ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری


ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری

بهترین ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۵ شامل پروژه‌هایی می‌شوند که قرار است که سرعت بلاکچین را بالا ببرند؛ هزینه‌ها را کاهش دهند و فرآیندهای تایید تراکنش را ساده سازی کنند. بسیاری از قراردادهای هوشمند در بلاکچین نیازمند...

بهترین ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۵ شامل پروژه‌هایی می‌شوند که قرار است که سرعت بلاکچین را بالا ببرند؛ هزینه‌ها را کاهش دهند و فرآیندهای تایید تراکنش را ساده سازی کنند. بسیاری از قراردادهای هوشمند در بلاکچین نیازمند پردازش اطلاعات مختلف با دقت بالا دارند که هوش مصنوعی می‌تواند در بهینه سازی این فرآیندها نقش مهمی ایفا کند. در این مقاله قرار است تا بهترین ارزهای هوش مصنوعی در دنیای ارز دیجیتال آشنا شوید که در صورت سرمایه گذاری سود بسیار جذابی را به شما بدهند.

راهنمای مطالعه نمایش

هوش مصنوعی در دنیای ارزهای دیجیتال چه نقشی دارد؟

برخی از هوش مصنوعی‌ها با استفاده از قابلیت‌های یادگیری ماشین الگوهای بازار را بررسی می‌کنند و پیش‌بینی‌های خود را در قالب سیگنال به معامله‌گران می‌فرستند تا به صورت خودکار در بازار معامله می‌کنند. دسته دیگری از هوش‌های مصنوعی برای بهبود امنیت شبکه‌های بلاکچینی و تایید تراکنش‌ها استفاده می‌شوند. قابلیت پردازش اطلاعات و فهم عمیق باعث شده تا هوش مصنوعی از کلاهبرداری‌های معمول در ارز دیجیتال جلوگیری کند.

پروژه‌های هوش مصنوعی در ارز دیجیتال نقش حاکمیتی و تشویق کاربران به مشارکت در پروژه را هم ایفا می‌کنند. با استفاده از توکن‌های بومی پروژه‌های هوش مصنوعی می‌توان در فرآیندهای تصمیم گیری پروژه دخالت داشت و درباره توسعه و رشد پروژه نظر داد. در واقع می‌توان گفت که توکن‌های هوش مصنوعی قرار نیست صرفا وسیله‌ای برای تبادل ارزش باشند؛ بلکه کاربردهای بسیاری برای کاربران خواهند داشت.

معیارهای انتخاب پروژه‌های موفق AI در بلاک‌چین

اصلی‌ترین معیار برای انتخاب پروژه‌های موفق AI در بلاکچین این است که کاربرد پذیری بالایی داشته باشند و توجه سرمایه‌گذاران نهادی را به خود جلب کنند. برای مثال، پروژه هوش مصنوعی توربو سعی می‌کند تا تراکنش‌های بدون مالیات ارائه دهد. این پروژه مبتنی بر جامعه است و مالکیت قراردادهای هوشمند درون پروژه را به جامعه منتقل کرده است. این ویژگی باعث می‌شود تا مشارکت کاربران در چنین پروژه‌هایی افزایش پیدا کند.

از دیگر ویژگی‌های پروژه‌های هوش مصنوعی پردازش داده‌های حساس با دقت بالا است که در حوزه اقتصاد بسیار کاربرد دارد. پروژه فچ ای آی در تلاش است تا با ایجاد اتحاد بین پروژه‌های مختلف هوش مصنوعی از اقتصاد ارزهای دیجیتال تمرکززدایی کند و بزرگ‌ترین شبکه هوش مصنوعی غیر متمرکز جهان را به وجود آورد.

معرفی ارزهای دیجیتال کاربردی حوزه هوش مصنوعی

ارزهای دیجیتال مختلفی در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند که AI و AI Agents دو دسته بسیار پرطرفدار در بین ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی سال ۲۰۲۵ هستند. در ادامه لیست بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی را آماده کرده‌ایم تا با آن‌ها آشنا شوید.

نیر پروتکل (NEAR)

نیر پروتکل یک بلاکچین لایه یک است که با تمرکز بر سرعت بالا، مقیاس پذیری و کاهش کارمزدها سعی می‌کند تا توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را سرعت ببخشد، پرداخت‌های سریع و کم هزینه را فراهم کند و گزینه‌ای مناسب برای سرمایه گذاری باشد.

رندر (RNDR)

ارز دیجیتال رندر یکی از پروژه‌های هوش مصنوعی است که در راستای آسان‌تر کردن فرآیند رندرینگ و کاهش فشار روی شبکه‌های GPU به وجود آمده است. رندرگیری‌های سنگین نیاز به خرید تجهیزات پیشرفته با قیمت بالا دارد. از این رو، پروژه رندر تصمیم گرفت تا فضایی ابری برای به اشتراک گذاری قدرت پردازشی ایجاد کند تا نیازمندان به قدرت پردازشی بالا، این GPU ها را اجاره کنند یا بخرند و در نهایت پاداش به مشترکین شبکه داده شود.

بیتنسور (TAO)

بیتنسور پروژه‌ای است که با ترکیب بلاکچین و هوش مصنوعی سعی می‌کند تا امکان مشارکت آزادانه برای توسعه‌دهندگان، ماینرها و اعتبارسنج‌ها را فراهم کند. پروژه بیتنسور با استفاده از سیستم پاداش‌ دهی توکن TAO تلاش می‌کند تا مشارکت کاربران ارز دیجیتال را در این پروژه افزایش دهد و به توسعه مدل‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کمک کند. همچنین، بیتنسور تلاش می‌کند تا هوش مصنوعی متن باز تولید کند و عموم جامعه را با قابلیت‌های هوش مصنوعی آشنا کند.

از دیگر کاربردهای بیتنسور توسعه بازار همتا به همتا است تا تولید و آموزش در حوزه هوش مصنوعی افزایش پیدا کند. ایجاد نقدینگی کافی برای توسعه ابزارهای هوش مصنوعی نیز یکی دیگر از اهداف بلند مدت بیتنسور است.

فچ ای آی (FET)

فچ ای آی با استفاده از هوش مصنوعی و بلاکچین پیشرفته توانسته تا کارهای روزمره را خودکار کند. فچ ای آی یک شبکه غیر متمرکز از نماینده‌های مستقل را به وجود آورده که به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با یکدیگر ارتباط دارند و کارها را پیش می‌برند. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای فچ ای آی ساده سازی زنجیره تامین است. این پلتفرم تلاش می‌کند تا ردیابی و نظارت بر انتقال کالاها را با دقت بالایی انجام دهد تا تراکنش‌ها خودکار تایید و مسیرهای حمل و نقل بهینه سازی شوند.

ای آی ۱۶ زد (ai16z)

پروژه ای آی ۱۶ زد یک اپلیکیشن غیر متمرکز روی بلاکچین سولانا است که به صورت یک سازمان غیر متمرکز خود مختار اداره می‌شود. ای آی ۱۶ زد با بهره گیری از یک ایجنت هوش مصنوعی پروژه‌های مختلف فناوری محور و دارایی‌های کریپتو را بررسی می‌کند و در نهایت چند پروژه را برای سرمایه گذاری با بازدهی بالاتر انتخاب می‌کند.

ای آی ۱۶ زد یک توکن حاکمیتی نیز هست که به اعضای جامعه اجازه می‌دهد تا پروژه‌های مختلف را برای سرمایه گذاری به ایجنت هوش مصنوعی معرفی کنند. پیشنهادهای مختلف توسط این هوش مصنوعی با سرعت بالایی بررسی می‌شوند و در نهایت سرمایه گذاری با ریسک پایین و بازدهی بالا روی پروژه‌های مطمئن انجام می‌شود.

ویرچوال پروتکل (VIRTUAL)

ویرچوال پروتکل روی دو بلاکچین سولانا و Base راه اندازی شده است تا به کاربران اجازه دهد که ایجنت هوش مصنوعی بسازند. بنیان گذاران ویرچوال پروتکل اعتقاد دارند که هوش مصنوعی یک بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری در ارز دیجیتال است که بسیاری از بخش‌هایش هنوز توسعه خاصی پیدا نکرده‌اند و فرصت سرمایه گذاری بسیار مناسبی هستند.

ایجنت‌های هوش مصنوعی ویرچوال پروتکل چند وجهی و خودمختار هستند تا دخالت انسان در فرآیندهای هدف گذاری و برنامه ریزی به حداقل برسد. همچنین، ویرچوال پروتکل باعث شده تا ادغام هوش مصنوعی با اپلیکیشن‌های مختلف ساده و کم هزینه شود. تا قبل از راه اندازی ویرچوال پروتکل این فرآیند بسیار پیچیده و پر هزینه بود.

مقایسه عملکرد تاریخی ارزهای AI با سایر پروژه‌ها

قدیمی‌ترین پروژه‌های AI در ارز دیجیتال به سال ۲۰۱۹ باز می‌گردند و نسب به سایر پروژه‌ها هنوز جدید به حساب می‌آیند. از این رو نمی‌توان مقایسه دقیقی انجام داد؛ اما به صورت کلی می‌توان گفت که سرمایه‌گذاران بزرگ و جریان نقدینگی هنوز نسبت به ورود به هوش مصنوعی چندان مطمئن نیست و این پروژه‌ها با نوسانات قیمتی بسیار زیادی در این سال‌ها رو به رو شده‌اند.

در مقابل، ارزهای دیجیتال قدیمی‌تر مانند بیت کوین، اتریوم، ریپل و حتی میم کوین‌هایی مانند شیبا اینو و په په در مدت مشابه رشدهای بسیار هیجان انگیزی را تجربه کردند. با توجه به این اطلاعات می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاران نسبت به ارزهای قدیمی‌تر احساس مثبت‌تری دارند؛ اما این دلیل نمی‌شود که پروژه‌های هوش مصنوعی هیچ رشدی را تجربه نخواهند کرد و باید دید که در آینده کاربردهای هوش مصنوعی چه قدر در بازار ارز دیجیتال رشد خواهد کرد.

کاربرد واقعی هر پروژه هوش مصنوعی در اکوسیستم بلاک‌چین

اگر بخواهیم برای پروژه‌های هوش مصنوعی کاربرد واقعی در نظر بگیریم؛ باید به این نکته اشاره کنیم که فضای بلاکچین برای انجام تراکنش‌های غیر متمرکز با سرعت بسیار بالا و کارمزدهای بسیار کم‌تر از روش‌های سنتی پدید آمده است. بلاکچین از روش‌های پیچیده‌ای برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کند و با راه اندازی بلاکچین اتریوم پا را فراتر گذاشته و در حال ساخت دنیای مجازی دیگری است که تمامی نیازهای کاربران را رفع کند. هوش مصنوعی با روش‌های مختلفی سعی می‌کند تا پیچیدگی و هزینه‌ها را کاهش دهد و سرعت و دقت فرآیند را بالاتر ببرد.

بهینه سازی مصرف انرژی

یکی از معضلات بلاکچین‌ها از ابتدا تا به امروز مصرف انرژی بسیار زیاد برای استخراج ارزهای دیجیتال بوده است. الگوریتم‌های اثبات سهام تا حدی در بهینه سازی مصرف انرژی اثر گذار بودند؛ اما هوش مصنوعی با کمک فرآیند یادگیری ماشین الگوی مصرف انرژی در بلاکچین را تغییر می‌دهد و حتی در بخش ذخیره سازی داده‌ها کمک می‌کند تا شاردینگ در بلاکچین با سرعت بالاتری انجام شود و بلاک‌ها کوچک‌تر شوند و ذخیره داده‌ها سریع‌تر انجام شود.

تمرکز زدایی از اقتصاد

یکی از اهداف اصلی بلاکچین‌ها تمرکز زدایی از اقتصاد سنتی و انجام و ذخیره سازی تراکنش‌ها به نحوی است که یک نهاد یا شخص توانایی دستکاری یا دخالت در آن را نداشته باشد. بلاکچین تا حد زیادی توانست با سیستم ماینرها و اعتبارسنج‌های متعدد در سراسر جهان این مشکل را برطرف کند؛ اما حملات ۵۱ درصدی مانع از آن شدند تا این طرح به خوبی پیش برود. سرمایه‌داران با خرید ماینرها و اعتبارسنج‌های بیشتر بر روی ۵۱ درصد بلاکچین تسلط پیدا می‌کردند و حق دخالت در فرآیندها را به صورت قانونی به دست می‌آوردند.

با ورود هوش مصنوعی به دنیای بلاکچین‌ها داده‌های بیشتری وارد شبکه می‌شود و پردازش داده‌ها نیز با سرعت بالاتری انجام می‌شود و الگوریتم‌های هوش مصنوعی هم اجازه نمی‌دهند تا فعالیت‌های مشکوک در بلاکچین به سرانجام برسند. در واقع، هوش مصنوعی به غیر از پردازش، داده‌های جدید را با داده‌های قدیمی مقایسه می‌کند تا از صحت و سلامت داده‌های جدید مطمئن شود و از انجام هر گونه فعالیت مشکوک جلوگیری کند.

کمک به توسعه فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

جاده خدمات رسانی بین بلاکچین و هوش مصنوعی همواره یک طرفه نیست. در برخی شرایط این بلاکچین است که به هوش مصنوعی کمک می‌کند تا خود را توسعه دهد و رشد کند. فناوری بلاکچین نقدینگی بسیار زیادی را برای پیشرفت پروژه‌های هوش مصنوعی فراهم می‌کند. داده‌های گسترده‌تری از حالت عادی را در اختیار هوش مصنوعی قرار می‌دهد که در حالت متمرکز این امکان وجود ندارد. در نهایت هم با کمک جامعه بلاکچین قدرت لازم برای پردازش اطلاعات را به صورت ابری با استفاده از بازارهای ابری در اختیار هوش مصنوعی قرار می‌دهد تا با صرف هزینه کم‌تر، بازدهی بالاتری داشته باشد.

فرآیند تعلیم و تربیت یک هوش مصنوعی پیشرفته بسیار پر هزینه است و نیاز به ابزار و تجهیزات گران قیمتی دارد؛ اما بلاکچین با استفاده از اقتصاد غیر متمرکز نقدینگی لازم را از سراسر دنیا برای پروژه هوش مصنوعی جمع آوری می‌کند و محدودیت جغرافیایی خاصی را در این باره در نظر نمی‌گیرد. از طرف دیگر، بازارهای همتا به همتای بلاکچین قدرت پردازشی کامپیوترها یا ماینرها را از کاربران می‌گیرند و در ازای آن به کاربران پاداش می‌دهند تا پروژه هوش مصنوعی مجبور نباشد تمام قدرت پردازشی را با خرید تجهیزات به صورت متمرکز تهیه کند. این فرآیند باعث می‌شود تا هزینه‌ها به شدت کاهش پیدا کند و سرعت پردازش اطلاعات بسیار زیاد شود.

ساده سازی فرآیند توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی

یکی از پیشرفت‌های اخیر بلاکچین قابلیت توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی است. دارایی‌های واقعی مانند سهام، املاک و مستغلات، خودرو، آثار هنری و کالاهای مختلف به صورت توکن‌های NFT یا RAW وارد دنیای بلاکچین شدند و این مسئله باعث شده تا بلاکچین بیش از هر زمان دیگری با دنیای واقعی درگیر شود.

ارتباط بلاکچین با دنیای واقعی از طریق هوش مصنوعی می‌تواند بسیار ساده شود. هوش مصنوعی اصالت دارایی‌های واقعی را با دقت بالایی تشخیص می‌دهد. از هر گونه کلاهبرداری و تقلب در فرآیند ثبت و قیمت‌ گذاری روی دارایی‌ها برای توکنیزه کردن جلوگیری می‌کند و در نهایت اجازه می‌دهد تا بدون دخالت انسانی این توکن‌ها وارد بازار شوند و در دسترس عموم قرار بگیرند.

بررسی ریسک‌ها و فرصت‌های سرمایه گذاری در ارزهای AI

پروژه‌های هوش مصنوعی مدت‌های زیادی است که در حال راه اندازی و توسعه در دنیا هستند؛ اما در سال ۲۰۲۱ با معرفی اولین مدل‌های چت جی پی تی ترندهای هوش مصنوعی فراگیر شدند و مدل‌های مختلف در حوزه‌های متفاوتی شروع به کار کردند. بازار ارزهای دیجیتال به این پروژه‌ها کمک کردند تا نقدینگی لازم برای توسعه‌شان را فراهم کنند و حتی برخی از پروژه‌ها به صورت مستقیم وارد دنیای ارز دیجیتال شدند تا به این فضا کمک کنند.

از آن جا که نزدیک به ۴ سال است که این ترند همچنان پابرجاست و استقبال گسترده‌ای از انواع پروژه‌های هوش مصنوعی توسط شرکت‌ها و دولت‌های بزرگ شده است؛ می‌توان نسبت به سرمایه گذاری در ارزهای AI به خصوص در سال ۲۰۲۵ بسیار امیدوار بود. از طرف دیگر، باید حتماً وایت پیپر پروژه‌ها را با دقت مطالعه کنید تا کاربردپذیری پروژه برایتان محرض شود و دست یابی به اهداف پروژه هم واضح باشد. اگر یک پروژه AI چنین ویژگی‌هایی نداشته باشد؛ به احتمال زیاد پس از مدت کوتاهی از دور خارج می‌شود و با ریزش شدیدی رو به رو خواهد شد.

همکاری‌های بزرگ پروژه‌های هوش مصنوعی با شرکت‌های فناوری

شرکت‌های فناوری بزرگ مانند اپل، مایکروسافت، گوگل و ایکس از پیشگامان حوزه هوش مصنوعی هستند که هر کدام مدل هوش مصنوعی خود را توسعه داده‌اند؛ اما شرکت‌های کوچک‌تر تصمیم گرفتند تا با امضای قرارداد همکاری بتوانند از امکاناتشان استفاده کنند.

قرارداد فچ ای آی با سینگولاریتی نت و اوشن پروتکل یکی از همکاری‌های بزرگ در حوزه هوش مصنوعی با شرکت‌های فناوری است. اتحاد این سه شرکت باعث شد تا پروژه هوش مصنوعی فچ ای آی با سرعت بیشتری توسعه پیدا کند و هوش مصنوعی قوی‌تر و فراگیرتری در بازار باشد.

رشد قیمت ارزهای AI در پی پیشرفت تکنولوژی

در ۵ سال اخیر، ۱۰ ارز AI توانسته‌اند تا ارزش بازاری بیش از یک میلیارد دلار برای پروژه‌هایشان دست و پا کنند. بیتنسور، نیر پروتکل و اینترنت کامپیوتر از جمله پروژه‌های هوش مصنوعی هستند که حتی بیش از ۲ میلیارد دلار هم سرمایه جذب کرده‌اند؛ اما رشد قیمت ارزهای AI با نوسانات بسیار زیادی همراه بوده است.

ارزهای AI در طی این سال‌ها نتوانستند ثبات کافی داشته باشند و اکثر مواقع با نوسانات شدیدی درگیر بودند. برای مثال، ارز TAO مربوط به پروژه بیتنسور از سال ۲۰۲۳ با قیمت ۶۸ دلار کار خودش را آغاز کرد و در سال ۲۰۲۴ به ۷۶۷ دلار رسید. پس از این رشد وحشتناک تا ۱۶۱ دلار پایین آمد و دوباره تا ۷۴۰ دلار بالا رفت؛ اما باز هم در مدت کوتاهی ریزش شدیدی را تجربه کرد و به زیر ۱۷۰ دلار رسید.

آینده ارزهای هوش مصنوعی از دید تحلیل‌گران بازار

تحلیل‌گران بازار اعتقاد دارند که پروژه‌های هوش مصنوعی راه بسیار طولانی برای قرار گرفتن در کنار توکن‌های دیفای و اپلیکیشن‌های غیر متمرکز یا حتی NFT ها دارند. توکن‌های دیفای بیش از یک دهه است که وارد بازار ارز دیجیتال شدند و هم اکنون به پایداری رسیده‌اند؛ اما ارزهای هوش مصنوعی همچنان درگیر نوسانات ناشی از تصمیم‌گیری‌های مختلف در بازار هستند.

اگر قصد سرمایه گذاری روی ارزهای هوش مصنوعی دارید؛ بهتر است تا کف قیمتی هر ارز را پیدا کنید و برای مدت بیش از یک تا سه سال منتظر بمانید تا سود بسیار زیادی را به شما بدهد. به صورت کلی، آینده ارزهای هوش مصنوعی روشن است و در صورت عدم وقوع رخدادهای غیر عادی باید منتظر باشیم تا به یکی از اصلی‌ترین بخش‌های بازار ارز دیجیتال تبدیل شوند.

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر




جواب رمز تپ سواپ Earn With Your Smartphone