خواب؛ پنج دلیل اختلال در خواب شبانه
هرکسی در طول زندگیاش بیخوابی را تجربه میکند، اما اگر بیخوابیهای شبانه به مشکلی مداوم تبدیل شود، درمان توسط متخصص امری ضروریست. اگر شما هم تاکنون بیخوابی شبانه یا اختلال در خواب را تجربه کردهاید، در ادامه با روزچین همراه شوید و پنج دلیل از مهمترین دلایل اختلال در خواب را بشناسید. توجه به این علائم هشداردهنده میتواند شما را در مبارزه...
هرکسی در طول زندگیاش بیخوابی را تجربه میکند، اما اگر بیخوابیهای شبانه به مشکلی مداوم تبدیل شود، درمان توسط متخصص امری ضروریست. اگر شما هم تاکنون بیخوابی شبانه یا اختلال در خواب را تجربه کردهاید، در ادامه با روزچین همراه شوید و پنج دلیل از مهمترین دلایل اختلال در خواب را بشناسید. توجه به این علائم هشداردهنده میتواند شما را در مبارزه با اختلالات خواب کمک کند.
خستگی بعد از خوابی کامل
مشکل: شما هشت ساعت خواب کامل شبانه داشتهاید، اما حالا و پس از بیدارشدن هنوز هم خسته هستید. علت چیست؟
در طول چرخۀ طبیعی خواب شبانه، بدن شما دائماً بین خواب عمیق و خواب سبک در تناوب است تا هر زمان که لازم شد بتوانید بیدار شوید و هشیار باشید. اگر بعد از هشت ساعت خواب شبانه هنوز هم خسته و بدون انرژی هستید، ممکن است مانعی در بدنتان برای جلوگیری از ورود مغز به سطوح عمیق و ترمیمکنندۀ خواب وجود داشته باشد. بهعبارتی شما یک چرخۀ معیوب خواب شبانه داشتهاید، بههمیندلیل خسته از خواب بیدار میشوید. اما به کمک تکنیکهای بازیابی انرژی بعد از کمخوابی شبانه که قبلاً بهطور مفصل در مورد آن بحث شد، میتوانید روز خوبی داشته باشید و از پس این خستگی بربیایید.
خُرناس نشانهای برای اختلال در خواب
مشکل: شریک خوابتان از خُروپُف یا قطع تنفس شما در خواب شکایت میکند.
خروپف در خیلی از موارد میتواند بیخطر باشد، اما در عینحال ممکن است نشانهای برای وجود اختلال در خواب و آپنهخوابی باشد؛ بیماری خطرناکی که در آن راه تنفسی هنگام خواب بسته میشود و ممکن است به خفگی بینجامد.
خوابیدن در طول روز
احساس خوابآلودگی در طول روز آن هم بعد از انجام فعالیتهای زیاد یا سپریکردن یک روز پرماجرا امری کاملاً طبیعیست، اما اگر شما بدون هیچ دلیل خاصی در طول روز خوابآلوده باشید و در محل کار یا پشت فرمان چرت بزنید، ممکن است نوعی اختلال در خواب داشته باشید. پس خوابآلودگیهای بدون دلیل را جدی بگیرید.
بیخوابیهای طولانیمدت
بدخوابی در برخی افراد طولانی میشود و حتی به یک ماه هم میرسد. واضح است که این پدیده اتفاقی نیست و بهطورحتم نوعی اختلال در خواب محسوب میشود. اما بسیاری از افراد با وجود بدخوابیهای مزمن، هنوز هم با دکتر رفتن مشکل دارند و از مراجعه به پزشک امتناع میکنند. آنها گمان میکنند این مسئله بهخودیِخود از بین میرود و نیاز به معالجۀ خاصی ندارد. درحالیکه این طور نیست و اگر بیخوابی در بدن یک فرد مزمن شود، مغز به این حالت عادت کرده و بهخودیِخود به حالت اولیه بازنمیگردد، مگر آنکه درمان خاصی برای این مشکل در پیش گرفته شود.
بیماریهای دیگر
اختلال در خواب ممکن است بر اثر ابتلا به برخی بیماریها نیز بهوجود بیاید و پس از آن به امری مزمن تبدیل شود. بیماریهایی همچون افسردگی یا سندروم پاهای بیقرار میتوانند باعث دشواری خواب شبانه شوند. مسئله مهم در این میان، این است که بعد از درمان بیماری خاص، اختلال خواب ناشی از بیماری را نیز با کمک پزشک از بین ببرید و آن را به حال خودش رها نکنید. زیرا اختلال در خواب هرگز بهخودیِخود از بین نمیرود.
منبع: Health