با اینکه هیچ ماده غذاییای مستقیم باعث ریزش مو نمیشود، برخی موادغذایی مثل فستفودها و سرخکردنیها بهطور غیرمستقیم عامل ریزش مو هستند.
فست فودها از نظر ریزمغذیها فقیرند و مصرف مداوم آنها باعث به هم ریختن تناسب ریزمغذیهای ضروری در بدن و بهتدریج باعث ریزش مو میشود.
این مواد غذایی از ویتامینها مخصوصا ویتامینهای گروه B و عناصر گوگرددار و عناصری مثل روی، آهن و سلنیوم که در ساختمان مو نقش مهمی دارند، تهی هستند.
آنچه در الگوی تغذیه مطرح و مهم است، تناسب در مصرف گروههای غذایی است. سلولهای مو هم مثل هر سلول بدن به مجموعهای از عناصر نیاز دارند و با به هم ریختن تناسب گروههای غذایی به آنها دست پیدا نمیکنند.
مصرف زیاد خوراکیهای یک گروه غذایی و کاهش مصرف گروهی دیگر میتواند بر سلامت مو و ناخن اثر منفی بگذارد. مثلا اگر میوه و سبزی کمتری مصرف کنید و میزان مصرف نان و غلات را بالا ببرید، مطمئنا دچار کاهش ریزمغذیهای مورد نیاز رشد مو و ریزش آن خواهید شد.
اغلب کسانی که رژیم غذایی سالم ندارند و غذاهای آماده و فستفود میخورند، سعی میکنند با مصرف خودسرانه مکملها کمبودهای بدن را جبران کنند اما این کار باعث ریزش مو میشود. مثلا مصرف زیاد روی میتواند باعث کمبود آهن شود و این مساله خود عامل ریزش مو است. سرخکردنیها که از روغنهای ناسالم تهیه میشوند، برای سلامت مو خطر دارند.