غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است!


غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است!

داستان غمنومه ی فریدون از این قرار است که در یک آبادی، خندیدن بنا به خواست عده ای ممنوع می شود. در میان مردم آبادی پسر جوان خنده رویی که همچنین عاشق لبخندهای معشوق خود است و دست به اعتراض می زند. نوشته غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است! اولین بار در نت نوشت پدیدار شد.

غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است! غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است!
داستان غمنومه ی فریدون از این قرار است که در یک آبادی، خندیدن بنا به خواست عده ای ممنوع می شود. در میان مردم آبادی پسر جوان خنده رویی که همچنین عاشق لبخندهای معشوق خود است و دست به اعتراض می زند.

این داستان به صورت یک اثر شنیداری داستانی-موسیقیایی ساخته شده است که بخش آهنگسازی آن توسط “حسین علیزاده” موسیقیدان مطرح کشور ساخته شده است. نویسندگی و کارگردانی غمنومه ی فریدون را “پیمان آگاهی” بر عهده داشته است.

غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است!

این اثر ترکیبی موزون از موسیقی و نمایش است که در هفت فصل به اجرا و ضبط رسیده است.

بازیگران آن امیر جعفری (میرغضب)، صابر ابر (فریدون)، فرهاد اصلانی (آمیز قشم شم)، ژاله علو (بی بی)، حبیب رضایی (یارو)، فاطمه معتمد آریا (راوی)، آیدا شاملو (راوی کلاژ های احمد شاملو) و زنده یاد مرتضی احمدی (کدخدا) هستند و همچنین “پوریا اخواص، داریوش کاظمی و علیرضا برنجیان آوازهای غمنومه ی فریدون را اجرا کرده اند.

“غمنومه ی فریدون” را شاید بتوان به نوعی یک اپرای ایرانی دانست. این اثر به لحاظ اینکه از همنشینی چند نسل از هنرمندان برجسته ی ایران خلق شده، میتوان آن را اثری منحصر به فرد و شاخص دانست.

جالب است بدانید که این اثر آخرین اثری است که هنرمند محبوب و مردمی، زنده یاد مرتضی احمدی در آن به ایفای نقش پرداخته است.

غمنومه ی فریدون را می توان به نوعی تحت تاثیر آثار اپرایی “زینگ اشپیل” آلمان به شمار آورد و البته این اثر از لحاظ روایت به “اپرا بوفا” ی ایتالیا شباهت دارد. این اپرا نیز داستانی قهرمانی دارد که حول مسائل اجتماعی می گردد.

غمنومه ی فریدون؛ ادای دینی به زبان عامیانه‌ که فراموش شده است!

شایان ذکر است که این اثر با یک زبان ساده و محاوره ای می تواند در دل هر ایرانی جای باز کند زیرا که برگرفته از روح و فرهنگ قدیمی ایران است. غمنومه ی فریدون اثری است که نه متعلق به قشر خاص و یا حتی فقط برای کتاب خوان ها نیست به طوری که حسین علیزاده آهنگساز اثر معتقد است آلبوم صوتی «غمنومه فریدون» ادای دینی به زبان عامیانه‌ای است که فراموش شده و در واقع نسخه به‌روز شده «شهر قصه» است.

این اثر خوش ساخت با هنرمندی هنرمندان عرصه ی موسیقی و نمایش برای همه ی مردم است که البته استقبال مردم هم از این اثر کم سابقه بوده است به طوری که در هفته ی اول انتشار اثر، این محصول در صدر پرفروشترین های موسیقی قرار گرفت.

این اثر در ۳۱ تیرماه سال جاری رونمایی شد و هم اکنون در مراکز فروش معتبر محصولات فرهنگی در دسترس مخاطبین قرار دارد.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: right; margin-top: 10px; text-align: center; width: 20%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وبسایت

لطفا پاسخ را به رقم وارد کنید:

پنج × 3 =


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

میلاد افواج بازیگر تئاتر درگذشت