باشگاه خبرنگاران جوان: در خصوص بیماریهایی که در اثر مسواک نزدن به وجود میآید، اظهار کرد: در محیط دهان میکروبهایی با عنوان همزیست زندگی میکنند که از صبح تا شب به دلیل حرکاتی که در دهان اتفاق میافتاد تجمع آنها افزایش مییابد اما با مسواک زدن میتوان تجمع این میکروب را در دهان کاهش داد.
بیماریهای لثه عامل ضعف سیستم ایمنی بدنبیات با اشاره به اینکه با مسواک زدن میتوان در برابر بسیاری از بیماریها ایمن شد، گفت: درمان پوسیدگی دندان و توجه به سلامت و بهداشت دهان نه تنها برای داشتن دندانهایی سالم مفید است بلکه انسانها را از ابتلا به بسیاری از بیماریها نجات میدهد؛ تورم و بیماریهای مزمن لثه میتواند منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن انسان شود و سلولهای او را در برابر برخی بیماریها آسیبپذیر کند.
متخصص سلامت دهان و دندان با اشاره به اینکه بیماریهای لثه با تشکیل پلاک روی دندان شروع میشوند، گفت: این پلاکها شامل لایه چسبندهای هستند که از غذا و باکتری تشکیل شده و میتوانند باعث خونریزی لثه، تورم و ایجاد بیماری در آن شوند.
بیات ادامه داد: باکتریهای موجود در این پلاکهای دندانی میتوانند به راحتی وارد جریان خون شوند و بعد از وارد شدن به اعضای بدن در آنها ایجاد عفونت کنند؛ همچنین این باکتریها توانایی مسدود کردن جریان خون در رگهای قلبی را دارند که در موارد شدید خطر ایست قلبی را در افراد مسن افزایش میدهند.
متخصص سلامت دهان و دندان با اشاره به اینکه مسواک نزدن میتواند عامل ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن باشد، اظهار داشت: مسواک نزدن باعث تشدید برخی بیماریهای خطرناک مانند سکته، حمله قلبی، دیابت و فشار خون بالا میشود.
بیات با اشاره به اینکه میزان ابتلا به بیماریهای لثه در افرادی که دیابت دارند زیاد است، عنوان کرد: هر چقدر وضعیت بهداشت دهان و دندان در یک فرد نامطلوب باشد، احتمال ابتلای او به دیابت و مرگ و میر بر اثر این بیماریافزایش پیدا میکند؛ دیابت میتواند روی سلامت لثهها تاثیر منفی بگذارد و سرعت خراب شدن دندانها را افزایش دهد.
مسواک نزدن تهدید جدی برای بیماران قلبیمتخصص سلامت دهان و دندان با اشاره به اینکه باید قبل از خواب حتما مسواک زد، گفت: در دندانهای اشخاصی که شبها مسواک نمیزنند یک لایه جرم به وجود میآید که این لایه باعث به وجود آمدن بیماریهایی چون پوسیدگی دندان، التهاب و بیماری لثه میشود؛ این شرایط برای کسانی که بیماری حاد قلبی دارند خطرناک است و باعث تشدید این بیماری میشود.
وی با اشاره به اینکه تعداد مسواک زدن در شبانه روز اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: حداقل تعداد مسواک زدن در روز 1 بار و حداکثر 3 بار است و باید نوع مسواک انتخاب شده نرم (soft) باشد، اگر نوع مسواک نرم نباشد و توصیههای پزشکی مراعات نشود باعث به وجود آمدن مشکلاتی در بدن میشود، اگر کسی مایل بود مسواک نوع سخت (hard) بزند حتما باید با پزشک خود مشورت کند.
متخصص سلامت دهان و دندان با اشاره به اینکه مسواک زدن برای تمیزی، زیبایی، جلوگیری از پوسیدگی دندان و تحلیل رفتن لثهها بسیار مفید است، گفت: مسواک زدن، میکروبها و باکتریهای مضر موجود در دهان را از بین ببرد؛ باکتریهای مضر در دهان و لثهها در تشدید بروز بیماریهای مختلف در بدن موثر است و به همین دلیل بهداشت دهان و دندان اهمیت بسیاری دارد.
وی با اشاره به اینکه روش مسواک زدن در از بین بردن میکروبها موثر است، یادآور شد: به طور معمول ما مسواک را به صورت رفت و برگشتی در سطوح دندانها حرکت میدهیم که اشتباه است؛ این عمل در دراز مدت باعث سایش روی دندانهای مجاور لثه میشود، همچنین با پریدن پرزهای مسواک از روی برجستگی یک دندان بر روی برجستگی دندان مجاور، عملا بین دندانها خوب تمیز نمیشود و به جای این حرکت باید به صورت بالا و پائین روی دندان مسواک زد.
مسواک بزنید تا دیابت نگیرید!
متخصص دهان و دندان گفت: هر چقدر وضعیت بهداشت دهان و دندان در یک فرد نامطلوب باشد، احتمال ابتلای او به دیابت و مرگ و میر بر اثر این بیماریافزایش پیدا میکند