زبان فارسی پل معنویت، صلح و دوستی در جهان است


زبان فارسی پل معنویت، صلح و دوستی در جهان است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی زبان فارسی را پل معنویت، عشق، صلح و دوستی در جهان عنوان کرد و گفت: حضور گسترده فارسی زبانان از اقصی نقاط جهان در ایران، نشان‌دهنده پیوند عمیق ملتها به واسطه این زبان است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان شامگاه یکشنبه در پنجمین نشست قند پارسی در سالن همایش الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حضور زبان آموزان در هشتاد و پنجمین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی را نشانگر عمق و نفوذ این زبان در دیگر ملل برای فراگیری گسترده آن دانست که روز به روز به مخاطبان آن در جهان افزوده می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریشه، عمق، اصالت و قدمت زبان فارسی اشاره کرد و اظهار داشت: بزرگان، اندیشمندان، شاعران و ادیبان، هر زمان به چیزی می اندیشیدند تلاششان این بود که با مفهومی شیرین و قالبی لذت‌بخش، مفاهیم و حرفها را به مخاطبان منتقل کنند.
ابراهیمی ترکمان افزود: به همین دلیل به سعدی و حافظ را شیرین‌سخن خطاب می کردند و از سویی تمامی شعرا درصد بودند مفاهیم را برای همه بشر با زبان و ادبیات کوتاه شعر به دیگران منتقل کنند.
به گفته ابراهیمی، علت سخن شاعران به زبان شعر، تنها گستره نفوذ بیشتر زبان فارسی برای مخاطبان بود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود به ویژگی ها و شاخص زبان فارسی اشاره کرد و گفت: زبان فارسی در واقع زبان حکمت، اندیشه، صلح، دوستی، محبت، صمیمیت، عشق و علاقه است.
ابراهیمی ترکمان در عین حال، کاربردهای گوناگون زبان فارسی در دوران مختلف بشر و همچنین جوامع دیگر را برشمرد و گفت: در زبان فارسی، شاعران و ادیبان قدرت فراوانی برای انتقال و ابراز آنچه در درون آنها می گذرد از خود بروز می دهند.
به گفته وی با زبان فارسی همگان می توانند عشق بورزند، بخندند و در عین حال بگریند چرا که این زبان، عامل پیوند دل و روح و روان افراد با یکدیگر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه خطاب به مهمانان فارسی زبان خارجی حاضر در این‌ مراسم گفت: حضور تک تک شما بیانگر ضریب بالای نفوذ زبان فارسی است که باعث شده شما را فرسنگها دورتر به این کشور کشیده و علاقه آموختن این زبان را در شما به وجود آورد.
ابراهیمی ترکمان همچنین اهمیت و نحوه فعالیت و همکاری بنیاد سعدی با این سازمان را یادآور شد و گفت : بنیاد سعدی در واقع مجموعه تخصصی است که در گسترش و ترویج زبان فارسی در دنیا تلاش فراوانی کرده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عین حال تاکید کرد: هر کوششی برای آموختن زبان فارسی به مثابه آموختن اخلاق، دوستی، صلح، همدلی، همگرایی، وفای عهد، همصدایی، همراهی و همکاری افراد و ملل مختلف است.
پنجمین نشست قند پارسی و هشتاد و پنجمین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی با حضور بیش از 40 فراگیر از 13 کشور جهان با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و جمعی از مهمانان و شاعران داخلی و خارجی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
فراهنگ** 1355**1055


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم