بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی هریس به بهره برداری می رسد
تبریز-ایرنا- فرماندار شهرستان هریس اعلام کرد: بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی هزار مگاواتی این شهرستان با 310 مگاوات امسال به بهره برداری می رسد.
علی محمودی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی هریس را یکی از مهم ترین مزیتهای رقابتی در زمینه سرمایه گذاری بیان کرد و افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده بخش بخار این نیروگاه با ظرفیت 180 مگاوات نیز سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی اظهار داشت: متقاضیان طرحهای انرژی بر می توانند از این مزیت بزرگ صنعتی و نیرو بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا، نیروگاه سیکل ترکیبی هریس با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات در قالب B.O.T (ساخت، بهره برداری و واگذاری) در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار در حال ساخت است که پست برق این نیروگاه ۴۰۰ کیلوولت می باشد.
با راه اندازی این نیروگاه رکورد راندمان نیروگاههای کشور از زیر ۵۰ درصد به ۵۸ درصد جهش خواهد یافت.
محمودی، تکمیل بزرگراه تبریز- هریس- اهر و آغاز بهره برداری از معادن مس و طلای شهرستان هریس را نقطه آغاز تحول اقتصادی و شتاب توسعه شهرستان دانست و از سرمایهگذاران منطقه ای و ملی درخواست کرد با حضور در همایش سرمایهگذاری شهرستان در ایجاد صنایع پایین دستی و همچنین پروژه های گردشگری، تفریحی و ورزشی پیشگام باشند.
وی با اشاره به اینکه همایش سرمایهگذاری شهرستان هریس 15 تیرماه امسال در منطقه گردشگری و تاریخی روستای خشکناب برگزار می شود، با تشریح توانمندی های گردشگری، صنعتی، معدنی و انسانی شهرستان، به ضرورت معرفی این توانمندی های بومی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی تاکید کرد.
محمودی ادامه داد: همزمان با برگزاری این همایش، برنامههای متنوع دیگری نیز اجرا می شود که یکی از آنها برگزاری سومین جشنواره فطیر سنتی و توانمندیهای بومی شهرستان هریس است.
وی اضافه کرد: جشنواره فطیر و توانمندیهای هریس به منظور معرفی توانمندیهای بومی شهرستان از جمله تولیدات صنایع دستی، غذاهای سنتی و آیین و سنن بومی برگزار میشود.
محمودی تعداد بازدیدکنندگان از جشنواره سال گذشته را بیش از 10 هزار نفر اعلام کرد.
وی برگزاری مسابقات اسب دوانی و ماهی گیری را از جمله برنامههای جانبی همایش معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری شهرستان هریس بیان کرد و مهمترین هدف همایش را معرفی ظرفیتهای شهرستان برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعت، گردشگری و حوزههای امور شهری برشمرد.
فرماندار شهرستان هریس با اشاره به آخرین وضعیت جاده تبریز – هریس-اهر، گفت: جاده تبریز- هریس-اهر سالها یک جاده تک بانده بود و متاسفانه با تصادفات و ترافیک بسیاری مواجه بودیم اما در سال 92 از سوی دولت تدبیر و امید پروژه دوبانده کردن این جاده به جد شروع شده است.
محمودی با بیان اینکه خوشبختانه در سفر اخیر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی 130 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه جاده تبریز – اهر اختصاص داده شد، افزود: در حال حاضر 60 درصد این پروژه اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: معدن مس سوناجیل در شهرستان هریس نیز یکی از بزرگترین معادن مس کشور است که اکتشاف بخشی از آن تمام شده و در حال حاضر به محض تکمیل کارخانه این معدن به بهرهبرداری خواهد رسید.
محمودی وجود معافیتهای مالیاتی در امر سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی و توسعه آن را فرصت مناسبی برای استقرار صنایع دانست و آمادگی مجموعه ادارات شهرستان برای تسهیل روند صدور مجوزها و کاهش بروکراسی اداری در این زمینه را اعلام کرد.
وی با بیان اینکه شهرستان هریس با 18 سد آبی فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دارد، وجود 350 هزار راس دام را یکی از بزرگترین مزیت های کشاورزی منطقه دانست و گفت: در حال حاضر 22 هزار و 159 تن شیر در این شهرستان تولید میشود.
محمودی به تولید 2 هزار و 525 تن گوشت قرمز در شهرستان هریس نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد کشتارگاه صنعتی بزرگ و واحدهای بستهبندی در این شهرستان توجیه اقتصادی بالایی دارد که با سرمایهگذاران در این زمینه وارد مذاکره شدهایم.
وی با بیان اینکه فرش هریس به عنوان نماد این شهرستان از شهرت جهانی برخوردار بوده و ثبت جهانی شده است، گفت: فرش هریس یکی از باکیفیت ترین فرش های ایران و استان است که سالانه یکصد هزارمترمربع با پشم بافته می شود و کشورهایی چون آلمان، کانادا و آمریکا به عنوان بیشترین کشورهای خریدار فرش هریس به شمار می روند.
محمودی از راه اندازی مجتمع بزرگ تجاری برای فرش هریس نیز خبر داد و گفت: زنجیره فرش از مرحله ریسندگی تا بافت با هدف صادرات در این مجتمع انجام می شود و خریداران می توانند فرش را به صورت مستقیم از تولید کننده خریداری کنند.
وی با بیان اینکه پارسال 10 درصد صادرات فرش استان متعلق به شهرستان هریس بود، خاطرنشان کرد: سال گذشته صادرات استان 180 میلیون دلار بود که از این رقم 18میلیون دلار مربوط به صادرات فرش هریس است.
محمودی، سرقت و کپی برداری از طرح و نقشه های فرش شهر هریس در برخی شهرهای ایران و حتی سایر کشورهای همسایه را تایید کرد و افزود: در این خصوص باید دستگاه های تخصصی نظارتی و سازمان بازرگانی و اتحادیه فرش استان وارد عمل شوند.
وی ایجاد زنجیره تولید فرش دستباف هریس و همچنین احداث صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، دامی و نیز کاشت و بسته بندی گیاهان دارویی را از دیگر زمینههای سرمایه گذاری شهرستان برشمرد.
شهرستان هریس با حدود 70 هزار نفر جمعیت در فاصله 65 کیلومتری مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
3038/7227/518