به گزارش شفا آنلاین:دکتر برلیانت بزرگمهر ، درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه رمضان اظهار کرد: رعایت کردن نوع تغذیه مناسب در این ماه به خصوص در روزهایی که ساعات روزه‌داری بسیار بلند بوده حائز اهمیت است بنابراین باید تغذیه به صورتی باشد که فرد دچار افت قند خون، ضعف و بی‌حالی ناشی از آن و یبوست نشود و در عین حال انرژی و مواد مغذی لازم برای بدن تامین شود.

وی با بیان اینکه در هنگام سحر افراد باید غذای اصلی را میل کنند، افزود: نخوردن سحری سبب شده تا فرد در هنگام روزه‌داری توانایی کافی برای انجام فعالیت‌های روزانه را نداشته باشد بنابراین در زمان سحری باید برنج و نان به مقدار مناسب مصرف شود چراکه مواد حاوی نشاسته سبب شده تا قند خون به تدریج کاهش یابد و این مسئله سبب تا فرد دچار افت قند خون و به دنبال آن سردرد، سرگیجه و … در هنگام روزه‌داری نشود .

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران یادآورشد: مصرف سبزی و سالاد نیز هنگام افطار و سحری جهت تامین آب بدن موثر است همچنین از مصرف بیش از حد چای که موجب دفع آب از بدن می‌شود نیز خودداری کنند.

بزرگمهر تاکید کرد: بهتر است روزه‌داران از خوردن غداهای چرب و سرخ کرده نیز اجتناب کنند تا در هنگام روزه‌داری منابع مورد نیاز بدن آنها به خوبی تامین شود و دچار افزایش وزن نشوند.

وی با بیان اینکه روزه‌داران می‌توانند ورزش و پیاده‌روی کنند، گفت: در ساعات اولیه روز که افراد هنوز احساس گرسنگی نکرده‌اند یا بعد از افطار می‌توانند پیاده روی کنند تا سلامت بدن آن دوچندان شود.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران خاطرنشان کرد: روزه‌داران نباید با غذای سنگین یا آب زیاد افطار کنند بنابراین افطار با یک لیوان شیر ولرم با کمی عسل و پنیر بدون نمک می‌تواند بسیار موثر باشد. و پس از گذشت یک ساعت می‌توانند غذای اصلی خود را میل کنند.

بزرگمهر خاطر نشان کرد: در هنگام افطار تا سحر روزه‌داران باید از سالاد، سبزی و مایعات به مقدار کافی جهت تامین کردن آب بدن خود استفاده کنند تا دچار یبوست نشوند.طبنا