مراقبت از دندان های شیری کودک | عوارض زود افتادن دندان های شیری
مراقبت از دندان های شیری : چگونه از دندان های شیری نوزاد مراقبت کنیم ؟ دندان های شیری چگونه می افتند ؟ در اینجا با مقاله ای درباره کودک ، نکاتی درباره دندان های شیری نوزادان و مراقبت از آنها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید. تبریک افتادن اولین دندان شیری … نوشته مراقبت از دندان های شیری کودک | عوارض زود افتادن دندان های شیری...
کودک ، نکاتی درباره دندان های شیری نوزادان و مراقبت از آنها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.
تبریک افتادن اولین دندان شیری , مراقبت از دندان های شیری
چگونگی مراقبت از دندان های شیری کودک
مراقبت از دندان های شیری کودک
بعد از هفته ها آبریزش دهان و بی قراری کودک، در نهایت می بینید که اولین دندان کودک روی لثه اش جوانه می زند. در طول سال های بعد خط لبخند کودک تان با دو ردیف دندان جایگزین می شود. دندان های کودک اگرچه کوچک است اما آن ها خیلی مهم هستند. آنها همانند محافظ دندان برای بزرگترها هستند. بدون وجود یک ردیف منظم از دندان ها، کودک با جویدن و واضح صحبت کردن مشکل خواهد داشت. به خاطر همین است که مراقبت از دندان های شیری کودک و نگه داری آن اهمیت دارد.
باید همین الان مراقبت از لثه را شروع کنید. اما در ابتدا این مراقبت نیاز به مسواک و خمیردندان ندارد. به جای این کار مراحل زیر را پیش بروید.
♦ از یک پارچه نرم و مرطوب یا یک تکه گاز پانسمان استفاده کنید.
♦ به آرامی حداقل دو بار در روز لثه کودکتان را پاک کنید.
♦ این کار را بعد غذا و قبل خواب انجام دهید.
این کار باکتری ها را از بین می برد و از چسبیدن آن ها به دندان جلوگیری می کند. این کار باعث می شود باکتری هایی که پشت پلاک چسبنده دندان هستند و باعث آسیب به دندان نوزاد می شود را از بین ببرد.
مسواک زدن دندان نوزاد
وقتی اولین دندان نوزاد جوانه زد کم کم می توانید دندانش را مسواک بزنید. می توانید یکی از موارد زیر استفاده کنید.
– مسواک نرم
– مسواک با سر کوچک
– مسواک دسته بزرگ
ابتدا مسواک را خیس کنید. به محض اینکه دندان جوانه زد شما می توانید استفاده از خمیر دندان را شروع کنید اما به اندازه یک دانه برنج از آن استفاده کنید. وقتی به سن سه سالگی رسید می توانید کمی مقدارش را بیشتر کنید. به آرامی دندانش را از جلو به عقب مسواک بزنید.
باید تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ شود که بتواند خودش مسواک بزند برایش مسواک بزنید. بر فرآیند مسواک زدن کودکتان تا زمانی که بدون کمک بتواند دهانش را بشورد و تف کند نظارت داشته باشید. مراقب هر نشانه ای از خرابی مثل لکه های سفید یا قهوه ای یا هر حفره ای بر دندانش باشید. اگر شما یا متخصص اطفال متوجه هر مشکلی شدید حتما او را پیش یک دندان پزشک ببرید. حتی اگر مشکلی هم نبود باید تا یک سالگی اش پیش دندان پزشک برود.
دندان پزشک می تواند توصیه هایی در مورد موارد زیر به شما بدهد:
– مراقبت از دندان های شیری کودک
– دندان درآوردن
– دهان شویه
– مکیدن انگشت
دندان درآوردن کودک
حدود دو سال طول می کشد که کل دندان های نوزاد روی لثه اش قرار بگیرد. فرآیندی که هر دندان ظاهر می شود را دندان درآوردن می گویند. این زمان پر تلاشی برای شما و نوزادتان است. دندان در آوردن سخت است. به همین خاطر است که نوزاد برای روزها و هفته ها قبل در آمدن هر دندان گریه و بی قراری می کند. نوزادان نشانه های دیگری برای دندان درآوردن از خود نشان می دهند که شامل موارد زیر می شود:
– تراوش آب دهان
– ورم کردن لثه ها
– دمای بالای بدن
در اینجا ایده هایی ارائه می دهیم که نوزاد از درد دندان درآوردن رهایی یابد:
– حلقه های دندانی
بگذارید نوزاد یک حلقه دندانی تمیز و خنک یا یک پارچه سرد را بجود. هر چیز کوچکی که باعث خفگی اش شود را به او ندهید. از حلقه های دندانی که داخلشان مایعی وجود دارد ندهید چون ممکن است پاره شود.
– مالش لثه
لثه نوزاد را با انگشت تمیز مالش دهید.
– کاهش دهنده درد
کاهش دهنده های موضعی درد را بر روی لثه مالش دهید. آن هایی که بنزوکایئن دارند نباید برای دندان استفاده شود. سازمان غذا و دارو هشدار می دهد که این محصولات می تواند اثرات جانبی تهدید کننده و خطرناک داشته باشد.
گاهی اوقات برای کاهش درد به نوزاد استامینفون بدهید اما قبلش از دکتر مشورت بگیرید. هیچ وقت به نوزاد آسپیرین ندهید. چون باعث مشکلات نادر اما خیلی جدی که سندروم ری یا نشانگان ری نامیده می شود در بچه ها می شود.(نوعی عملکرد یا بیماری مغز که نشانه های آن استفراغ کاهش هشیاری تشنج و … است). اگر بچه شما خیلی زود رنج یا غیر قابل کنترل است با متخصص اطفال در موردش صحبت کنید.
جلوگیری از کرم خوردگی دندان
به علاوه برای مراقبت از دندان نوزاد نیاز به نگهداری دقیقی است. برای جلوگیری از کرم خوردگی شیشه شیر آنها را فقط با چیزهای زیر پر کنید:
– شیرخشک
– شیر مادر
– آب
از دادن آبمیوه، نوشیدنی های گاز دار و شکردار به آن ها بپرهیزید. نوشیدنی های شیرین حتی شیر روی دندان باقی می ماند که می تواند باعث خرابی دندان شود. که خرابی شیشه شیر به آن گفته می شود. باکتری ها از نوشیدنی های شیرین تغذیه می کنند و اسید تولید می کنند که باعث خرابی دندان نوزاد می شود. اگر می خواهید بچه تان را با یک شیشه شیر بخوابانید فقط درون شیشه آب بریزید . از ریختن هر چیز شیرینی مثل شکر یا عسل به شیشه شیر بچه بپرهیزید.
چگونه بفهمیم دندان شیری است
دندان های شیری کودکان و نکاتی در مورد افتادن آن
نقش دندان ها در دهان باعث زیبایی فرد و هماهنگی و قرینگی نمای صورت شده و جنبه مهمی از بیان احساس و شخصیت فرد را در معرض نمایش قرار می دهند. دندان ها امکان گاز گرفتن و جویدن را نیز فراهم می کنند و در نهایت با بودن دندان هاست که امکان تکلم صحیح فراهم می شود. در مقاله دندان های شیری کودکان و نکاتی در مورد افتادن آن سایت سلامت دات لایف این موضوع مهم بررسی شده است.
رویش دندان ها از سن تقریبی ۶ ماهگی در نوزادان شروع می شود. این گروه از دندان ها، شیری هستند که بعدا با بزرگ تر شدن کودک جای خود را به دندان های دائمی می دهند. دندان های شیری ۲۰ عدد هستند که ۱۰ تا در فک بالاو ۱۰ تا در فک پایین قرار دارند. گاهی بندرت امکان عدم وجود یک یا چند دندان شیری وجود دارد که در این موارد لازم است با دندانپزشک مشورت شود. دندان های شیری در دندانپزشکی با حروف انگلیسی A تا E مشخص می شوند.
وظیفه دندان های شیری علاوه بر وظایف گفته شده در این مقدمه، حفظ فضا و هدایت جهت حرکت دندان های دائمی زیرین و همچنین در بعضی نواحی تحریک مخاط برای تبدیل شدن به دندان دائمی است.
دندان های شیری کودکان به دندان های پیشین، نیش و دندان های آسیاب شیری تقسیم می شوند.
دندانهای شیری کدامند
دندان های شیری پیشین از ۶ ماهگی شروع به رویش کرده و حدود ۷ـ۶ سالگی شروع به افتادن می کنند. تأخیر در رویش یا افتادن دندان های شیری در حدود ۶ ماه طبیعی است و در موارد تأخیر زیادتر لازم است با دندانپزشک مشاوره انجام شود.
دندان نیش شیری در سن تقریبی ۱۸ ماهگی می رویند ولی افتادن دندان شیری نیش در فک بالا و پایین در سنین متفاوتی رخ می دهد، به طوری که در فک بالا در سن تقریبی ۱۲ ـ ۱۱ سالگی و در فک پایین در سن تقریبی ۹ سالگی اتفاق می افتد و دندان نیش دائمی جایگزین می شود.
دندان های آسیاب شیری نیز در سن حدود ۲۶ ـ ۱۶ ماهگی به تدریج در دهان ظهور پیدا کرده و دندان های دائمی جانشین آنها که دندان های آسیاب دائمی کوچک هستند در سنین ۱۱ ـ ۹ سال جایگزین آنها می شوند.
علت افتادن دندان های شیری
علت افتادن دندان های شیری به این خاطر است که دندان های دائمی زیر دندان شیری شروع به رویش کرده و به مرور ریشه دندان شیری را میخورد و این روند تا جایی ادامه پیدا میکند که ریشه دندان شیری به کلی از بین رفته و در آخرین مرحله که دندان دائمی در دهان جوانه میزند دندان شیری میافتد.
گاهی این روند متوقف شده و اختلالی در این مسیر به وجود میآید. آیا تا به حال شنیدهاید که در دهان فرد بزرگسالی هنوز دندان شیری هست. هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتند، میتوانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندانهای دائمی زیرین گردند.
عوارض زود افتادن دندان های شیری
با آن که اغلب پدر و مادرها برای دندانهای شیری ارزشی قایل نیستند و زود افتادن آنها را مسئله چندان مهمی نمیدانند، باید بدانیم که: برای صحیح روییدن دندانهای دائمی، هر کدام از دندانهای شیری باید تا سن خاصی در دهان باقی بمانند؛ به عنوان مثال دندان های آسیای شیری بایستی تا حدود سن ۱۰ سالگی به طور سالم در دهان کودک نگهداری شوند.
عوارض نیفتادن به موقع دندان های شیری
هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتند، میتوانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندان های دائمی زیرین گردند. در این گونه مواقع بهتر است کودک را نزد دندانپزشک ببرید و علت نیفتادن دندان های شیری و سرنوشت دندان های دائمی زیرین را جویا شوید.
از دست رفتن زودهنگام یا دیر افتادن دندان شیری می تواند باعث صدمه به دندان دائمی جایگزین شونده شود و ناهنجاری هایی مثل اختلالات تکلمی، نامرتبی دندان ها، نمای صورت نامناسب، مشکلات جویدن، مشکلات لثه ای و افزایش هزینه های درمانی در آینده شود، که مشکلات گفته شده درمان های متعددی مثل ارتودنسی، گفتارـ درمانی، درمان های لثه ای و… را توسط متخصصان مربوطه طلب خواهد کرد. در موارد از دست رفتن زودهنگام دندان های شیری دندانپزشک قادر است فضای آن را توسط فضای نگهدارنده حفظ کرده و اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام دهد یا آن را تحت معاینات مجدد دوره ای قرار دهد.
علل نیفتادن دندان شیری
علل اصلی نیفتادن دندان های شیری از این قرار است:
۱- کج بودن مسیر رویش دندان دائمی زیر دندان شیری
۲- نبودن دندان دائمی به طور مادرزادی؛ یعنی در بعضی موارد، فرد به طور ارثی یک تا چند دندان دائمی را ندارد، در این صورت دندان شیری مربوطه هم نخواهد افتاد.
۳- گیر کردن دندان شیری بین دندان های دائمی. این مسئله علل مختلفی ممکن است داشته باشد، مثل درشت بودن دندان ها و کمبود فضای کافی و تحت فشار بودن دندان ها.
نکاتی درباره دندان های شیری
مراقبت از دندان های شیری کودک | عوارض زود افتادن دندان های شیری
منبع: sorsore.com/ salamat.life / بیتوته