طرز تهیه تارت حلوا، دسر ایرانی خوشمزه
حلوا یکی از انواع دسرهای ایرانی است. اگر قصد دارید در سفرههای خود از این دسر استفاده کنید، میتوانید آن را به صورت تارت نیز سرو نمایید. تارت حلوا علاوه بر اینکه زیباترین نحوه سرو حلوا است، طعم خوبی نیز دارد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این دسر ایرانی را شرح دهیم.
ستاره | سرویس آشپزی - تارت حلوا از دو قسمت تارت و حلوا تشکیل شده است که جداگانه آماده میشوند. اگر تصمیم دارید یک دسر ایرانی را طبخ کنید، این دسر به خاطر ظاهر زیبا و طعم و عطر دلپذیر، گزینه مناسبی است.
مواد لازم برای تهیه تارت
مواد مورد نیاز برای تهیه این دسر ایرانی به شرح زیر است:
مواد لازم | |
آرد | 250 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 120 گرم |
گلاب | 1 قاشق سوپخوری |
پودر قند | 3 قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده |
1 قاشق سوپخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
چند نکته: اگر عطر یا طعم گلاب را دوست ندارید، میتوانید به جای آن از عرق هل استفاده کنید. در صورتی که پودر قند ندارید، از شکر آسیاب شده استفاده کنید.
طرز تهیه خمیر تارت
اکنون تارتها را در فر قرار داده و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. مدت زمانی که این خمیر باید در فر قرار بگیرد، با توجه به اندازه قالب متفاوت است. قالبهای یکنفره خیلی کوچک نهایتا ۱۵، قالبهای یکنفره متوسط ۱۵ الی ۲۰ و قالب بزرگ حدود ۲۵ دقیقه باید در فر قرار داده شوند.
چند نکته:
زعفران برای خوش رنگ شدن تارت است و نباید بیش از مقدار یاد شده از آن استفاده کنید زیرا باعث شل شدن مواد میشود. نمک برای ترد شدن بافت تارت بکار میرود، بنابراین حتما از آن استفاده کنید. تمام آرد را به یکباره به مواد اضافه نکنید، زیرا جذب آردها با یکدیگر فرق میکند و اگر تمام آرد را با هم به مواد بیفزایید، ممکن است خمیر سفت شود. حتی ممکن است به میزان بیشتری آرد نیز نیاز داشته باشید. آرد را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد به مواد اضافه کنید. میتوانید از قالبهای کوچک یکنفره یا یک قالب بزرگ استفاده نمایید. این خمیر به اندازه کافی روغن دارد و احتیاجی به چرب کردن قالب نیست. در صورتی که ضخامت خمیر در قالب زیاد باشد، هنگام میل کردن تارت حلوا، تنها مزه تارت را حس خواهید کرد. همانطور که گفته شد، با توجه به اندازه قالب، مدت طبخ تارت متفاوت است. به طور کلی میتوان گفت زمانی که خمیر از دیوارهها شروع به تغییر رنگ کرد، آماده شده است. خمیر تارت را میتوانید در فریزر تا مدت چند ماه نگهداری کنید و هر زمان که تمایل داشتید از آن استفاده نمایید.آماده سازی تارت حلوا
طرحهای بسیار زیبایی از قالبهای سیلیکونی و ماسولهها در بازار موجود است که قیمت بالایی هم ندارند. بسته به سلیقه خودتان میتوانید یک یا چند طرح را انتخاب کنید و تارت حلوایتان را در چند مدل تزیین نمایید تا زیباتر شود.
حلوا یک دسر سنتی در کشور ما است که معمولا به شکل سنتی نیز سرو میشود، اما هر نوع حلوایی را میتوان به روشی که شرح داده شد، با تارت سرو کرد و رنگ و لعاب تازهای به این دسر ایرانی بخشید. به علاوه تارت حلوا را به صورت یکنفره نیز میتوان آماده کرد، به این ترتیب سرو آن از شیوه سنتی راحتتر و زیباتر خواهد بود.