به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه هاروارد دریافتند ابتلا به فشارخون بالا در بین افرادی که گوشت ماهی، مرغ یا گوساله کباب شده، سرخ شده یا بریان شده بیش از ۱۵ بار در ماه مصرف می کنند در مقایسه با کسانی که این نوع غذاها را کمتر از چهار بار در ماه مصرف می کنند، ۱۷ درصد بیشتر است.
تحقیق نشان می دهد زمانی که پروتئین گوشت نیم سوز شده یا در معرض دمای بالا قرار می گیرد، ماده شیمیایی موسوم به HAA (آمین های آروماتیک هتروسایکلیک) تولید می شود که خطر فشارخون بالا را هم افزایش می دهد.
گنگ لیو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مواد شیمیایی تولیدشده از طریق پخت گوشت در دماهای بالا موجب ایجاد فشار اکسایشی، التهاب و مقاومت انسولین در مطالعات حیوانی شد و این مسیر ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا هم شود.»
فشار اکسایشی، التهاب و مقاومت انسولین بر پوشش درونی عروق خونی تاثیر دارد و با ابتلا به تصلب شریان هم که موجب تنگ شدن رگ های خون می شود، مرتبط است.
در این مطالعه تیم تحقیق شیوه های پخت و ابتلا به فشارخون بالا را در ۱۰۳,۹۴۱ مرد و زن که به طور مرتب گوشت گوساله، ماکیان و ماهی مصرف می کردند، مورد بررسی قرار دادند.