انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت
منبع خبر /
تغذیه و سلامت /
05-11-1396
قاطی پلو ها انواع و اقسام دارند ولی وقتی قرار است بدون گوشت سرو شوند، می شود برایشان سنگ تمام گذاشت.
شفا آنلاین:قاطی پلو ها انواع و اقسام دارند ولی وقتی قرار است بدون گوشت سرو شوند، می شود برایشان سنگ تمام گذاشت. در این مطلب طرز تهیه چند نوع قاطی پلوی خوشمزه و بدون گوشت را با شما به اشتراک میگذاریم.
پلوی سبزیجات
مواد لازم برای 4 نفر
2 /1 پیمانه پسته یا بادام هندی
2 /1 ق چ زیره سبز
2 عدد پیاز کوچک
1 تا 2 ق س زعفران محلول در آب
2 پیمانه برنج
به میزان لازم نمک و فلفل
3 حبه سیر رنده شده
1 ق س رب گوجه فرنگی
2 /1 ق چ پودر فلفل قرمز
4 /1 ق چ پودر هل
2 /1 پیمانه ماست چکیده
2 /1 ق چ ادویه گل میخک
2 عدد فلفل سبز خرد شده
2 /1 پیمانه نعنای خرد شده
2 /1 پیمانه گشنیز خرد شده
2 /1 پیمانه لوبیا سبزپخته
2 /1 پیمانه هویج نگینی خرد شده
2 عدد سیب زمینی نگینی خرد شده
به میزان لازم روغن
طرز تهیه
1. برنج را بعد از آنکه شستید، به مدت 2-1 ساعت با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را که خلالی خرد کرده اید داخل آن تفت دهید تا کاملا طلایی شوند، سپس آنها را از تابه خارج کرده و در یک صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در یک تابه دیگر پسته یا بادام هندی را هم کمی تفت دهید، سپس آن را در یک کاسه ریخته و کنار بگذارید.
2. در یک تابه بزرگ مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. رب گوجه فرنگی را همراه سیر رنده شده و ادویه جات داخل تابه ریخته و مواد را کمی تفت دهید. حالا پسته و فلفل سبز خرد شده را اضافه کرده و به مدت 3-2 دقیقه تفت دهید. در این مرحله نوبت اضافه کردن ماست است. وقتی ماست را داخل تابه ریختید، آن را از روی حرارت بردارید، خوب هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند، سپس تابه را دوباره روی حرارت قرار دهید.
3. اکنون تمامی سبزیجات را داخل تابه بریزید و به آرامی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در تابه را بگذارید و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا سبزیجات نرم و پخته شوند. در انتها زعفران را هم به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا عطر و رنگ آن به خورد مواد برود.
4. در این میان در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. آب برنج را دور بریزید، سپس برنج را داخل آب جوش بریزید. وقتی آماده آبکشی شد، آن را آبکشی کنید.
5. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه قرار دهید. حالا مواد و برنج را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و آن را به مدت 30 دقیقه دم کنید.
انبه پلو
مواد لازم
برنج خام 1 پیمانه
انبه خرد شده یا کمپوت انبه 1/2 پیمانه + 1/4 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده 1/4 پیمانه
آب مرغ یا سبزیجات 2 پیمانه
پودر زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1. ابتدا همه تکه های انبه را با یک قاشق آبلیمو و مقداری فلفل مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه از آن را همراه با 1/4 پیمانه گشنیز داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا انبه کاملاً پوره شود. در صورت لزوم دو قاشق آب به آن اضافه کنی.
2. قابلمه ای را روی شعله متوسط قرار دهید و روغن زیتون را کف آن بریزید. برنج و زنجبیل را داخل روغن داغ شده بریزید و هم بزنید تا از روغن پوشیده شود. بعد از حدود 1 دقیقه، پوره انبه، نمک، فلفل و آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کنید. هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
3. بگذارید مخلوط به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. حدود 20 دقیقه بگذارید روی شعله ملایم بماند تا برنج کاملاً پخته شود. سپس درب قابلمه را بردارید و با یک چنگال دانه های برنج را از هم باز کنید.
4. 1/4 پیمانه انبه باقیمانده را به شکل ریز خرد کنید و همراه با کمی گشنیز یا جعفری روی پلو بریزید. هم بزنید و 2-3 دقیقه روی آن را بپوشانید. پلو انبه آماده شده را در بشقاب های سرو بریزید و نوش جان بفرمایید.
رشته پلو
مواد لازم
برنج 2 فنجان
رشته پلویی 100 گرم
نمک به میزان دلخواه
روغن به میزان لازم
پیاز 1 عدد بزرگ
کشمش 1/2 فنجان
خرما 10 عدد
زعفران دم کرده 1/2 قاشق چایخوری
نان لواش، سنگک یا تافتون 1 عدد
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
1. برنج را حداقل از نیم ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. خرماها را نصف کنید و هسته آن ها را دربیاورید. پیازها را به شکل دلخواه خرد کنید.
2. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. کشمش و خرما را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شوند. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
3. قابلمه ای را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که آب به جوش آمد برنج را داخل آن بریزید. حرارت را کم کنید و هرازگاهی هم بزنید. چند دقیقه آخر قبل از آبکشی، رشته ها را به آب جوش اضافه کنید. یک دانه برنج بین انگشتانتان فشار دهید، اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود یعنی برنج آماده آبکشی است. برنج و رشته را آبکشی کنید، کمی آن را بچشید و اگر نمک آن زیاد است کمی آب روی آن بریزید.
4. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و 3-4 قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. نان را به اندازه کف قابلمه برش بزنید و کف قابلمه قرار دهید. لایه لایه از مخلوط برنج و رشته و پیاز و کشمش و خرما داخل قابلمه بریزید. با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بهتر بخار کند. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید رشته پلو به مدت 30 الی 45 دقیقه آرام دم بکشد. برای بهتر دم کشیدن برنج، از دم کنی استفاده کنید. در 15 دقیقه آخر زعفران دم کرده را با مقداری روغن یا کره ترکیب کنید و روی پلو بریزید.
5. وقتی رشته پلو آماده شد، آن را در دیس بکشید. ته دیگ نان را با کفگیر جدا کنید و کنار پلو قرار دهید. با کمی پیازداغ روی رشته پلو را تزیین و نوش جان کنید.
نکته: رشته خیلی زود نرم و له می شود، پس دقت کنید که بیش از حد در آب جوش نماند. رشته پلویی معمولا کمی شور است، پس مراقب میزان نمکی که اضافه کنید باشید تا غذا شور نشود.
پلو مرغ و قارچ
مواد لازم
ران مرغ تکه تکه شده 900 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ 1 عدد
آویشن به مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
برنج دانه بلند 2 پیمانه
قارچ خرد شده 200 گرم
عصاره مرغ 4 پیمانه
کره 3 قاشق غذاخوری
نخود فرنگی 1 پیمانه
سیر 2 حبه کوچک
جعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوری
انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (1)
طرز تهیه
1. تکه های مرغ را در یک سینی فر قرار دهید و طبق سلیقه خود مقداری نمک و فلفل روی آنها بپاشید. سینی مرغ را کنار بگذارید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
2. روغن زیتون را در قابلمه ای ریخته و روی شعله نسبتاً زیاد گاز قرار دهید. پیاز را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. به تفت دادن ادامه دهید تا پیازها به رنگ قهوه ای روشن درآیند (۸ تا ۱۰ دقیقه)، سپس کمی نمک و روغن اضافه کنید. مرغ ها را به پیاز اضافه کنید. کمی آویشن اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
3. ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا نیمی از آب بخار شود.
4. برنج و مشتی از قارچ را اضافه کنید و هم بزنید (بیشتر قارچ را برای تزیین نگه دارید). سپس عصاره مرغ را اضافه کنید و به پخت ادامه دهید تا مایع شروع به قل زدن کند. طعم مایع را بچشید و اگر نیاز دارد کمی نمک و فلفل اضافه کنید.
5. در قابلمه را بگذارید و ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط به طبخ ادامه دهید. در آخر قابلمه را از روی گاز بردارید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. پس از خارج کردن قابلمه از فر، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پلو مرغ و قارچ کمی خنک شود.
6. در طول مدتی که پلو در فر قرار دارد، قارچ های باقی مانده را تفت بدهید: تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و کره را در آن آب کنید. سپس قارچ ها را همراه با نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که قارچ نرم و قهوه ای رنگ شود. این کار حدوداً ۵ تا ۷ دقیقه طول می کشد. اگر مایل هستید در پلو از نخودفرنگی استفاده کنید، در این مرحله نخودها را اضافه کنید. شعله را خاموش کنید. آویشن، سیر له شده و جعفری را روی پلو مرغ و قارچ تهیه شده بپاشید.
7. پلو مرغ و قارچ را با چنگال از هم باز کنید، در ظرف سرو بریزید و سطح آن را با قارچ های تفت داده شده تزیین کنید.
نکته: از نخودفرنگی فریز شده استفاده کنید وقبل از مصرف آن را به مدت ۲ دقیقه در آب و نمک بپزید.
دمپختک شیرازی
دمپخت شیرازی از پلوهای سنتی استان فارس به خصوص شهر شیراز است که مواد اصلی آن برنج، کلم برگ و عدس هستند. این دمپخت یک غذای گیاهی خوش طعم و مقوی است.
مواد لازم
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
کلم برگ: ۱ عدد کوچک
هویج متوسط: ۲ عدد
عدس: ۱ پیمانه
سبزی شامل شوید، ریحون، ترخون و جعفری: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
1. ابتدا پیاز ها را به صورت خلال خرد کرده و سرخ کنید. وقتی کمی نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید. سیرهای خرد شده را بعد از آن اضافه کنید. هویج را هم اضافه کرده و کمی تفت بدهید.
2. سپس عدس خیس کرده را به مواد اضافه کرده، نمک و فلفل و ادویه بزنید و حدود دو لیوان آب روی آن بریزید.
3. کلم برگ را با سبزی به مواد اضافه کرده، اجازه دهید در حدود ۲۰ دقیقه بجوشد. در پایان برنج شسته شده را اضافه کنید. در صورت نیاز نمک اضافه کنید. وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، دم کنی را روی برنج بگذارید و زمان بدهید تا برنج دم بکشد، و پس از آن کمی روغن داغ روی برنج بریزید و دمپخت را نوش جان کنید.
پلوی سبزیجات
مواد لازم برای 4 نفر
2 /1 پیمانه پسته یا بادام هندی
2 /1 ق چ زیره سبز
2 عدد پیاز کوچک
1 تا 2 ق س زعفران محلول در آب
2 پیمانه برنج
به میزان لازم نمک و فلفل
3 حبه سیر رنده شده
1 ق س رب گوجه فرنگی
2 /1 ق چ پودر فلفل قرمز
4 /1 ق چ پودر هل
2 /1 پیمانه ماست چکیده
2 /1 ق چ ادویه گل میخک
2 عدد فلفل سبز خرد شده
2 /1 پیمانه نعنای خرد شده
2 /1 پیمانه گشنیز خرد شده
2 /1 پیمانه لوبیا سبزپخته
2 /1 پیمانه هویج نگینی خرد شده
2 عدد سیب زمینی نگینی خرد شده
به میزان لازم روغن
طرز تهیه
1. برنج را بعد از آنکه شستید، به مدت 2-1 ساعت با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را که خلالی خرد کرده اید داخل آن تفت دهید تا کاملا طلایی شوند، سپس آنها را از تابه خارج کرده و در یک صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در یک تابه دیگر پسته یا بادام هندی را هم کمی تفت دهید، سپس آن را در یک کاسه ریخته و کنار بگذارید.
2. در یک تابه بزرگ مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. رب گوجه فرنگی را همراه سیر رنده شده و ادویه جات داخل تابه ریخته و مواد را کمی تفت دهید. حالا پسته و فلفل سبز خرد شده را اضافه کرده و به مدت 3-2 دقیقه تفت دهید. در این مرحله نوبت اضافه کردن ماست است. وقتی ماست را داخل تابه ریختید، آن را از روی حرارت بردارید، خوب هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند، سپس تابه را دوباره روی حرارت قرار دهید.
3. اکنون تمامی سبزیجات را داخل تابه بریزید و به آرامی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در تابه را بگذارید و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا سبزیجات نرم و پخته شوند. در انتها زعفران را هم به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا عطر و رنگ آن به خورد مواد برود.
4. در این میان در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. آب برنج را دور بریزید، سپس برنج را داخل آب جوش بریزید. وقتی آماده آبکشی شد، آن را آبکشی کنید.
5. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه قرار دهید. حالا مواد و برنج را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و آن را به مدت 30 دقیقه دم کنید.
انبه پلو
مواد لازم
برنج خام 1 پیمانه
انبه خرد شده یا کمپوت انبه 1/2 پیمانه + 1/4 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده 1/4 پیمانه
آب مرغ یا سبزیجات 2 پیمانه
پودر زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1. ابتدا همه تکه های انبه را با یک قاشق آبلیمو و مقداری فلفل مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه از آن را همراه با 1/4 پیمانه گشنیز داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا انبه کاملاً پوره شود. در صورت لزوم دو قاشق آب به آن اضافه کنی.
2. قابلمه ای را روی شعله متوسط قرار دهید و روغن زیتون را کف آن بریزید. برنج و زنجبیل را داخل روغن داغ شده بریزید و هم بزنید تا از روغن پوشیده شود. بعد از حدود 1 دقیقه، پوره انبه، نمک، فلفل و آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کنید. هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
3. بگذارید مخلوط به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. حدود 20 دقیقه بگذارید روی شعله ملایم بماند تا برنج کاملاً پخته شود. سپس درب قابلمه را بردارید و با یک چنگال دانه های برنج را از هم باز کنید.
4. 1/4 پیمانه انبه باقیمانده را به شکل ریز خرد کنید و همراه با کمی گشنیز یا جعفری روی پلو بریزید. هم بزنید و 2-3 دقیقه روی آن را بپوشانید. پلو انبه آماده شده را در بشقاب های سرو بریزید و نوش جان بفرمایید.
رشته پلو
مواد لازم
برنج 2 فنجان
رشته پلویی 100 گرم
نمک به میزان دلخواه
روغن به میزان لازم
پیاز 1 عدد بزرگ
کشمش 1/2 فنجان
خرما 10 عدد
زعفران دم کرده 1/2 قاشق چایخوری
نان لواش، سنگک یا تافتون 1 عدد
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
1. برنج را حداقل از نیم ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. خرماها را نصف کنید و هسته آن ها را دربیاورید. پیازها را به شکل دلخواه خرد کنید.
2. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. کشمش و خرما را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شوند. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
3. قابلمه ای را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که آب به جوش آمد برنج را داخل آن بریزید. حرارت را کم کنید و هرازگاهی هم بزنید. چند دقیقه آخر قبل از آبکشی، رشته ها را به آب جوش اضافه کنید. یک دانه برنج بین انگشتانتان فشار دهید، اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود یعنی برنج آماده آبکشی است. برنج و رشته را آبکشی کنید، کمی آن را بچشید و اگر نمک آن زیاد است کمی آب روی آن بریزید.
4. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و 3-4 قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. نان را به اندازه کف قابلمه برش بزنید و کف قابلمه قرار دهید. لایه لایه از مخلوط برنج و رشته و پیاز و کشمش و خرما داخل قابلمه بریزید. با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بهتر بخار کند. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید رشته پلو به مدت 30 الی 45 دقیقه آرام دم بکشد. برای بهتر دم کشیدن برنج، از دم کنی استفاده کنید. در 15 دقیقه آخر زعفران دم کرده را با مقداری روغن یا کره ترکیب کنید و روی پلو بریزید.
5. وقتی رشته پلو آماده شد، آن را در دیس بکشید. ته دیگ نان را با کفگیر جدا کنید و کنار پلو قرار دهید. با کمی پیازداغ روی رشته پلو را تزیین و نوش جان کنید.
نکته: رشته خیلی زود نرم و له می شود، پس دقت کنید که بیش از حد در آب جوش نماند. رشته پلویی معمولا کمی شور است، پس مراقب میزان نمکی که اضافه کنید باشید تا غذا شور نشود.
پلو مرغ و قارچ
مواد لازم
ران مرغ تکه تکه شده 900 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ 1 عدد
آویشن به مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
برنج دانه بلند 2 پیمانه
قارچ خرد شده 200 گرم
عصاره مرغ 4 پیمانه
کره 3 قاشق غذاخوری
نخود فرنگی 1 پیمانه
سیر 2 حبه کوچک
جعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوری
انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (1)
طرز تهیه
1. تکه های مرغ را در یک سینی فر قرار دهید و طبق سلیقه خود مقداری نمک و فلفل روی آنها بپاشید. سینی مرغ را کنار بگذارید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
2. روغن زیتون را در قابلمه ای ریخته و روی شعله نسبتاً زیاد گاز قرار دهید. پیاز را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. به تفت دادن ادامه دهید تا پیازها به رنگ قهوه ای روشن درآیند (۸ تا ۱۰ دقیقه)، سپس کمی نمک و روغن اضافه کنید. مرغ ها را به پیاز اضافه کنید. کمی آویشن اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
3. ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا نیمی از آب بخار شود.
4. برنج و مشتی از قارچ را اضافه کنید و هم بزنید (بیشتر قارچ را برای تزیین نگه دارید). سپس عصاره مرغ را اضافه کنید و به پخت ادامه دهید تا مایع شروع به قل زدن کند. طعم مایع را بچشید و اگر نیاز دارد کمی نمک و فلفل اضافه کنید.
5. در قابلمه را بگذارید و ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط به طبخ ادامه دهید. در آخر قابلمه را از روی گاز بردارید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. پس از خارج کردن قابلمه از فر، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پلو مرغ و قارچ کمی خنک شود.
6. در طول مدتی که پلو در فر قرار دارد، قارچ های باقی مانده را تفت بدهید: تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و کره را در آن آب کنید. سپس قارچ ها را همراه با نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که قارچ نرم و قهوه ای رنگ شود. این کار حدوداً ۵ تا ۷ دقیقه طول می کشد. اگر مایل هستید در پلو از نخودفرنگی استفاده کنید، در این مرحله نخودها را اضافه کنید. شعله را خاموش کنید. آویشن، سیر له شده و جعفری را روی پلو مرغ و قارچ تهیه شده بپاشید.
7. پلو مرغ و قارچ را با چنگال از هم باز کنید، در ظرف سرو بریزید و سطح آن را با قارچ های تفت داده شده تزیین کنید.
نکته: از نخودفرنگی فریز شده استفاده کنید وقبل از مصرف آن را به مدت ۲ دقیقه در آب و نمک بپزید.
دمپختک شیرازی
دمپخت شیرازی از پلوهای سنتی استان فارس به خصوص شهر شیراز است که مواد اصلی آن برنج، کلم برگ و عدس هستند. این دمپخت یک غذای گیاهی خوش طعم و مقوی است.
مواد لازم
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
کلم برگ: ۱ عدد کوچک
هویج متوسط: ۲ عدد
عدس: ۱ پیمانه
سبزی شامل شوید، ریحون، ترخون و جعفری: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
1. ابتدا پیاز ها را به صورت خلال خرد کرده و سرخ کنید. وقتی کمی نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید. سیرهای خرد شده را بعد از آن اضافه کنید. هویج را هم اضافه کرده و کمی تفت بدهید.
2. سپس عدس خیس کرده را به مواد اضافه کرده، نمک و فلفل و ادویه بزنید و حدود دو لیوان آب روی آن بریزید.
3. کلم برگ را با سبزی به مواد اضافه کرده، اجازه دهید در حدود ۲۰ دقیقه بجوشد. در پایان برنج شسته شده را اضافه کنید. در صورت نیاز نمک اضافه کنید. وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، دم کنی را روی برنج بگذارید و زمان بدهید تا برنج دم بکشد، و پس از آن کمی روغن داغ روی برنج بریزید و دمپخت را نوش جان کنید.