علت رنگ ندادن دمنوش به چیست ؟
دمنوش به یکی از نوشیدنیهای مقوی و مفید است که از دم کردن تکههای میوه به خشک شده به همراه دارچین یا هل و نبات به دست می آید. اگر دمنوش به شما رنگ نمی دهد در ادامه با ما همراه باشید تا با دلایل آن آشنا شوید.
چرا دمنوش به رنگ ندارد؟
دمنوش به یا همان چای به، یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین دمنوشهاست. دمنوش به علاوه بر عطر و طعم فوقالعاده و خواص بینظیرش، دارای رنگی زیبا بسیار شبیه چای سیاه است. همین باعث میشود، کسانی که به چای سیاه علاقهی ویژهای دارند، از نوشیدن چای به هم لذتی مضاعف ببرند. اما ممکن است برای شما پیش آمده باشد که دمنوشتان رنگ همیشگی را ندهد. یا سعی کرده باشید چای به درست کنید اما به قدری که انتظار داشتید خوش رنگ از آب در نیامده است.
خشک کردن به برای چای و دمنوش
اصلیترین دلیلی که میتوان برای این سوال که چرا چای به رنگ نمیدهد بیان کرد، این است که فرآیند خشک کردن و بو دادن به، به درستی انجام نشده است. طرز خشک کردن به برای دمنوش را اینجا با شما به اشتراک میگذاریم.
ابتدا باید هر مقدار به که میخواهید تهیه کنید. اگر بار اولتان است، بهتر است از تعداد کم شروع کنید تا اول بر فوت و فنها مسلط شوید و بعد مقدار بیشتری چای به تهیه کنید. بههای ایرانی کاملا رسیده و زرد را خوب بشویید. حالا آنها را ۴ قاچ کنید و هسته بگیرید. در این مرحله یک رندهی درشت بردارید و بهها را به صورت خلالهای نازک، رنده کنید. حالا به رنده شده را باید در یک سینی یا دستمال نم گیر بگذارید تا خشک شود. فرآیند خشک شدن بههای خلالی ممکن است چند روزی طول بکشد. اگر به صورت طبیعی بهها را خشک میکنید، باید چند ساعت یک بار، آنها را زیر و رو کنید تا به خوبی خشک شوند و کپک نزنند.
میتوانید برای خشک کردن بهها، از توستر، فر یا خشککن برقی نیز استفاده کنید. فر را روی درجهای بسیار پایین با زمان طولانی بگذارید تا به تدریج به را خشک کند. در نظر بگیرید که اگر دما بالا باشد بهها میپزند و طعم همیشگی دمنوش از دست میرود. در مرحلهی بعد، باید خلالهای به خشک را بو دهید. این همان مرحلهای است که احتمالا فراموش کردهاید و به خاطر همین سوال چرا دمنوش به رنگ ندارد برایتان به وجود آمده است.
وقتی بهها خشک شدند، باید یک ماهیتابه متناسب با حجم به بردارید و بگذارید روی گاز تا به دمای بسیار بالا برسد. وقتی دما به حد دلخواه رسیده است که یک قطره آب توی ماهیتابه به آنی تبخیر شود. حالا بهها را به ماهیتابه اضافه و یکریز زیر و رو کنید تا همهی بهها به خوبی تفت بخورد. بهها را تا جایی تفت میدهیم که رنگ عوض کنند و به رنگ قهوهای تیره درآیند. با این کار هم عطر دمنوش و هم رنگش را بیشتر میکنیم. فقط باید مواظب باشید که خلالهای چای به نسوزند. چای به خوشرنگ شما آماده است.
طرز تهیه دمنوش به خوش رنگ
با وجود همهی توضیحات بالا، ممکن است هنوز هم سوال چرا دمنوش به رنگ نمیدهد، در ذهن شما پاسخی نگرفته باشد. اگر از رنگ دادن چای به مطمئنید، شاید باید در طرز تهیه دمنوش به تجدید نظر کنید. برای داشتن یک دمنوش به خوشرنگ، برای یک قوری متوسط، به حداقل یک قاشق غذاخوری چای به نیاز است.
بر اساس تجربهی خودتان، مقدار چای به را بیشتر کنید تا ببینید چقدر رنگ میدهد. دم کردن چای به حدود 20 دقیقه زمان میبرد. در نتیجه، یک قاشق غذاخوری چای به را درون یک قوری بریزید، آب جوش را اضافه کنید، در قوری را بگذارید و روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا حدود 20 دقیقه دم بکشد. با این روش، به احتمال زیاد، دمنوش به خوشرنگی خواهید داشت. اما میتوانید با اضافه کردن مقداری زعفران به چای به، آن را خوشعطر و بوتر، مقویتر و البته خوشرنگتر کنید.
چرا چای به رنگ نمیدهد؟
با توجه به مطالب بالا، میتوان ۳ دلیل برای رنگ ندادن دمنوش به شما در نظر گرفت. یا چای به، به درستی تفت داده نشده است تا رنگ خوبی ایجاد کند یا در زمان دم کردن دمنوش، به اندازهی کافی از چای به استفاده نکردهاید یا زمان کافی برای رنگ دادن و دم شدن به چای به ندادهاید.
دمنوش به و دارچین یک نوشیدنی گرم و پرخاصیت پاییزی
نکات و فوت و فنهای تهیه چای به مرغوب
سعی کنید موقع رنده کردن به، در طرز خشک کردن به، خلالهای میوه تقریبا یک اندازه باشند تا در هنگام خشک کردن و بو دادن آن با مشکلاتی از جمله سوختن بخشی از بهها، مواجه نشوید.
بو دادن خلالهای به، مهمترین مرحلهی تهیه چای به است اما سختترین مرحله هم هست. پس با دقت این کار را انجام دهید و اگر بار اولتان است، ابتدا مقدار کمی خلال خشک را بو بدهید تا فوت و فن کار دستتان بیاید و مابقی را در مرحلهی بعد تفت دهید.
چای بهی که تهیه میکنید را در ظرفی خشک و تمیز نگهداری کنید تا کپک نزند.
برای دم کردن دمنوش به، از هل، غنچهی گل محمدی و دارچین برای عطری بینظیر استفاده کنید.
دمنوش به عموما کمی شیرین است پس به شیرینکنندهی خاصی احتیاج ندارید.
منبع : عالیس