چرا فین‌تک هند، چین را هم پشت سر خواهد گذاشت؟

منبع خبر / فناوری / ۰۵-۰۴-۱۳۹۷

چرا فین‌تک هند، چین را هم پشت سر خواهد گذاشت؟

سال گذشته بود که گزارشی با عنوان «شاخص پذیرش فین‌تک در سال ۲۰۱۷» منتشر و در آن عنوان شد که کشور هند ممکن است چین را به‌عنوان کشور پیشرو جهان در به‌کارگیری سرویس‌های فناوری مالی کنار بزند. این گزارش از نرخ بالای پذیرش فناوری‌های مالی در کشورهایی مانند هند با اصطلاح «قهرمان پرش» یاد می‌کند. استفاده از این اصطلاح به دلیل این است که چنین کشورهایی از زیرساخت‌های بانکداری مانند زیرساخت‌های آمریکای شمالی و اروپا برخوردار نیستند و درنتیجه اشتیاق بیشتری به سرمایه‌گذاری در فین‌تک‌ها نشان می‌دهند، زیرا ایجاد زیرساخت‌های الکترونیک نسبت به زیرساخت‌های بانکداری فیزیکی ارزان‌تر است.
استارت پیشروشدن هند در حوزه پذیرش فین‌تک با اتفاقی که در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ رخ داد، زده شد. در نهم نوامبر سال گذشته نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در یک اقدام غافلگیرکننده اسکناس‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ روپیه‌ای را از رده خارج ‌و ۸۶ درصد از چرخه ارزی کشور را حذف کرد. همین موضوع باعث شد تا میلیون‌ها نفر از کسانی که حتی تا امروز از هیچ کارت ‌بانکی استفاده نکرده بودند، به‌شدت به سمت پرداخت‌های موبایلی هجوم آورده‌اند و اکنون دیگر وضعیت هند طوری شده ‌که اپلیکیشن‌های موبایلی خیلی بیشتر و راحت‌تر از کارت‌های بانکی در دسترس افراد قرار دارد.
ارائه کیف پول‌های موبایلی هم ازجمله دیگر اقدامات هند برای پیشروی و استفاده از آخرین تکنولوژی‌های دنیا بود و از همان زمان‌ها بود که نام Paytm در این کشور بیشتر و بیشتر شنیده شد و اخبار و به‌روزرسانی‌های جدیدی از این سیستم پرداخت الکترونیکی در هند منتشر شد.
همان‌طور که گفتیم پی‌تم سیستم پرداخت تجارت الکترونیک و کیف پول دیجیتالی کشور هند است که در سال ۲۰۱۰ و توسط ویجای شخار شارما راه‌اندازی شد. این سرویس به ۱۰ زبان محلی هندی قابل‌استفاده است و ژانویه سال ۲۰۱۸ بود که پی‌تم، که تنها با یک سرمایه‌گذاری اولیه ۲ میلیون دلاری کارش را آغاز کرده بود، با ارزشی معادل ۱۰ میلیارد دلار رکورد تازه‌ای برای خودش زد.
اگر بخواهیم نگاهی به نقاط عطف پی‌تم داشته باشیم، می‌توانیم ببینیم که در ژانویه سال ۲۰۱۴، کیف پول پی‌تم نیز به این سرویس تجارت الکترونیکی اضافه شد و راه‌آهن هند و اوبر نیز آن را به‌عنوان یک گزینه پرداختی به سرویس‌شان اضافه کردند. در سال ۲۰۱۶، امکان خرید بلیت سینما، رویدادها و پارک‌های تفریحی، رزرو بلیت هواپیما و پی‌تم QR نیز به این سرویس اضافه شد که امروز بیش از ۷ میلیون پذیرنده در سراسر هند از این کدها برای پذیرش پرداخت‌های مشتریان استفاده می‌کنند.
در سال ۲۰۱۷ و با جذب مجوز از بانک مرکزی هند،پی‌تم توانست بانک پرداختی خودش را با هدف ارائه خدمات مالی و بانکی به نیم میلیارد نفر از مردم هند که هیچ‌گونه دسترسی به سرویس‌های بانکی ندارند، ارائه کند. این بانک پرداختی با پشتیبانی شرکت‌های علی‌بابا و سافت‌بانک و با سرمایه اولیه ۴۰۰ کرور روپیه راه‌اندازی شد. با این راه‌اندازی پی‌تم توانست بعد از شرکت مخابرات Airtel و India Post ، عنوان سومین شرکتی که در هند بانک پرداختی خودش را راه‌اندازی کرده، به دست آورد.
اما پی‌تم به همین دستاوردها دلخوش نبود و با توجه به اینکه بازار پرداخت‌های موبایلی و بانکداری دیجیتال در این کشور روزبه‌روز رشد و توسعه پیدا می‌کرد و کم‌کم رقبای خارجی هم پایشان به این کشور و بازار رو به رشدش کشیده می‌شود، این شرکت هم دست روی دست نگذاشت و تلاشش را برای حفظ جایگاه رقابتی خود در این حوزه چند برابر کرد.
دیگر قابلیتی که پی‌تم در اختیار کاربرانش قرار داد، این بود که افراد می‌توانستند علاوه بر کدهای پی‌تم QR، هرگونه کد QR دیگر را هم اسکن کنند. درواقع مدیران این شرکت امیدوار بودند تا با کمک این ویژگی بتوانند عادت اسکن‌کردن کدهای کیوآر را کم‌کم در میان هندی‌ها جا بیندازند چراکه معتقدند استفاده از کدهای کیوآر راحت‌ترین روش برای پیدا‌کردن و خرید محصول موردنظر برای افراد است.
با آمدن رقبای خارجی ازجمله گوگل، آمازون و پی‌پل، زنگ خطر برای بزرگ‌ترین پلتفرم تجارت موبایلی هند به صدا درآمد و باعث شد تا برای جذب کاربران بیشتر و حفظ کاربران کنونی و در کل ماندن در این بازار به‌شدت رقابتی، پی‌تم قابلیت پیام‌رسانی را هم‌ به سرویس‌اش اضافه کند تا کاربران علاوه بر ارسال پول، بتوانند فیلم و عکس هم برای همدیگر بفرستند. البته در کشور هند اپلیکیشن واتس‌اپ قرار بود مسئولیت ارسال پیام‌ها را بر عهده داشته باشد و سرویس پی‌تم هم مسئولیت ارسال پول را. اما از آنجایی که برای حفظ برتری آن هم در بازاری که روزبه‌روز بازیگران جدید با ویژگی‌های جدیدتری به آن اضافه می‌شوند، باید جنگید، به همین خاطر هر روز شاهد اضافه‌شدن امکانات و قابلیت‌های کاربردی به سرویس‌های مورد استفاده مردم هستیم. سرویس «Inbox» هم پلتفرم پیام‌رسانی با قابلیت انجام پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای است که در سال ۲۰۱۷ به دیگر ویژگی‌های پی‌تم اضافه شد و اتفاقا اخیرا قابلیت‌های جدید دیگری ازجمله مشاهده برنامه‌های تلویزیونی، اخبار، مسابقات کریکت، انجام بازی و دیدن ویدئوهای سرگرم‌کننده نیز به Inbox اضافه شده است تا افراد دلایل بیشتری برای استفاده روزانه از این سرویس داشته باشند.
اما پی‌تم که واقعا دنبال این بود که عنوان «بزرگ‌ترین» را تمام و کمال و در تمام حوزه‌ها از آن خود کند، بار دیگردست‌به‌کار شد و این بار سرویس‌های فیلیپ‌کارت و آمازون را هدف قرار داد و اپلیکیشن خرید آنلاین خودش با عنوان «Paytm Mall» را راه‌اندازی کرد که از پایگاه داده عظیم علی‌بابا استفاده می‌کند.
تمامی اینها باعث شد تا پی‌تم در سال ۲۰۱۷ بتواند عنوان اولین اپلیکیشن پرداخت کشور هند با بیش از ۳۰۰ میلیون دانلود را به دست آورد.

آمار پی‌تم
کاربران ثبت‌شده: ۳۰۰ میلیون
کاربران فعال: ۸۰ میلیون
کاربران اندروید: ۷۰ درصد
کاربران آی‌اواس: ۴ درصد
کاربران دیگر سیستم‌عامل‌ها: ۲۶ درصد
میانگین تعداد تراکنش‌های روزانه: ۵ میلیون تراکنش
پذیرندگان: بیش از ۷ میلیون
پذیرندگان آفلاین: ۸۵۰ هزار


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

۲۵ مورد از خشن‌ترین و ترسناک‌ترین ابزار شکنجه در طول تاریخ