سرماخوردگی و کرونا را با این خوراکی های در دسترس درمان کنید
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه، مصرف میوه و سبزیجات تازه را برای افرادی که دچار سرماخوردگی هستند، توصیه کرد.
به گزارش بهداشت نیوز، محمدسعید غلامی با اشاره به شیوع بیماریهایی مثل سرماخوردگی در این فصل، گفت: کسانی که مبتلا به سرماخوردگی، کرونا و... هستند، در صورتی که علائم گوارشی نداشته باشند، نه تنها هیچ منعی برای مصرف انواع میوه و سبزیجات ندارند، بلکه مصرف میوه و سبزیجات تازه به دلیل املاح و ویتامینهایی که دارد، در روند بهبودی آنها بسیار اثرگذار است.
وی ادامه داد: تنها افرادی که مبتلا به علائم گوارشی هستند بهتر است تا بهبود این علائم، مصرف میوه و سبزیجات خام را محدود کنند.
این کارشناس تغذیه میوه و سبزیجاتی که منبع ویتامینهای A و C هستند را توصیه کرد و افزود: موز، خرمالو و طالبی منابع غنی ویتامین A به شمار میروند و مرکبات و کیوی نیز از منابع غنی ویتامین C هستند.
غلامی با توصیه به مصرف سبزیجات برگ سبز به افرادی که مبتلا به سرماخوردگی هستند، یادآور شد: فلفل دلمهای خصوصا انواع رنگی آن نیز از منابع مهم ویتامین C به شمار میرود. به علاوه مصرف هویج و کدو حلوایی و سایر سبزیجات نارنجی رنگ نیز به افراد توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف امگا ۳ برای افراد مبتلا به سرماخوردگی مفید است که مغزها خصوصا گردو و همچنین ماهیان آب سرد منبع غنی آن به شمار میروند. به علاوه این افراد باید منابع روی از جملع گوشتها، جوانهها و غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه با اشاره به اینکه مصرف ویتامین D برای افرادی که مبتلا به سرماخوردگی و خصوصا کرونا هستند مناسب است، تاکید کرد: ویتامین D منبع چندانی ندارد و بهتر است افراد مکمل آن را استفاده کنند.
وی بر لزوم استفاده از منابع پروتئینی در افراد مبتلا به سرماخوردگی هم تاکید کرد و ادامه داد: این افراد باید از انواع گوشت بدون چربی، تخم مرغ و سویا استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه از اهمیت مصرف مایعات در افراد مبتلا به سرماخوردگی نیز یاد کرد و گفت: غذاهای آبدار، آب، آبمیوه طبیعی، دوغ کم نمک و چای کمرنگ برای این افراد مناسب است.
غلامی مصرف غذاهای سرخ شده، تند و دارای ادویه را برای افرادی که مبتلا به سرماخوردگی هستند مناسب ندانست و افزود: این افراد باید از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند آش سنگین، پیتزا، ماکارونی و... خودداری کرده و انواع آش سبک و سوپها را جایگزین آن کنند. به علاوه حتما سبزیجات تازه را به آش و سوپهای خود اضافه کنند.
وی عنوان کرد: برای کسانی که سرما خورده و مشکلات تنفسی دارند مصرف شیر توصیه نمیشود، اما مصرف سایر لبنیات مانند دوغ و ماست کم نمک ضرری ندارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه به افراد مبتلا به سرماخوردگی توصیه کرد مصرف غذاهای کافئیندار مانند چای غلیظ، قهوه و نوشابه را محدود کنند.
منبع: ایسنا