کارشناس ترک: پوتین تصمیم خروج نیروهای روسیه از سوریه را با اعتماد به شرکای ایرانی وترک خودگرفت
به گزارش ایران ویج به نقل از ایرنا، رئیس جمهوری روسیه امروز طی فرمانی، دستور خروج نیروهای این کشور از سوریه را صادر کرد که بخش اصلی و فعال مشارکت روسیه در مبارزه با تروریست ها در این کشور به پایان می رسد. مته یارار امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک خاطرنشان کرد:...
به گزارش ایران ویج به نقل از ایرنا، رئیس جمهوری روسیه امروز طی فرمانی، دستور خروج نیروهای این کشور از سوریه را صادر کرد که بخش اصلی و فعال مشارکت روسیه در مبارزه با تروریست ها در این کشور به پایان می رسد.
مته یارار امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک خاطرنشان کرد: این تصمیم پوتین با توجه به روابط توام با اعتماد به شرکای ایرانی و ترکیه ای در حل و فصل مساله سوریه گرفته شده است.
وی افزود: ولادیمیر پوتین امروز برای حل و فصل بحران سوریه با همکاری ترکیه و ایران ابراز امیدواری کرد.
کارشناس ترک همچنین گفت: پوتین تصمیم برای خروج نیروهای نظامی روسیه از سوریه را با تکیه بر اعتماد به شرکای خود در حل مساله این کشور گرفت. این (خروج نیروهای روسی از سوریه) موضوعی است که سه کشور درباره آن به توافق رسیدند.
«مته یارار» گفت: بخش عمده نیروهای روسیه در سوریه برای مبارزه با تروریست های داعشی در این کشور حضور دارند. علاوه بر واحدهای رزمی در برخی از مناطق سوریه ازجمله شهر حلب، واحدهای پلیس نظامی اعزام شده بود.
کارشناس امنیتی ترک خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد این واحدها زودتر از بقیه به کشور خود بازمی گردند.
وی ادامه داد: در همین حال موضوع خروج کامل واحدهای رزمی هوایی و برخی نیروهای رزمی روسیه از سوریه مطرح نیست. روسیه به حضور نظامی در سوریه ادامه می دهد احتمالا سطح حضور نظامی روس ها کمی بیشتر از زمان پیش از آغاز عملیات نظامی در این کشور خواهد بود.
وی افزود: واحدهای نظامی روسیه که در مقابله با داعش و سرکوبی این گروه تروریستی شرکت فعال داشتند، به ویژه واحدهای فعال در مناطق شهری سوریه را ترک می کنند، بقیه نیروها در پایگاه های این کشور در سوریه باقی می مانند.
وی گفت: نباید این واقعیت نادیده گرفته شود که منطقه همچنان بی ثبات است و احتمال وقوع حوادث غیرمنتظره وجود دارد. به همین دلیل احتمال دارد روسیه در صورت بروز مسائل جدید و کانون های تنش به سوریه بازگردد.
کارشناس نظامی ترک گفت: در سوریه مساله کردها و «اتحادیه دمکراتیک سوریه» و شبه نظامیان کرد همچنان پابرجاست و ترکیه آن را سازمان ترورسستی می داند که با حزب غیرقانونی کارگران کردستان ترکیه ارتباط دارد.
وی افزود: آمریکا با کمک کردها حدود ۴۰ درصد قلمرو سوریه را تحت کنترل دارد. اگر این وضع تغییر نکند در آینده نزدیک ممکن است حوادث زیادی رخ دهد.
«مته یارار» گفت: برای ترکیه اتحادیه دمکراتیک خط قرمز است و ایران هم خطوط قرمز خود را دارد. به همین دلیل در خصوص این وضعیت باید با احتیاط سخن گفت. حداقل یک سال روند انتقال به اوضاع آرام طول خواهد کشید.
وی در پایان مصاحبه احتمال بروز کانون های جدید تنش در سوریه به ویژه در مناطق تحت کنترل کردها را بعید ندانست.
اروپام*۳۹۱**شبس*۱۴۸۸ * انتشار دهنده: بهمن بامداد**