عادتهای غذایی سالم را به خانهتان بیاورید
تغذیۀ مناسب و کافی یکی از ارکان سلامتی جسم و روح است. اگر در سبد غذایی و شیوۀ مصرف ما اصول تغذیه سالم رعایت شود از بروز بسیاری از ناراحتیهای جسمی و روحی جلوگیری خواهد شد. با روزچین همراه شوید تا با هم نگاهی به شیوۀ تغذیه روزانهمان بکنیم و ببینیم چقدر با عادتهای غذایی سالم تطابق دارند و اصولاً منظور از سلامت عادتهای غذایی چیست.
تغذیۀ مناسب و کافی یکی از ارکان سلامتی جسم و روح است. اگر در سبد غذایی و شیوۀ مصرف ما اصول تغذیه سالم رعایت شود از بروز بسیاری از ناراحتیهای جسمی و روحی جلوگیری خواهد شد. با روزچین همراه شوید تا با هم نگاهی به شیوۀ تغذیه روزانهمان بکنیم و ببینیم چقدر با عادتهای غذایی سالم تطابق دارند و اصولاً منظور از سلامت عادتهای غذایی چیست.
بیشتر مراقب خودمان باشیم!
پیشترها، قبل از آنکه زندگی مثلاً مدرن همۀ شئونات زندگی ما را تحت تأثیر قرار بدهد، برخی از روشهای زندگی، نسبت به امروز ما سالمتر و با کیفیتتر بودند. یکی از این روشها شیوۀ تغذیه و نوع مواد خوراکی مصرفی ما بود. در جهان امروز انواع گوشتها به تبع خوراک دام، و میوه و سبزیجات به تبع کودهای مصرفی، بیشتر شکل و شمایل زیبایی دارند؛ اما خیلی از ما این جمله را از قدیمیترها شنیدهایم که هیچ چیز مزه گذشته را نمیدهد. با وجود مشغلهها و دوندگیها، فستفودهای رنگارنگ، جای غذاهای خانگی و سالم را گرفتهاند. با مراجعه به یکی از مراکز درمانی شاهد این هستیم که تا چه اندازه شیوههای ناسالم تغذیهای در بروز بیماریهایی گوناگون مانند اختلالات گوارشی تاثیر دارند. مسلما از عوارض زندگی مدرن گریزی نیست، اما چه میتوان کرد تا در این میان از سلامت جسم و روحمان محافظت کنیم. یکی از کارهایی که به یقین باعث سلامت جسم و طراوت روح خواهد شد، رویآوردن به عادتهای غذایی سالم است.
عادتهای غذایی سالم
وعدههای غذایی را کم نکنید
امروزه در بسیاری از جوامع میان مردم، به ویژه بانوان جوان، دغدغۀ کاهش وزن و رسیدن به اندامی متوازن وجود دارد. اما به خاطر داشته باشید که هیچ گونهای از رژیم غذایی اصولی، توصیه به حذف وعدههای غذایی نمیکند. باید باتوجهبه نیازهای بدن حداقل سه وعدۀ غذایی مفید و سالم داشته باشید. حذف وعدههای اصلی غذایی باعث روی آوردن به ریزهخورایهای مضر و اضافهوزن خواهد شد. از طرفی هم رژیمهای سرخود و غیراصولی باعث کمبود مواد لازم بدن و بروز بیماریهایی مانند کمخونی و ناراحتیهای عصبی خواهد شد.
تابلوی فستفود ممنوع را جدی بگیرید
یک تابلو با مضمون فستفود ممنوع تهیه و جلوی چشمتان نصب کنید. درست است که بهکلی نمیتوان قید خوردن فستفود را زد، اما بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید. فستفودها سرشار از چربی ناسالم و نمک اضافی هستند که در برابر میزان ناچیز مواد مغذی، ضررهای فراوانی برای سلامتی دارند.
یک سبد غذایی کامل
دقت کنید همۀ مواد لازم مورد نظر در سبد غذاییتان باشد. باید از همۀ گروههای گوشت و لبنیات، میوه و سبزیجات، غلات و دانهها، چربیها و مواد قندی در سفره غذاییتان وجود داشته باشد. هر کدام از این گروهها بخشی از ویتامینها و پروتئینهای ضروری بدن را تأمین میکنند. حذف هر کدام بدون قراردادن جایگزین باعث عوارض ناخوشایندی برای سلامتی خواهد بود. سعی کنید به جای گوشت قرمز، ماهی بیشتری را در وعدههای غذاییتان بگنجانید.
مواد مغذی غذا را نکشید
یکی از کارهای غلطی که میان ما متداول است، سرخکردن بیشازحد مواد غذایی است. درست است که قرمهسبزی و ماهی سرخشده بسیار لذیذند، اما به نظر شما وقتی سبزی تا حد سیاهشدن سرخ میشود چیزی هم برای رسیدن به بدن جز ضرر و چربی ناسالم باقی میماند؟!
کمی در شیوه پخت و پزتان تجدیدنظر کنید. کبابکردن، بخارپز و کمسرخکردن را امتحان کنید تا یکی از عادتهای غذایی سالم را به خانه بیاورید. استفاده از روغنهای سالمتر مانند روغن زیتون و کنجد را در برنامه پخت و پزتان قرار دهید.
میوه و سبزیجات را جدیتر بگیرید
انواع سبزیها و میوهها سرشار از مواد مغذی هستند که مصرف آنها سلامتی جسم و روح را به ارمغان میآورد. به جای استفاده از تنقلات ناسالم – که فقط خوشمزهاند – به خوردن میوه و انواع سالاد روی بیاورید.
شکلات و شیرینی را محدود کنید
در دنیای امروز انواع دسرها با شیرینکنندههای مصنوعی در بازار وجود دارد که طعم خوبی هم دارند، اما مصرف مداوم این شیرینی و دسرها باعث اضافهوزن میشود و اغلب هیچ خاصیتی هم ندارند. وقتی شما شکلات یا شیرینی میخورید، هیچ فیبر و پروتئین و ویتامینی به بدنتان نمیرسد و خیلی زود هم دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد. چرا به جای هزینهکردن برای دسرهای ناسالم با مواد سالمی مانند شیر، انواع میوه، عسل، خرما و دانههای مقوی مثل پسته و… خودتان دسرهای طبیعی و سالم مهیا نمیکنید؟ اگر مواد پروتئینی و فیبردار به بدنتان برسد، بیشتر احساس سیری خواهید کرد و مانع پرخوریتان میشود.
مدل غذا خوردنتان را اصلاح کنید
یکی دیگر از عادتهای غذایی سالم دقت به نحو غذا خوردن است. به یاد داشته باشید که برنامۀ منظم غذایی داشته باشید خودتان را آنقدر گرسنه نگه ندارید که موقع غذا خوردن بهسرعت مقدار زیادی از غذا را بخورید و بعد احساس سنگینی بکنید. برای خورد و خوراکتان برنامهریزی کنید. بهترین حالت این است که وعدههای غذایی بیشتر و حجم آن کمتر باشد. سرعت غذا خوردنتان را کنترل کنید. شنیدهاید که هر لقمه را باید ۴۰ بار جوید؟! وقتی آرام و با طمأنینه غذا میخورید، کار را برای دستگاه گوارشان راحت میکنید و دیگر احساس سنگینی نخواهید کرد.
میان لقمههایتان آب و نوشیدنی نخورید تا به عملکرد هضم صدمه نزنید، ولی فراموش نکنید که نوشیدن مقدار کافی آب بسیار مهم است. پس مدام به خودتان یادآوری کنید تا در طول روز آب بنوشید.
ورزش ورزش ورزش!
اگر میخواهید با خیال راحت خوراکیهای سالم موردعلاقهتان را بخورید، حتماً باید فعالیت جسمی کافی داشته باشید تا کالریها را مصرف کنید. اگر امکان باشگاه رفتن را ندارید، حداقل پیادهروی روزانه با عزیزانتان را در برنامۀ زندگی قرار دهید.
تمام اجزای جسم و روح آدمی به هم پیوستهاند. سلامت روح در گرو سلامت جسم است و سلامت جسم هم بدون سلامت روح و روان دوام نخواهد آورد. پیروی از عادتهای غذایی سالم به سلامت جسم و روح شما کمک خواهد کرد. پیش از آنکه مجبور شوید برای درمان انواع بیماریهای جسمی و روحی هزینههای سنگین ناگزیر را متحمل شوید، بخشی از این هزینهها را صرف تغذیه مفید و عادتهای غذایی سالم بکنید.
روزچین برای شما سفرهای پربرکت و سالم را آرزو میکند.????