تولید 31 درصد کنسانتره میوه کشور در آذربایجان غربی


به گزارش شاتا، جعفر صادق اسکندری یکی از بخش‌های مهم صنعت سیب کشور را واحدهای تولید کنسانتره دانست و افزود: 98 واحد تولید کنسانتره در کشور فعالیت می کند که از این تعداد 18 واحد در آذربایجان‌غربی است. همچنین مجموع ظرفیت تولید...

تولید 31 درصد کنسانتره میوه کشور در آذربایجان غربی
به گزارش شاتا، جعفر صادق اسکندری یکی از بخش‌های مهم صنعت سیب کشور را واحدهای تولید کنسانتره دانست و افزود: 98 واحد تولید کنسانتره در کشور فعالیت می کند که از این تعداد 18 واحد در آذربایجان‌غربی است. همچنین مجموع ظرفیت تولید کنسانتره در کشور 317 هزار و 550 تن بوده که سهم آذربایجان‌غربی در تولید این ماده به تنهایی 99 هزار و یکصد تن است.
وی با اعلام سرمایه‌گذاری 2 هزار و 708 میلیارد ریالی این صنعت در استان، ابراز کرد: هم‌اکنون 3 هزار و 100 نفر در این بخش تولیدی در استان مشغول به کار هستند.
اسکندری با اشاره به کسب رتبه برتر آذربایجان‌غربی با تولید 31 درصد کنسانتره میوه در کشور، گفت: این استان با 29 واحد فعال در تولید کنسانتره، آبمیوه و پوره توانسته است سالانه 421 هزار تن از این محصولات را تولید و روانه بازار کند.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان آذربایجان غربی همچنین بیان کرد: توجه به چگونگی ارتقاء سطح تولید محصول سیب استان یکی از مهمترین موضوعات قابل بررسی و پیگیری است که در این خصوص باید به مواردی مانند، استفاده از شیوه‌های نوین کشاورزی، اصلاح و احیای باغات یا همان آموزش و ترویج، قانون‌مند کردن روش‌های آبیاری و استفاده از روش‌های آبیاری تحت فشار، ترویج و به کارگیری روش‌های تولید محصولات ارگانیک و عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سموم منسوخ شده و غیر استاندارد، ایجاد مرکز تحقیق و توسعه در امور آموزشی و فن‌آوری کشاورزی، تقویت تشکل‌ها و صندوق‌های حمایت از تولید کشاورزی و باغات و همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی تخصصی برای تولید‌کنندگان اشاره کرد.
اسکندری بخش فرآوری محصول سیب را نیز در تقویت زمینه‌های تولید بیشتر سیب استان و همچنین تولید اشتغال در منطقه مهم ارزیابی کرد و در این خصوص گفت: با توجه به مواردی مانند تجهیز و توسعه‌ صنایع تبدیلی، ایجاد صنایع تبدیلی در کنار رشته فعالیت‌های فعلی همانند تولید سرکه و اسانس، تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولید کنسانتره و آبمیوه به منظور تقویت توان مالی واحد‌های مذکور و توسعه مراکز درجه‌بندی و بسته‌بندی محصول سیب درختی، می‌توان بخش فرآوری این محصول را بیش از پیش تقویت کرد.
وی به مهمترین و اساسی‌ترین بخش درآمدزایی محصول سیب استان نیز اشاره کرد و افزود: صادرات یک اصل مهم در تولید هر محصول است و این بخش اساسی در خصوص تولید سیب استان و حتی کشور مورد بی‌توجهی قرار گرفته است که در صورت بهره‌مندی از این مهم می‌توان امیدوار بود که حاصل دسترنج باغداران استان بسیار بیش از درآمد امروزشان شود و از طرفی نیز به افزایش سرمایه در گردش استان نیز کمک کند.
اسکندری چهار مورد را در زمینه بخش صادرات سیب درختی استان مهم برشمرد که در صورت تحقق آن‌ها می توان به آینده تولید سیب امیدوار بود که از جمله آن، مدنظر قرار دادن محصول سیب در تعرفه‌های پایاپای با کشورهای همسایه، توجه به محصول سیب در طرح بازار در مقابل بازار، اعطای مشوق‌های مناسب برای صادر کنندگان محصول سیب و همچنین توسعه مراکز درجه بندی و بسته بندی محصول سیب است.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم