به گزارش سرویس بازار ایسنا، محمدحسن تبدلات رییس هیاتمدیره با بیان اینکه شرکت سازههای یاتاقان شهریار در شهر قدس در حومه تهران قرار دارد، گفت: این شرکت ۱۷ سال در زمینه تولید قطعات صنعتی مورد مصرف در صنایع نیروگاهی، نفت و پتروشیمی فعالیت سابقه فعالیت دارد. به علاوه این شرکت عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران است و افتخار میکنیم که عضوی از خانواده صنعت نفت هستیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته ایران در زمینه قطعات مورد مصرف صنعت نفت مورد تحریم شرکت های غربی قرارگرفت اما ما توانستیم با تولیدات خود جایگزین مناسبی برای تامین این قطعات برای شرکت نفت باشیم و دراین زمینه تقدیرنامههای بسیاری از شرکتهای مصرفکننده دریافت کردیم.
مدیرعامل شرکت سازههای یاتاقان شهریار با بیان اینکه ما به طور میانگین ۸۰ نفر پرسنل تولیدی و اداری داریم که از جوانان تحصیل کرده این مملکت بهره میگیریم، افزود: وقتی شرکت ما این جوانان را بعد از گزینشهای اولیه جذب میکند، آموزشهای لازم را به آنها میدهیم چون تولید ما تولید قطعات خاص و حساس صنعت نفت است و این جوانان باید بتوانند با این آموزشها خود را با شرایط تولید شرکت هماهنگ کنند. این جوانان باید فارغالتحصیل مهندسی مکانیک، مهندسی متالوژی و نقشهکشی صنعتی، مهندسی صنایع و یا تکنسین ماشین ابزار باشند و بعد از آموزش در بخشهایی همچون مکانیک، کنترل کیفی و نقشهکشی مشغول بهکار میشوند و در صورتی که با بحران بازار کار مواجهه شویم مجبور به تعدیل همین نیروهای آموزشی هستیم.
وی ضمن اشاره به این موضوع که درحال حاضر با حدود ۷۰ شرکت داخلی که عمدتا شرکتهای دولتی هستند قرارداد کار ماهانه یا سالانه داریم، افزود: پرداختن به امر تولید در ایران مشکلات فراوانی دارد و ما به عنوان تولیدکننده داخلی توقع حمایت از دولت داریم.
تبدلات در تشریح مشکلات تولید گفت: این مشکلات بارها ذکر شده و همه با آنها آشنا هستند. این مشکلات بحثهایی از قبیل قانون تامین اجتماعی و قانون کار و قوانین یک طرفهای که سالهاست اصلاح نشدهاند، هستند. همچنین قوانین مالیاتی و قوانین شهرداریها که عمدتا حمایتهای لازم را از بخش تولید به خصوص تولید صنعتی ندارند نیز جزو مشکلات تولید به شمار میروند. موضوع سرمایه در گردش و نقدینگی و کمبود منابع مالی هم از دیگر مشکلات ما است.
مشکل دیگر موضوع قرار دادهاست که یک طرفه بعضا ازسوی کارفرمایان بسته میشود و ما بعد از اجرای عملیات تولیدی، باید ماهها منتظر دریافت وجوه صورت حسابها باشیم. طبعا وقتی صورتحسابهای ما به موقع پرداخت نمیشود مشکلاتی در زمینه نقدینگی برای ما ایجاد میکند و بانکها هم عمدتا با توجه بهرههای سنگینی که از ما میخواهند، نمیتوانند جایگزین مناسبی برای جبران تنخواه گردان(سرمایه درگردش) برای ما باشند.
وی افزود: مساله بعدی، قانون مالیات ارزش افزوده است که همه را در بخش تولید و تجارت یکسان میبیند در صورتی که در بخش تجارت، فروشنده کالا را میفروشد و بلافاصله ارزش افزوده را از مشتری میگیرد و سه ماه یا دوماه بعد این سهم را به سازمان امور مالیاتی پرداخت میکند، ولی ما عکس این وضعیت را داریم، یعنی ما که تولید کننده هستیم صورتحسابی که صادر میکنیم ظرف یکی دوماه ارزش افزودهاش را به سازمان امورمالیاتی میدهیم ولی ارزش افزوده شش- هفت ماه بعد به ما پرداخت میشود؛ به همین دلیل همیشه در مضیقه هستیم و همیشه بخشی از سرمایه ما به صورت ارزش افزوده در اختیارسازمان امور مالیاتی دارایی قرار دارد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان تجهیزات نفتی با تمام این مشکلات سهم خود را در اقتصاد ملی به خوبی ایفا میکنند خواستار حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی شد و افزود: در روزهای اخیر شاهد نوسانات نرخ ارز در بازار هستیم و اگر ما کماکان برای تجهیزاتی که توسط تولیدکنندگان داخلی، بومیسازی شده است وابسته به خارج بودیم، خرید این قطعات در بازارهای بینالمللی با این نوسانات نرخ ارز کمر شکن بود، ولی ما این قطعات را داخلیسازی کردهایم و به شکل ریالی با دولت قرارداد داریم و قراردادمان هم مربوط به سابق است یعنی چه دلار بالا برود و چه پایین بیاید قیمت ریالی ما ثابت است و دولت متضرر نمیشود.
این امتیاز بزرگی است که تولید داخلی و حمایت از صنایع داخلی میتواند برای بخش دولتی و مصرفکننده این قطعات داشته باشد اما متاسفانه این مزیت به هیچ وجه دیده نمیشود و بعضا با وجود تولید داخلی، جنس خارجی با قیمت بالاتر به کشور وارد میشود.
درخواست ما این است که تولید داخلی و صنعتگر داخلی در مقایسه با تولید خارجی و صنعتگر خارجی حداقل به شکلی برابر دیده شوند و اگر ما را بالاتر نمیبینند حداقل آنها را به ما ترجیح ندهند.
این فعال صنعتی در مورد طرحهای پیشروی شرکت سازههای یاتاقان شهریار گفت: واحد تحقیق و توسعه شرکت سازههای یاتاقان شهریار بسیار فعال است و به طور مرتب در زمینه تکنولوژیهای نوین و تولید نمونههای جدید فعالیت میکند. قطعات جدیدی نیز توسط این واحد ساخته شده و ما در حال حاضر در حال گسترش واحد تولیدی و افزایش ناوگان ماشینی و استخدام بیشتر نیرو هستیم.
وی ادامه داد: یک واحد صنعتی نیز در منطقه آزاد اروند در شهر آبادان ایجاد کردیم که تولید قطعات و تجهیزات صنعتی را به همراه صادرات آن به کشورهای منطقه انجام دهیم و بتوانیم بازارهای منطقه به خصوص کشورهای عربی خاورمیانه که در زمینه پالایش و صنعت نفت به این قطعات نیاز دارند را تحت پوشش قرار دهیم.در حال حاضر هم صادرات به کشور عراق، ترکیه و شرکت های خارجی فعال در فازهای مختلف پالایشگاه عسلویه را انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز قیمت تمام شده برخی ملزومات و مواداولیه ما مثل فلزات پایه را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد، تصریحکرد: این گونه نوسانات تا درصد محدودی شامل تعدیلهایی که در قرارداد با کارفرما داریم میشود ولی اگر نرخ ارز بیش از آن درصد گران شود از سوی کارفرما پذیرفته نمیشود و خسارت و زیان سنگینی به ما وارد میشود به همین دلیل با نگرانی شاهد نوسان بازار ارز هستیم و امیدواریم دولت هرچه زودتر آرامش را به این بازار برگرداند.
انتهای پیام