آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده


آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

رولت گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای مجلسی خوشمزه و غذایی سالم و مقوی برای کودکان است که ظاهری وسوسه انگیز دارد. این غذا را می توان با قارچ، پنیر پیتزا، یا هر نوع ماده دلخواهی پر کرد و بر زیبایی میز غذا افزود. در این مطلب شما را با آموزش تصویری طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

دغدغه همه مادران در مورد تغذیه فرزندانشان، تهیه غذای سالم و مفید برای آنهاست و یکی از مهم‌ترین آن‌ها گوشت می‌باشد. معمولا اغلب کودکان تمایلی به خوردن گوشت ندارند، اما شکل چرخ شده گوشت را با رغبت بیشتری می‌خورند و غذاهای لذیذ با گوشت چرخ کرده کم نیستند.
در این بین رولت یا دست پیچ را می‌توان جزء غذا‌های مجلسی و شیکی دسته بندی کرد که با انواع گوشت و سبزیجات درست می‌شود. رولت در واقع از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شده است و معمولا با نوعی سس سرو می‌شود. یکی از انواع رولت، رولت گوشت چرخ کرده است که ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آن آشنا سازیم.

طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده

مواد لازم
پیاز درشت 1 عدد
جعفری پاک شده 28 گرم
گوشت چرخ کرده 450 گرم
پودر سوخاری 1/2 پیمانه
سیب زمینی متوسط 1 عدد
هویج متوسط 2 عدد
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری سرپر
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای سبز متوسط 1 عدد
نمک و فلفل سیاه و پودر فلفل چیلی به میزان لازم

دستور تهیه:
ابتدا پیاز را پوست گرفته و رنده کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

جعفری را پاک کرده و پس از شستن، اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود، سپس آن را ساطوری کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

پیاز و جعفری خرد شده را در کاسه‌ای بریزید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

کمی نمک اضافه کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

کمی فلفل سیاه (بسته به ذائقه خود) اضافه کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

زردچوبه را به مواد اضافه کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

پودر سوخاری را اضافه کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

مواد را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا یکدست شوند.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

روی ظرف حاوی مایه گوشت را با سلفون بپوشانید و ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

سیب زمینی و هویج را در یک قابلمه قرار دهید و در قابلمه آب بریزید تا روی آن‌ها را بپوشاند. سپس قابلمه را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا سیب زمینی و هویج پخته شوند.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

پوست روی هویج‌ها را پس از پختن، بگیرید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

سیب زمینی را پس از پختن، پوست بگیرید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

هویج‌ها را از طول چند برش بزنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

سیب زمینی را نیز از طول چند برش بزنید و به چند قسمت تقسیم کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

مایه گوشت را از یخچال خارج کرده، روی میز کار یک پلاستیک فریزر تمیز پهن کنید و نیمی از مایه گوشت را روی آن قرار دهید، با دست مایه را گرد کرده و سپس پهن کنید تا ضخامت آن به حدود ۱ سانتیمتر برسد.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

نیمی از برش‌های هویج و سیب زمینی را وسط گوشت قرار دهید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

روی آن کمی زرشک بریزید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

پلاستیک فریزر را از سمت خود بلند کرده و شروع به رول کردن گوشت کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

اطراف گوشت را کاملا بسته و با دست حالت دهید تا به شکل استوانه درآید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

مایه را به حالت غلطکی چند بار عقب و جلو ببرید تا کاملا رول شود.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

پلاستیک را از روی گوشت جدا کنید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

در یک ماهیتابه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید، رولت را در ماهیتابه قرار دهید و حرارت را کم کنید تا یک طرف آن سرخ شود.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

نیم دیگر مایه گوشت را به روش فوق درست کرده و در روغن سرخ کنید. رولت را مرتب بچرخانید تا اطراف آن کاملا سرخ شود.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی با کمی زردچوبه و کمی فلفل چیلی خرد شده در ظرف کوچکی ریخته و سپس کمی آب جوش روی آن بریزید و هم بزنید تا سس رقیقی به دست آید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

یک عدد فلفل دلمه‌ای سبز را حلقه حلقه کنید و کف قابلمه بچینید، نیمی از سس را روی فلفل دلمه‌ای بریزید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

رولت‌ها را در قابلمه روی فلفل دلمه‌ای قرار داده و بقه سس را روی آن‌ها بریزید.

آموزش تصویری تهیه رولت گوشت چرخ کرده

درب قابلمه را بسته و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و سس به خورد آن رود. در این فاصله به غذا سر بزنید و مراقب باشید، ته نگیرد. رولت را در ظرف سرو بکشید و با یک چاقوی تیز برش بزنید.


نکات کلیدی در خصوص گوشت برای تهیه رولت گوشت چرخ کرده

در ابتدا لازم است بدانید که عدم رعایت مسائل بهداشتی در طول تهیه، تبدیل، نگهداری، توزیع و مصرف گوشت و گوشت چرخ کرده و همچنین عدم مدیریت صحیح بهداشتی موجب کاهش هرچه بیشتر مواد مغذی سالم و قابل‌ استفاده در آن می‌گردد؛ لذا لازم است گوشت را در منزل چرخ کنید تا از سلامت آن مطمئن باشید؛ بنابراین گوشت سالم را از قصابی مورد اطمینان و از لاشه ممهور به مهر دامپزشکی خریده و بعد از شست و شوی کامل در خانه، خودتان آن را چرخ کنید. در این صورت می‌توانید مطمئن باشید که از سایر اجزای لاشه به خصوص غدد که اشکالاتی را در تنظیم هورمونی بدن ایجاد می‌کنند وارد گوشت چرخ‌ کرده نشده و از چرخ‌گوشت منزل که به تمیز بودن آن اطمینان دارید استفاده کرده‌اید.

گوشت چرخ‌ کرده معمولاً از قسمت‌هایی که چربی بیشتری دارد تهیه می‌شود، زیرا چربی از خشکی گوشت می‌کاهد و موجب بهبود بافت و طعم آن می‌شود. به طوری که اگر شما گوشت خالص را چرخ کنید، محصولی خشک و فاقد چسبندگی لازم خواهید داشت، از طرفی چربی زیاد باعث وا رفتن گوشت طی پخت می‌شود. مطابق استاندارد، گوشت چرخ‌کرده درجه یک باید دارای حداکثر ۱۰ درصد چربی باشد، یعنی از یک کیلوگرم گوشت باید ۱۰۰ گرم آن چربی باشد.
بهتر است گوشت را به صورت گرم (تازه) چرخ کنید، زیرا اگر گوشت را در حالی که هنوز منجمد است چرخ کنید، کریستال‌های یخ موجود در آن، دیواره سلول‌ها را می‌شکند و شیره داخل سلول یا خونابه به خارج ترشح می‌شود و گوشت در اصطلاح آب می‌اندازد و از ارزش غذایی آن به مقدار زیادی کاسته می‌شود.


عکس های زیباترین زنان جهان در سال 2019 به انتخاب و رای مردم