طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی، بدون گوشت و با مرغ، یکسان است و تفاوت چندانی ندارد. مواد لازم و ترکیب آنها باعث ایجاد گوناگونی در تهیه عدس پلو شده است. در ادامه با دستور پخت این غذای سنتی بهتر آشنا میشوید.

ستاره | سرویس آشپزی - عدس پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به عنوان یک وعده غذایی کامل در خانه طبخ میشود. این غذا معمولا در مراسم مذهبی و به عنوان غذای نذری نیز جایگاه خاصی دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا، عدس و برنج است که با مواد مختلفی همچون گوشت، پیاز داغ و کشمش تزیین شده یا به صورت عدس پلو ساده با سالاد شیرازی و سبزی خوردن سرو میشود. عدس پلو از جمله غذاهایی است که برنج آن را میتوان به صورت آبکش یا دمی درست کرد و در هر دو صورت خوشمزه و دلچسب است. در ادامه با طرز تهیه عدس پلو خوشمزه آشنا میشوید.
طرز تهیه عدس پلو
زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۱ ساعت
مناسب برای: ۵-۴ نفر
مواد لازم | |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
کشمش | ۱ پیمانه |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
پیلز داغ | ۵ قاشق غذاخوری |
پیاز رنده شده | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
روغن | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز | از هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران ساییده | ۱ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:

کشمش را پس از پاک کردن، در آب سرد خیس کنید. پس از ۳۰ دقیقه در آبکش صاف کرده و اجازه دهید خشک شود، سپس با کره، کمی زعفران و دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.

در فاصله پختن عدس مشغول درست کردن مایه گوشت شوید. برای این منظور میتوانید از دو روش استفاده کنید: در روش اول، گوشت چرخ کرده را در تابه روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا بافت گوشت از هم جدا شده و رنگ گوشت تغییر کند. پس از اینکه گوشت کاملا تفت خورد و آب آن کشیده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند. در روش دوم، پیاز را رنده کرده و همراه با نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس به صورت گلولههایی به اندازه نصف گردو در آورید. گوشتهای قلقلی را کف تابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس کمی محلول زعفران غلیظ و کره ذوب شده روی آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران بگیرند.

یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. آب برنج را بچشید و نمک آن را میزان کنید. پس از ۱۰ دقیقه چند دانه برنج را تست کرده و اگر مغز آن خشک نبود برنج را آبکش کنید.

در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن داغ کنید، حرارت را کم کرده و تکههای نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج و عدس را لایه به لایه در قابلمه بریزید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از ۱۰ دقیقه که بخار برنج بالا آمد، نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید، روی درب قابلمه دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید. ۵۰-۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و غذا آماده شود. پس از دم کشیدن پلو، مقداری برنج ساده را با محلول زعفران غلیظ و کره مخلوط کنید و برای تزیین روی عدس پلو کنار بگذارید. غذا را پس از مخلوط کردن در دیس بکشید و روی آن را با کشمش، پیاز داغ و مایه گوشت یا گوشت قلقلی تزیین کنید.
