نکاتی در مورد کارت‌های بانکی


نکاتی در مورد کارت‌های بانکی کارت‌های بانکی یکی از مظاهر ملموس تاثیر تکنولوژی بر بانکداری و به طور کلی اقتصاد هستند. امروزه بسیاری از معاملات پولی با استفاده از این کارت‌ها انجام شده و افراد بسیاری به واسطه‌ی همین کارت‌ها بی‌نیاز از حمل اسکناس شده‌اند. استفاده از کارت‌های بانکی برای انجام معاملات پولی، باعث صرفه‌جویی قابل توجه...

کارت‌های بانکی یکی از مظاهر ملموس تاثیر تکنولوژی بر بانکداری و به طور کلی اقتصاد هستند. امروزه بسیاری از معاملات پولی با استفاده از این کارت‌ها انجام شده و افراد بسیاری به واسطه‌ی همین کارت‌ها بی‌نیاز از حمل اسکناس شده‌اند. استفاده از کارت‌های بانکی برای انجام معاملات پولی، باعث صرفه‌جویی قابل توجه در وقت و هزینه شده، امنیت استفاده‌کنندگان را بیشتر تأمین کرده و حتی در بهبود شرایط محیطی از بعد آلودگی هوا و پیشگیری از انتقال بیماری‌های واگیر از طریق جا‌به‌جایی اسکناس نیز نقش به‌سزایی داشته است.

در این‌جا قصد ما بر آن است تا شما را با برخی از نکاتی که شاید کمتر در مورد کارت‌های بانکی شنیده باشید آشنا کنیم. آگاهی از این اطلاعات می‌تواند شما را در استفاده‌ی مناسب‌تر و آگاهانه‌تر از کارت‌‌های بانکی یاری نماید.

نکاتی در مورد کارت‌های بانکی

آشنایی با اطلاعات درج شده بر روی کارت‌های بانکی:

۱) شماره‌ی کارت بانکی:

شماره‌ی کارت بانکی معمولاً یک شماره‌ی ۱۶ رقمی است، یعنی چهار عدد چهار رقمی. شماره‌ای که این ارقام می‌سازند شماره‌ی اصلی برای انجام انواع عملیات بانکی مانند انتقال پول است.

۱-۱) شش رقم ابتدای شماره‌ی کارت بانکی:

شش رقم ابتدای شماره‌ی کارت بانکی پیش‌شماره‌ی اختصاصی بانک صادرکننده است. شاید شما هم، اگر دقت کرده باشید، متوجه مشابهت ارقام اول کارت‌های بانکی صادر شده توسط یک بانک شده باشید. به عنوان نمونه، پیش‌شماره بانک صادرات ۶۰۳۷۶۹ و پیش‌شماره‌ی بانک سامان ۶۲۱۹۸۶ هستند.

۱-۲) دو رقم بعدی:

دو رقم بعدی نشان‌دهنده‌ی کد محصول هستند.

۱-۳) ارقام نهم تا پانزدهم:

این ارقام در حقیقت شماره‌ی اصلی کارت است.

۱-۴) رقم آخر:

رقم آخر شماره‌ی کارت بانکی در حقیقت رقم کنترلی است. این رقم با توجه به ارقام قبلی و بر اساس فرمول ارائه شده از سوی بانک مرکزی معین می‌گردد.

۲) تاریخ انقضای کارت بانکی:

یکی از فاکتورهای درج شده روی تمامی کارت‌های بانکی تاریخ انقضای کارت بانکی است. تقریباً هیچ کارت بانکی‌ای نیست که تاریخ انقضا نداشته باشد.

* علل اصلی در نظر گرفتن تاریخ انقضا برای کارت‌های بانکی:

افزایش ضریب امنیتی کارت‌های بانکی و پیشگیری از کلاهبرداری احراز هویت مجدد دارنده‌ی کارت به صورت دوره‎‌ای تعویض کارتی که احتمالاً بعد از گذشت چند سال فرسوده شده امکان تعویض ظاهر و فرم کارت بانکی برای بانک CVV2 (3

CVV2 در حقیقت شماره‌ی شناسایی مشتری است. در اغلب کارت‌های بانکی CVV2 رو یا پشتِ کارت درج شده و معمولاً یک عدد سه یا چهار رقمی را تشکیل می‌دهد. از CVV2 برای خریدهای اینترنتی استفاده می‌گردد. با این حال باید توجه داشت که CVV2 با رمز اینترنتی، که بایستی آن را بعد از دریافت کارت از طریق دستگاه خودپرداز مربوط به بانک صادرکننده‌ی کارت فعال نمود، متفاوت است.

۴) نوار سیاه رنگ روی کارت بانکی

تقریباً پشت تمامی کارت‌های بانکی یک نوار مغناطیسی سیاه رنگ مشاهده می‌شود. در حقیقت دستگاه‌های عابربانک و کارت‌خوان‌ها با استفاده از همین نوار سیاه رتگ است که توانایی شناسایی اطلاعات حساب شما را دارند. این نوارمغناطیسی به منظور نگهداری اطلاعات مربوط به کارت در پشت کارت تعبیه شده و معمولاً شامل سه ترک است. در اغلب موارد در یکی از ترک‌ها اطلاعاتی نظیر CVV2 و … ذخیره شده و صاحب کارت می‌تواند بنا به نیاز خود درخواست ورود اطلاعات دیگری در ترک‌های خالی این نوار مغناطیسی از بانک داشته باشد.

۵) سایر موارد درج شده روی کارت بانکی:

نام و لوگوی بانک نام دارنده‌ی حساب شماره تلفن برای موارد ضروری وبسایت بانک و …

نویسنده: آرش شمسی

منابع:

بانک روید میهن بلاگ

ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان

عصر ایران

علم فردا

cvv2 چیست - تاثیر تکنولوژی بر بانکداری - شماره کارت بانکی - نوار سیاه روی کارت بانکی - نورا سیاه رنگ روی کارت بانکی - نوشته های روی کارت بانکی - چجوری کارت خوان اطلاعات کارت رو تشخیص میده - کارتخوان،چگونه اطلاعات کارت را تشخیص میدهد>


متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین