگذاری و اشخاص به سوی کمک به تولید خصوصا در دورههای رکودی؛
-پوشش ریسکهای قیمتی با ابزارهای مشتقه برای صنایع بزرگ و کوچک؛
-پایداری در زنجیره تامین؛
-توسعه وثیقهگذاری کالایی برای تامین مالی تولید.
معاملات گواهی سپرده شمش نقره طی روزهای آینده در بورسکالای ایران راهاندازی میشود و با توجه به آماده بودن زیرساختهای لازم، معاملات قراردادهای آتی و اختیار معامله این فلز گرانبها نیز بهزودی در بورسکالا آغاز به کار خواهد کرد. در این میان فعالان بازار مشتقه در انتظار اضافه شدن یک دارایی جذاب و پرنوسان هستند و از اینرو مرور مشخصات قرارداد اختیار معامله گواهی سپرده شمش نقره خالی از لطف نخواهد بود.
در مشخصات قرارداد اختیار معامله گواهی سپرده شمش نقره آمده است که دارایی پایه این قرارداد، گواهی سپرده شمش نقره بوده و اندازه هر قرارداد اختیار معامله، یک گواهی سپرده شمش نقره معادل یکگرم بوده و حداکثر حجم هر سفارش تا هزار قرارداد است.
مهلت ارائه درخواست اعمال، ۱۵دقیقه پس از پایان آخرین جلسه معاملاتی بوده و مهلت تامین دارایی (در اختیار خرید) و واریز وجه (در اختیار فروش) توسط دارنده موقعیت فروش تا پایان ساعت معاملاتی آخرین جلسه معاملاتی است. ساعت و روز معاملاتی اختیار معامله شمش نقره، شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۱۷، پنجشنبهها ۱۰ تا ۱۵ و در آخرین روز معاملاتی ۱۰ تا ۱۷ است.