امپراتوری 50 ساله از نارنجی به سمت سیاه می رود؟!


امپراتوری 50 ساله از نارنجی به سمت سیاه می رود؟!

آورده ی این حکومت 5 دهه ای برای صنعت مادر کشور چه بوده؟ کیفیت محصولات این گروه خودروسازی چه تغییری کرده است که امروز بتوان از آن به عنوان شاخص تولید این گروه نام برد؟ پاسخ به این سؤال باشد وقتی که سایپایی ها اراده ی پاسخگویی به مردم را داشته باشند.

صراط:

امپراتوری 50 ساله از نارنجی به سمت سیاه می رود؟!

گروه اقتصادی/ انحصار بازار خودرو شاید توانست برای نارنجی پوشان جاده مخصوص مصونیتی ایجاد کند که در آن به کمیت فروش توجه کنند و کیفیت را ارزانی خریدارانشان کنند اما آنچه که از اوضاع و احوال برمی آید هرگز برای آنها اندیشه به ارمغان نیاورد که اگر اینطور بود در یکی دو روز گذشته شاهد بسته شدن معاملات این گروه در بازار بورس نبودیم. سایپا که سالها قبل با نماد رنو و سیتروئن در دنیای خودرو حضور داشت از سال 64 با نماد فعلی خود شروع به کار کرد و گویا تمام خاطرات خوب آنان در حوزه ی تولید در همانجای تاریخ توقف کرد و خاک خورد درست مانند محصولات انبوه این شرکت در سال 94 که برای فروش آنها دست به دامان دولت شدند تا در طرح ملی فروش و در پاسخ به کمپین نخریدن خودروی ایرانی با هزار اما و اگر مردمی را که دوست داشتند خودرو سوار شوند پای میز معامله بکشانند و البته برخی از این خریداران امروز دیگر در جمعمان نیستند و معلوم نیست که آیا گلواژه کیفیت برای نارنجی پوشان مفهوم بیرونی دارد یا خیر.

به گزارش گروه اقتصادی صراط، اگر بنا بود با توجه به آمار تصادفات جاده ای که در آن محصولات سایپا برای مدتها در صدر قرار داشت اسم دیگری برای این گروه خودروسازی انتخاب کنیم احتمالا مشکی پوشان بهترین اسمی بود که می شد انتخاب کرد تا هم به واقعیت کیفیت محصولات این گروه خودرویی نزدیک باشد و هم شاید تلنگری باشد به آنان که دوست دارند باشند حتی اگر مردم نباشند.

امپراتوری 50 ساله سایپا در صنعت خودرو می توانست داستان دیگری داشته باشد . داستانی که در آن قهرمانانش پراید و تیبا سوار می شدند و قس علی هذا. اما آورده ی این حکومت 5 دهه ای برای صنعت مادر کشور چه بوده؟ کیفیت محصولات این گروه خودروسازی چه تغییری کرده است که امروز بتوان از آن به عنوان شاخص تولید این گروه نام برد؟ پاسخ به این سؤال باشد وقتی که سایپایی ها اراده ی پاسخگویی به مردم را داشته باشند.

به تابلوی تالار بورس که نگاه کنیم اوضاع بدتر هم می شود. خرداد ماه همیشه ما را به یاد فراز و فرود کارنامه ها می اندازد اما بدون شک سایپا در فرود چند ماه قبل کارنامه قبولی نگرفت و همین باعث شده تا معاملات این گروه در یکی دو روز گذشته متوقف شود و این مردم هستند که تاوان سوء مدیریت را خواهند داد.

سایپا در یکی دو ماه گذشته تنها رنگ و بوی یک نماد سود ده را داشت درحالیکه اگر به خروجی تابلوی بورس نگاه کنیم اتفاق خوشایندی رخ نداده است. از تاریخ یکم اردیبهشت تا سی اردیبهشت که خرید و فروش بورس سایپا کمی رمق داشت بالاترین میزان رشد سهام مربوط به 24 اردیبهشت می شود جاییکه عدد 4.66 درصد را به عنوان افزایش می بینیم. در مقابل بیشترین کاهش را هم در تاریخ 26 اردیبهشت رصد می کنیم که 3.36 درصد کاهش رقم خورده است.

جدای اینکه این کاهش و افزایش بسیار به هم نزدیک هستند باید نگاهی هم به میزان کاهش و افزایش واحد سهام بیندازیم باز هم به سراغ دو روز اردیبهشت یعنی 24 و 26 ام می رویم. 36 واحد افزایش در مقابل 28 واحد کاهش باز هم برتری شکننده ای را تشکیل می دهد. در یک نگاه سایپا در اردیبهشت ماه 4.23 درصد رشد را تجربه کرده و همینطور تفاضل افزایش و کاهش واحدها به 32 واحد می رسند. نکته قابل توجه درباره ی سایپا این است که در آخرین روز حضورشان در بورس یعنی 30 اردیبهشت تعداد معاملاتش به 1278 پهلو می زند و در بهترین روز خودشان در اردیبهشت یعنی روز بیست و چهارم 1518 معامله را داشتند. یادمان باشد ما درباره ی بنگاهی صحبت می کنیم که امروز در اقتصاد برای خودش دکان بازاری دارد و حسابی تبلیغاتش رنگی است نه درباره ی یک بیزینس تازه راه افتاده که این موارد برایش کاملا بدیهیست. آنچه امروز باید به آن توجه جدی کرد اینست که تجربه 50 سال حضور بلامنازع در عرصه ی تولید باید چنین باشد؟


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!