اسماج چیست و چگونه می‌توان آن را در خانه درست کرد؟

منبع خبر / گوناگون / 12 ساعت پیش

اسماج چیست و چگونه می‌توان آن را در خانه درست کرد؟

در طب سنتی استفاده از دود حاصل از سوزاندن گیاهانی با خواص درمانی، برای دفع انرژی منفی و پاکسازی منزل توصیه شده است. اگر دوست دارید در این خصوص بیشتر بدانید و با استفاده از این امکان درمانی، استرس را از خود دور کنید و آرامش بیشتری بیابید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

اسماج دسته‌ای از گیاهان خاص است که با هدف پاکسازی انرژی منفی از محیط، از بین بردن میکروب‌ها و ایجاد آرامش و رفع افسردگی و یا اضطراب، سوزانده می‌شود. اسماج به انگلیسی smudge نوشته می‌شود و در بسیاری از فرهنگ‌ها، به عنوان عنصر پاکی در نظر گرفته شده و به دود مقدس معروف است. سوزاندن اسماج در طب سنتی هم‌چنین فواید دیگری مانند دفع حشرات مزاحم هم دارد. ضمن تمام این خواص، اسماج نیز مانند انواع عود در خوشبو کردن محیط خانه بسیار موثر است. حالا که درباره اسماج اطلاعاتی به دست آوردید، در این بخش از ستاره قصد داریم شما را با مزایای استفاده از این ماده خوشبوکننده مفید و هم‌چنین معایب آن بیشتر آشنا کنیم و دستور تهیه اسماج خانگی را نیز شرح دهیم تا بتوانید آن را خودتان در منزل، برای خود تهیه کنید.

گیاهان اصلی در ساخت اسماج و خواصشان

برای ساخت اسماج از گیاهانی استفاده می‌کنند که خواص درمانی فوق‌العاده‌ای برای بدن دارد و به برطرف شدن بیماری‌های روانی، استرس و افسردگی کمک کرده و تمرکز را افزایش می‌دهد؛ درست مشابه آن‌چه در مطلب خواص دود کردن عود برای‌تان گفتیم.

مریم گلی، صنوبر گل حنا، اسطوخودوس و رزماری از جمله گیاهان مورد استفاده در ساخت اسماج است. در ادامه به فواید و خواص گیاهان اصلی ساخت اسماج مانند مریم گلی، رزماری و اسطوخودوس می‌پردازیم.

اسماج مریم گلی

از گیاه مریم گلی برای ساخت اسماج مریم گلی یا اسماج سفید استفاده می‌کنند. این گیاه برای پاکسازی محیط از آلودگی‌ها و انرژی منفی بسیار مفید است و ضمنا با توجه به عطر خوبی که دارد برای معطر کردن محیط نیز سوزانده می‌شود.

اسماج گیاه رزماری

اکلیل کوهی یا رزماری از جمله مهم‌ترین گیاهانی است که با توجه به خاصیت‌های بی‌نظیرش برای ساخت اسماج استفاده می‌شود. اسماج بر پایه رزماری محیط را از هرگونه آلودگی احتمالی و باکتری پاک کرده و با توجه به بوی خوب و آرام‌بخشی که دارد، به بهبود خلق و خو، افزایش تمرکز و رفع افسردگی کمک می‌کند.

اسماج اسطوخودوس

این اسماج که از گیاه اسطوخودوس ساخته می‌شود را معمولا پیش از خواب یا در محیط‌های استراحت استفاده می‌کنند، زیرا با توجه به خواصی که این گیاه دارد، با عطر آرامش‌بخش خود موجب کاهش اضطراب و داشتن خوابی بهتر و راحت‌تر می‌شود. سوزاندن اسماج اسطوخودوس انتخابی مناسب برای پایان روز است.

طرز تهیه اسماج با رزماری و مریم گلی

درست کردن اسماج در خانه کار چندان سختی نیست. اگر می‌خواهید خودتان اسماج درست کنید، ابتدا باید موارد لازم را فراهم نمایید؛ این موارد شامل گیاهان مخصوص اسماج مانند رزماری و مریم گلی و هم‌چنین مقداری نخ کنفی است. اسطوخودوس، برگ سرو و کاج، بومادران و اکالیپتوس از دیگر گیاهان مهم در ساخت اسماج است که می‌توانید استفاده کنید. برای درست کردن اسماج مراحل زیر را انجام دهید:

  1. به مدت دو روز گیاهان را در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شود. مراقب باشید گیاهان را بیش از حد خشک نکنید تا شکننده نشود.
  2. گیاهان مورد نظر را به صورت دسته گل در آورید؛ نحوه چینش گیاهان باید به صورتی باشد که گیاهان پهن زیر و گیاهان کوچک و ریز، رو باشد.
  3. نخ کنفی را برداشته و در حدود چهار برابر طول اسماج، آن را ببرید و پایین دسته گیاهان را گره بزنید. بند اضافی را نبرید، بلکه آن را به‌گونه‌ای محکم دور دسته گیاهان بپیچید.

اسماج شما آماده است؛ با سوزاندن آن می‌توانید از فوایدش بهره‌مند شوید؛ باکتری‌ها و آلودگی‌های محیط را از بین ببرید، فضای خانه را معطر کنید و استرس را از خود دور نمایید.

تهیه اسماج خانگی
سوزاندن اسماج

اسماج پودری چیست؟

زمانی که گیاهان مورد نظر با خواص دارویی در طب سنتی مانند اسطوخودوس، اکالیپتوس و گیاه بومادران را برای تهیه اسماج پودر کنند، اسماج پودری حاصل می‌شود. فرآوری اسماج پودری به شیوه‌ای طبیعی صورت می‌گیرد تا محصول نهایی فاقد هرگونه ناخالصی باشد. اسماج پودری در واقع نوعی از عود گیاهی است که به شکل دست‌ساز تولید می‌شود. این پودر را برای سوزاندن و ایجاد بوی خوش در محیط و دور کردن انرژی منفی، در ظرف مخصوصی می‌ریزند.

با یک کلیک در ستاره بخوانید: ۱۴ راه برای خوشبو کردن خانه

عوارض سوزاندن اسماج

از آن‌جایی که دود روی بیماری‌های تنفسی اثرات منفی دارد و موجب تشدید آن می‌شود، در صورتی‌که دچار بیماری‌های تنفسی مانند آسم هستید، هرگز نباید از اسماج استفاده کنید.

چگونه اسماج را خاموش کنیم؟

پس از این‌که اسماج را طبق تشریفات خاص خود در تمام خانه چرخاندید و دود آن را پراکنده کردید، آن را به آرامی در ظرفی بگذارید تا خاموش شود. نکته قابل توجه این است که ظرف مورد نظر باید نسبت به حرارت مقاوم باشد. استفاده از ظرف سفالی برای این کار توصیه می‌شود؛ اسماج را در این ظرف قرار داده و فشار دهید یا آرام فوت کنید تا خاموش شود.

اسماج


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)