چرا بورس ریخت؟
دنیای اقتصاد: آیا بورس تهران وارد مسیر جدیدی شده است؟ شاخص کل بازار سرمایه پس از سه روز جولان در کانال۲.۸میلیون واحد، در روز یکشنبه با افت ۱.۷۶درصدی به سطح ۲میلیون و ۷۷۷هزار واحد رسید که بیشترین نوسان منفی روزانه از ۱۴مرداد امسال محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، روز یکشنبه روز بدی برای اهالی بازار سرمایه بود. علاوه بر شاخص کل بورس، شاخص هموزن این بازار با کاهش ۴هزار واحدی، در محدوده ۸۵۳هزار واحدی آرام گرفت. ارزش دادوستدهای بورسی، در دومین روز معاملاتی دومین هفته دی، از ۱۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد.
همچنین، دو حدود دو همت پول حقیقی از گردونه معاملات سهام و صندوقها خارج شد. به نظر میرسد؛ بیش از هزار و ۱۰۰میلیارد تومان از عدد مذکور، جذب صندوقهای درآمد ثابت شده است.
شاید بتوان برخی از تحولات منطقه و سیاست خارجی ایران را مقصر اصلی هیجانات منفی در بازار عنوان کرد؛ اما به نظر میرسد، شاخص کل بورس پس از درگیری با مقاومت داینامیک و قدرتمند ۲.۸میلیون واحدی، شاهد افزایش عرضهها بود.
بازار پس از رشد شارپ و بدون وقفه نماگر اصلی از کف آبان، افزایش بیش از ۴۰درصدی ارتفاع در این شاخص را شاهد بود. انتظار میرود، طی روزهای آتی با ارزانتر شدن قیمت سهام، پول تازهای از سمت حقوقیها و حقیقیها روانه بازار شود. این درحالی است که هماکنون نیز برخی از نمادهای بازار، که طی دوماه اخیر از رالی قیمتی جاماندهاند، به صف خرید رسیدند.
اکنون، اهالی بورس به دنبال آن هستند تا محدوده حمایتی مهم را برای بازار تشخیص دهند. به نظر میرسد نماگر اصلی در ابتدا تا کف ۲.۶میلیون واحد، وارد فاز اصلاحی شود. منطقه حمایتی بعدی، ۲.۵میلیون واحد است که در صورت بهبود شرایط سیاسی در کشور و کاهش تهدیدهای نظامی، میتواند پولهای بزرگ را به سمت بازار هدایت کند.
با این حال، نسبت قیمت به سود بازار که در محدوده میانگین تاریخی خود است و ارزش دلاری بازار که حوالی ۱۳۰میلیارد دلار است، نشان میدهد که بورس عطش تقاضا در بازار فروکش نخواهد کرد؛ به طوری که پس از طی فرایند دست به دست شدن سهام در روند اصلاحی، احتمالا شاخصهای بورسی میتوانند تارگتهای بالاتری را ببینند.