فهرست سرفصل ها
چطور ترش تره گیلانی درست کنیم
مجله اینترنتی باعلم: در این مطلب سعی کردیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی و معروف شهر گیلان رو براتون آموزش بدیم که مطمئنم از طعم بی نظیر اون لذت خواهید برد. بخاطر وجود مواد اولیه طبیعی و انواع سبزیجات محلی در غذاهای شمالی، که پر از ویتامین های مغذی و مورد نیاز بدن انسان است، غذاهای شمالی همیشه یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی بحساب می آیند.
مواد لازم برای تهیه ترش تره
تخم مرغ 3 عدد خالواش نصف پیمانه (سبزی سنتی گیلانی) سبزی 1 کیلو (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره،جعفری و شوید (اسفناج بیشتر از بقیه)) سیر 1 بوته نعناع نصف پیمانه آب نارنج 1 تا 1 و نیم لیوان فلفل به میزان لازم دارچین به میزان لازم روغن نصف پیمانه نمک به میزان لازم زردچوبه به میزان لازمطرز تهیه ترش تره
ابتدا سبزی ها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود. برنج را بشویید و با نمک کمی خیس کنید. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب و نمک بپزید. بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
نعنا،خالواش و سیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال، هم بزنید و در صورت تمایل کمی زعفران به آن بیفزایید. سپس روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید. زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید و به آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکاتی برای پختن ترش تره میتوانید از آبغوره یا آب انار ترش ، بجای آب نارنج استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که آب انار رنگ خورش را تیره تر میکند. اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف کرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید. برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود. اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید، کمی آنها را خیس کنید و بعد با سیر سرخ کنید.خواص داروئی و درمانی نعنا
جهت درمان درد گوش آب نعنا را با عسل مخلوط کرده، پنبهای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید. برای درد قلب و خفقان، نعنا را با پرسیاوشان جوشانده، صبح و عصر میل شود. هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد، داخل آن نعنا بریزید. برای تقویت اعصاب، نان و پنیر و نعنا بسیار مؤثر است. طبع نعنا گرم و خشک است. برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکردهٔ نعنا بعد از غذا استفاده کرد. یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود. یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود. دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی میکند. اگر شیر در پستان جمع شده، نعنا را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید، به صورت ضماد روی آن بگذارید. برای بواسیر نعنا را کوبیده و بصورت ضماد بگذارید. یک شیرپاک کن مناسب برای پوستهای چرب: ۲۰ گرم نعنای تازه، ۲۰ گرم جعفری تازه خرد شده رادر ۲۰۰ گرم شیرمخلوط نموده ۱۲ ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین میبرد، برای درمان جوش و لک هم مناسب میباشد. برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید. کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکردهٔ چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند.گردآوری از مجله اینترنتی همراه باعلم
منبع: برترینها