بهترین پماد چشمی استریل و درمان عفونت های چشمی
به منظور درمان عفونتهای چشمی از داروهای مختلفی مثل پماد چشمی استفاده میشود. پماد چشمی تتراسایکلین، جنتامایسین و آسیکلوویر برخی از انواع این داروها هستند. قرمزی، خارش و سوزش از عوارض احتمالی این داروهاست.
چشم عضو بسیار حساسی در بدن بوده و لازم است به هنگام درد و ناراحتی سریعا به چشمپزشک مراجعه کنیم. در خیلی از موارد پزشک بعد از انجام معاینات لازم قطره یا پماد چشمی تجویز میکند. چنانچه قصد دارید برای استریل کردن چشم و یا رفع برخی مشکلات دیگر آن از پماد چشمی استفاده کنید بهتر است ادامه این مطلب را دنبال کنید. در ادامه به معرفی برخی از انواع پماد چشمی و همچنین چگونگی استفاده از آن میپردازیم.
معرفی برخی از انواع پماد چشمی
۱. پماد تتراسایکلین
پماد چشمی تتراسایکلین (Tetracycline) از آنتیبیوتیکهایی است که در عفونت چشم و جراحیهای چشمی مورد استفاده قرار میگیرد. توصیه میشود از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز کنید. این دارو حتما باید توسط پزشک تجویز گردد. توجه داشته باشید که در صورتیکه دچار تاری دید و سوزش چشم هستید پیش از شروع مصرف هرگونه داروی چشمی باید مورد معاینه پزشک متخصص قرار بگیرید. همچنین در صورتی که پس از ۳ روز از مصرف هر نوع پماد چشمی هنوز هم ناراحتی چشم ادامه دارد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
نحوه مصرف: قبل از اینکه از پماد چشمی استفاده کنید دستها را به خوبی شسته و تیوب را با یک دست نگاه دارید و با دست دیگر پلک زیرین را به پایین بکشید. پس از آن مقدار تجویز شده از پماد چشمی را درون پلک داخلی چشم قرار داده و چشم را بسته و 1 الی 2 دقیقه صبر کنید. توجه داشته باشید که پمادهای چشمی حداکثر یک ماه پس از باز شدن درب آنها باید دور ریخته شوند.
عوارض: عوارض پماد چشمی تتراسایکلین شامل تاری دید (موقتی)، قرمزی چشم، خارش یا سوزش شدید یا درد چشمی (در صورت التهاب قرنیه) میباشد.
۲. پماد جنتامایسین
پماد چشمی جنتامایسین (Gentamicin) در درمان عفونتهای چشمی، درمان التهاب پلک، التهاب ملتحمه و مجرای اشکی، التهاب قرنیه و زخم قرنیه تجویز میشود. به دلیل بروز تاری دید در صورت استفاده از این دارو توصیه میشود از آن به هنگام شب استفاده شود. توجه داشته باشید که در صورت عفونت مجرای اشکی، کمپرس گرم و مالش دادن ملایم پوست محل مجرای اشکی میتواند به درمان کمک کند.
نحوه مصرف: برای مصرف این دارو در بزرگسالان و کودکان میتوان یک لایه نازک از پماد چشمی جنتامایسین را بر روی ملتحمه قرار داده و چشم را به مدت 1 تا 2 دقیقه بسته نگهدارید. این کار هر 6 تا 12 ساعت یک بار قابل تکرار است.
عوارض: عوارض پماد چشمی جنتامایسین شامل بروز واکنشهای حساسیتی مانند خارش، قرمزی، تورم و سوزش میباشد.
۳. پماد آسیکلوویر
پماد چشمی آسیکلوویر (Aciclovir) به تجویز پزشک در درمان التهاب قرنیه مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به آسانی از طریق بافت پوششی قرنیه و بافت سطحی چشم جذب میشود.
نحوه مصرف: در بزرگسالان و کودکان، به میزان 1 سانتیمتر از پماد را 5 بار در روز (تقریبا هر 4 ساعت یکبار) در فضای ملتحمه پلک پایین قرار میدهند.
عوارض: آسیب سطحی قرنیه از عوارض مصرف این دارو است که معمولا بعد از قطع مصرف برطرف میشود.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
گروه سلامت ستاره