گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان


آخرین در حلقه‌ی رندان سال 96، یکشنبه 20 اسفند در تالار سوره‌ی دفتر طنز حوزه‌ی هنری با حضور طنزپردازان و علاقه‌مندان برگزار شد. به گزارش شیرین طنز، مراسم، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید. ابتدا آقای کتابدار ابیاتیبه زبان آذری از سید غلامرضا روحانی درباره‌ی فرا رسیدن بهار،خواندند و آقای داریوش...

گزارش ۱۴۴ امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان


مدیر ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ ۲:۴۵ ب.ظ 37 بازدید بدون دیدگاه

آخرین در حلقه‌ی رندان سال ۹۶، یکشنبه ۲۰ اسفند در تالار سوره‌ی دفتر طنز حوزه‌ی هنری با حضور طنزپردازان و علاقه‌مندان برگزار شد.

به گزارش شیرین طنز، مراسم، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید. ابتدا آقای کتابدار ابیاتیبه زبان آذری از سید غلامرضا روحانی درباره‌ی فرا رسیدن بهار،خواندند و آقای داریوش کاردان را برای اجرای برنامه دعوت کردند. اولین شعر در مورد خانه تکانی بود که توسط آقای سعید طلایی خوانده شد. سپس آقای عبدالله مقدمی کتاب لب خط قرمز آقای اسماعیل امینی را که حاوی نثر طنز ایشان می‌باشد و توسط انتشارات سوره‌ی مهر منتشر شده است را معرفی و شعر خود را با موضوع وعده‌های انتخاباتی قرائت کردند.

گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان

بعد از خواندن بیت‌های کوتاهی توسط داریوش کاردان به زبان آذری، یاسمن حسینی هم شعری با عنوان نصایح حکیمانه‌ی پدر به پسر خواند. افراد بعدی آقای حمید اسماعیلی، کاوه جوادیه و خانم ناهید نوری بودند که اشعارشان در مورد ترافیک، گرفتار شدن شخصیت‌های مشهور منظومه‌های عاشقانه‌ی ایرانی درقالب عشق‌های امروزی و بیان مشکلات اقتصادی بود. سپس، شعر از عشق می‌سرایم آقای سعید طلایی توسط آقای مهدی فرج‌اللهی اجرا شد.

علیرضا لبش هم نثری درباره‌ی انواع فسیل‌ها ارائه دادند. شهزاد اسماعیلی نیز اولین دو بیتی خود و شعری در مورد افزایش جمعیت را قرائت کردند. محمد حسن صادقی هم نقیضه‌ای بر شعر شهریار درباره‌ی وضعیت اقتصادی خواندند که مورد توجه حضار قرار گرفت. سپس آقای روح الله احمدی کتاب شیرین بیان را که مجموعه‌ای از شعرهای طنزمی‌باشد و توسط محمد علی قربانی گردآوری شده‌است را معرفی کردند و یک نسخه از آن را به‌آقای داریوش کاردان اهدا نمودند و ترکیب بندی را نیز خواندند. شعرهای سیامک روشن نیز یک دوبیتی و مناجات طنزی با خدا بود. حجت الاسلام حسینی نیز شعر کوتاهی درباره‌ی روز زن و ترجیع‌بندی با عنوان خوش اقبال را در نقد کسانی که اصرار بر ناشاد کردن مردم دارند،خواندند. اسماعیل امینی نیز چند سطری از کتاب لب خط قرمز خود درباره‌ی برخورد با موضوع روز را قرائت کردند. آقای سید امیر سادات موسوی نیز علاوه بر خواندن شعر نوروزی،این مطلب را اعلام کردند که مقدمه‌ی کتاب شیرین بیان توسط آقای اسماعیل امینی نوشته شده‌است.
آقای کتابدار کتاب نقطه‌چین آقای فرامرز ریحان صفت را معرفی کردند و در آستانه نوروز ۹۷ درباره پیام آوران شادی در ادبیات و سنن ایرانی گفتند:امیران نوروزی پنج روز آخر سال را در اواخر آبان اضافه می کردند که بعدها این روزها را به انتهای اسفند ماه به دلیل نحس دانستن آن موکول کردند و مردم این ۵ روز راجشن می‌گرفتند.
در عهد ساسانیان، هر ۱۲۰ سال یکبار، یک ماه به تعداد ماه‌های سال اضافه می‌کردند و خرج مردم را در این یک ماه می‌دادند به همین دلیل، مردم برای پادشاهان، عمر ۱۲۰ ساله آرزو می‌کردندو این اصطلاح که می گویند: «۱۲۰ ساله شوی» از این ماجرا نشات می‌گیرد.
همچنین بازی ترنابازی نیز از میرنوروزی برگرفته شده است.در زمان‌های قدیم، آتش افروزان، غول بیابانی و امیران نوروزی افرادی بودند که با خواندن شعرهایی مژده‌ی آمدن بهار را می‌دادند.
آتش افروزان که لباس سراسر قرمزی به تن داشتند، معمولا چوبی را آتش می‌زدند و در محل تجمع مردم شعر می‌خواندند. غول بیابانی‌ها نیز به آتش افروزان شباهت زیادی داشتند و یکی دیگر از پیام آوران شادی در نوروز بودند.
آقای مهرداد بهار،لباس قرمز حاجی فیروز رانشانه‌ی خون سیاوشو صورت سیاه او را نماد کسی که از سرزمین مردگان بازگشته، می‌دانند. اما عده‌ای دیگر، منشا پیدایش حاجی فیروز را به نمایش‌های سیاه‌بازی، تخت‌حوضی و روحوضی که در زمان ناصرالدین شاه رواج داشته‌است، نسبت می‌دهند.
آقای یثربی تک بیتی درباره‌ی چهارشنبه سوری، شعرهایی درباره‌ی زن و قربانیان سانچی، آقای مهران احمدی در مورد زلزله، آقای نادر ختایی عیدانه‌ای درباره‌ی اوضاع اقتصادی،آقای رضی صائب در مورد لزوم عدم توجه به عقل، رضا احسان پور درباره‌ی رفتارهای رئیس جمهورها، آقای بانی چند بیت در مورد زن، سپس شکوائیه‌ی خر از صاحبش و مناجات خود با خدا درباره‌ی کمردرد، آقای فرامرز ریحان صفت شعر نقطه چین و آقای امید مهدی‌نژاد علاوه بر معرفی مجله‌ی خود با عنوان سه نقطه، نقیضه‌ای بر یکی از غزلیات حافظ خواندند.
سپس آقای کاردان از حضار خواهش کردند که در شبکه‌های اجتماعی این موضوع را اطلاع رسانی کنند که بیایید همگی ما این جشن باستانی چهارشنبه سوری را به چهارشنبه سوزی تبدیل نکنیم وهیچ وقتراضی نشوید که شادی شما به قیمت غم دیگران تمام شود. مراسم، با پذیرایی از حاضران به پایان رسید.
نویسنده: یاسمن حسینی

مطالب مرتبط :

گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
گزارش سومین کارگاه نقد و بررسی شعر طنز توسط عبدالله مقدمی
سومین جلسه‌ی کارگاه نقد و بررسی شعر توسط آقای ...
گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
گزارش حلقه ۸۷ طنز نصف جهان
به گزارش اختصاصی شیرین طنز، طبق اعلام قبلی، هش ...
گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
گزارش یکصد و چهل و دومین شب شعر طنز در حلقه رندان
یکصد و چهل و دومین شب شعر طنز «در حلقه رندان» ...
گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
گزارش نود و یکمین حلقه ی طنز نصف جهان
اولین شب طنز اصفهان در خرداد ۱۳۸۳ توسط دفتر طن ...
گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
گزارش صد و سی‌ و سومین شب شعر طنز در حلقه رندان
موضوعاتی مانند فیش‌های حقوقی نجومی و کودتای نا ...
By Blogsdna
ارسال به شبکه های اجتماعی :
گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان گزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندانگزارش 144 امین محفل طنز در حلقه‌ی رندان
دستهاخبار محافل و مسابقات طنز
برچسب ها اشعار طنز در حلقه رنداندر حلقه رندان

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن در مورد شعور و معرفت + جملات زیبا در مورد فهم و شعور افراد