مزایای استفاده از شیر مادر چیست؟
شیر مادر
شیر مادر بهترین غذا برای نوزاد است زیرا حاوی تمام چیزهایی است که نوزاد در ماه اول تولد به آنها نیاز دارد. اما همانند هر مهارت جدیدی، شیر دادن از طریق پستان نیز نیازمند یادگیری است و شما ممکن است آنرا سخت تر از آن چیزی که قبلاً انتظار داشته اید بدانید وقتی شما شیر دادن از طریق پستان را آغاز کردید از این کار دست نکشید و پشیمان نشوید زیرا این روش شیر دادن هم برای نوزاد شما و هم برای خود شما مفید است و از این کار لذت خواهید برد.
بطور ایده آل، شما باید بعد از زایمان و هرچه زودتر نوزاد خود را بر روی پستانتان قرار دهید. مکیدن نوزاد باعث شروع واکنش می شود که منجر به آزاد شدن هورمونهایی می گردد که برای تولید شیر در پستان و بیرون آمدن آن از پستان ضروری است.
بلافاصله پس از تولد و برای چند روز اول، پستانها تولید ماده ای بنام کلستروم یا آغوز می کنند این ماده حاوی مقادیر زیاد پروتئین مملو از آنتی بادی (پادتن) می باشد. به دنبال این ماده شیر بیرون خواهد آمد. در این هنگام پستانها به نظر سنگین و ناراحت کننده خواهند بود، اما بعد از مدتی این حالت از بین خواهد رفت.
در هربار که شما شیر می دهید، مواد تشکیل دهنده شیر در ابتدا و انتهای شیر دادن تفاوت می کنند. در ابتدا شیر حاوی مقدار زیادی آب است تا تشنگی نوزاد را برطرف کند. سپس به دنبال آن شیر دارای مقدار زیادی کالری می شود تا گرسنگی کودک را برطرف کرده و به رشد او کمک کند. برای اینکه مطمئن شوید که نوزادتان این قسمت دوم شیر را خورده است، باید اجازه دهید که تا زمانی که می خواهد از یک پستانتان شیر بخورد. اگر شما در هنگامی که نوزاد هنوز در حال شیر خوردن است، او را به پستان دیگر منتقل کنید، باعث می شوید که فقط او از قسمت اول شیر که دارای مقادیر زیادی آب است استفاده کند و قسمت دوم آن، که حاوی کالری است را نتواند بخورد.
پس همیشه اجازه دهید که در هر بار کودک از یک پستان شیر بخورد و دفعه بعد از پستان دیگرتان استفاده نماید.
پستانهای شما در پاسخ به مکیدن نوزادتان، تولید شیر می کند، پس هرچه بیشتر نوزادتان تقاضای شیر کند، تولید شیر شما هم افزایش می یابد. بنابراین اگر اجازه دهید که نوزادتان هرچه می خواهد شیر بخورد، پستانهای شما هم به اندازه کافی شیر تولید خواهند کرد.