بعضیها گمان میکنند ریش گذاشتن برای مردانی مناسبتر است که فرصت یا تمایل چندانی برای رسیدگی به خود ندارند درحالی که قاعده این است که آقایانی باید ریش بگذارند که زمان کافی برای رسیدگی به آن را دارند و در غیر این صورت شاید بهتر باشد ریش خود را بتراشند…
واقعیت این است که ریش گذاشتن فواید بسیار زیادی دارد؛ مثلا از نظر علمی به اثبات رسیده مردانی که ریش دارند، کمتر به سرطان پوست دچار میشوند زیرا موی صورت میزان مواجهه پوست با اشعههای مضر آفتاب را 90 تا 95 درصد کاهش میدهد. در واقع ریش آقایان مثل ضدآفتاب عمل میکند. هرچه تراکم ریش بیشتر باشد، SPF ضدآفتابتان بالاتر است. اشعههای مضر آفتاب در خط مستقیم به پوست میتابند. وقتی آقایی ریش دارد، اشعه های آفتاب به موی صورتش برخورد کرده و میشکنند درنتیجه به پوست آسیب نمیرسانند.
یکی دیگر از فواید ریش، مرطوب نگه داشتن پوست است. ریش از خشکی پوست در مواجهه با نور آفتاب و باد پیشگیری میکند. ریش و سبیل همچنین با پیشگیری از ورود هاگ و گرده گیاهان به دستگاه تنفسی، احتمال ابتلا به آلرژیهای تنفسی را کاهش میدهند. از همه مهمتر، ریش نوعی درمان طبیعی برای پیشگیری از پیری زودرس پوست صورت است.
ریش از پوست در برابر آسیبهای محیطی مثل سرما و باد هم محافظت میکند. پوست افرادی که ریش ندارند، در اثر مواجهه پوست با نور آفتاب، باد و سرما سریعتر خشک و چروکیده میشود. افرادی که عادت به تراشیدن موی صورت خود دارند، معمولا دچار مشکلاتی از جمله عفونت فولیکول مو میشوند اما در افرادی که ریش میگذارند، بروز این نوع مشکلات کمتر است.
نکته آخری که میخواهم به آن اشاره کنم این است که ریش در مردانی که دچار سرماخوردگی و گلودرد میشوند، تا حدودی میتوانند نقش درمانگری ایفا کنند و باعث گرم نگهداشتن گلو و بهبود سریعتر شود. اما تمام این فواید به شرطی به دست میآید که آقایان فرصت کافی برای رسیدگی به بهداشت ریش خود را داشته باشند. توصیه میشود روزانه ریش خود را با آب و شامپو بشویید، شانه کنید و در حد متناسب، اندازه آن کوتاه نگه دارید.