آگهی‌‌های خریدوفروش تتر سر از «دیوار» در آورد؛ تقویت بازارهای غیررسمی هم‌زمان با مسدود شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها

منبع خبر / اقتصادی / 2 روز پیش

آگهی‌‌های خریدوفروش تتر سر از «دیوار» در آورد؛ تقویت بازارهای غیررسمی هم‌زمان با مسدود شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها

دیجیاتو: پنجشنبه، ۶ دی‌، بود که بانک مرکزی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های رمزارزی را مسدود کرد. این نهاد توضیحی درباره این اقدام نداد اما به نظر می‌رسید دلیل آن مدیریت بازار ارز در روزهای پرتلاطم بازار بود. اما این کار نه‌فقط‌ به مسیر صعودی نرخ...

آگهی‌‌های خریدوفروش تتر سر از «دیوار» در آورد؛ تقویت بازارهای غیررسمی هم‌زمان با مسدود شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها
دیجیاتو: پنجشنبه، ۶ دی‌، بود که بانک مرکزی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های رمزارزی را مسدود کرد. این نهاد توضیحی درباره این اقدام نداد اما به نظر می‌رسید دلیل آن مدیریت بازار ارز در روزهای پرتلاطم بازار بود. اما این کار نه‌فقط‌ به مسیر صعودی نرخ ارز پایان نداد، بلکه بازار خریدوفروش رمزارز در بازارهای موازی، مانند پلتفرم‌های آگهی، را هم داغ‌ کرد.
با جستجوی عبارت «تتر» در «دیوار» با حجم زیادی از آگهی‌های خریدوفروش تتر مواجه خواهید شد که بیشتر آنها در روزهای اخیر ثبت شده‌اند. در عنوان یکی از این آگهی‌ها آمده است: «فروش تتر USDT ارز دیجیتال بدون احراز امنیت».
در توضیحات این آگهی حتی امکان «خرید تست برای خریداران واقعی» دیده می‌شود. در بخش دیگری از توضیحات نیز نوشته شده: «در سایت‌های شرط‌‌بندی ۱۰۰ درصد قابل‌استفاده و سودی که برداشت می‌کنید، تتر اصلی می‌باشد.»
شخصی در آگهی دیگری ۷۰۰ تتر خود را با قیمت واحد ۸۲ هزار تومان برای فروش گذاشته است اما حتی در ظاهر هم هیچ اطمینانی برای امنیت معامله نداده است. در توضیحات این آگهی نوشته شده است: «تا به حسابم نشینه، انتقالش نمی‌دم ممنون».
مسئله اما فقط نبود امنیت نیست. به نظر می‌رسد برخی آگهی‌کنندگان به این بخش از معامله هم فکر کرده‌اند. در یکی از آگهی‌ها، آگهی‌کننده هویت خود را با استفاده از ۵ افزونه تأیید هویت در دیوار تأیید کرده است. در یکی از این موارد، 3 رقم آخر کد ملی و 2 رقم آخر شناسنامه او هم دیده می‌شود. این کاربر به این مقدار بسنده نکرده و تأییدیه خوش‌حسابی بانکی خود را نیز در آگهی قرار داده که طبق آن چک برگشتی و معوقات بانکی ندارد.
آگهی دیگری گزینه پرداخت امن را هم فعال کرده و در عنوان خود نوشته است: «فروش تتر/ بدون احراز هویت/ ۲۴ ساعته».
بااینکه بانک مرکزی پس از اقدام هفته پیش خود، تصمیم گرفته سکوت کند، خبرگزاری دولتی «ایسنا» درباره این تصمیم مطلبی منتشر کرده است. این خبرگزاری دلیل مسدودی درگاه‌های صرافی‌ها را «سفته‌بازی و پول‌شویی در بازار تتر» دانسته اما مشخص نیست این ادعا بر چه اساسی مطرح شده است. ابتدای این مطلب عبارت «طبق بررسی‌های ایسنا» ذکر شده است اما در ادامه منبعی نیامده. با فرض صحت این ادعا، انتقال معاملات رمزارزی به بازارهای موازی غیررسمی، نگرانی‌های امنیتی درباره پول‌شویی و سفته‌بازی را به فضایی تاریک و ناامن هدایت می‌کند.
لینک کوتاه کپی لینک


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

ارزان‌تر بودن لبنیات صادراتی ایران چه علتی دارد؟