شرکت‌های شبه دولتی فولاد، عامل ایجاد التهاب در بازار / مسئولان رسیدگی نکنند سودجویان را معرفی می‌کنیم


شرکت‌های شبه دولتی فولاد، عامل ایجاد التهاب در بازار / مسئولان رسیدگی نکنند سودجویان را معرفی می‌کنیم

عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد گفت: اکثر کارخانه‌های فولاد شبه دولتی در کنار خود یک شرکت تجاری تاسیس کردند و انحصارا محصولات خود را به این شرکت می‌دهند که این شرکت با هر قیمتی به صورت قطره چکانی محصول را ارائه و باعث التهاب در بازار می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا سید محمدرضا مدرسی در گفتگو با یزدرسا، با اشاره به التهابات بازار و افزایش قیمت آهن گفت: قبل از هیجانات بازار و افزایش قیمت‌ها شرکت‌های تولید کننده آهن به راحتی تولیدات خود را به مردم و تجار عرضه می‌کردند و به قیمت مناسب و متعادل در بازار عرضه می‌کردند اما اکنون کارخانه‌ها محصولات خود را انحصارا در اختیار توزیع کنندگان خاص و افراد خاص قرار می‌دهند.

مدرسی ادامه داد: اکنون متاسفانه جوان 29 ساله‌ای بازار فولاد یک دو تا چند کارخانه مهم و معتبر کشور که شبه دولتی هستند و از دولتی‌ها حکم می‌گیرند را در دست گرفته است و صدها میلیارد آهن خریده و حاضر به عرضه آن در بازار نیست. انبارهای این شرکت‌ها پر از محصول است و بیش از حد ظرفیت از محصول پر شده است اما به دلیل سوداگری و افزایش قیمت و هیجان در بازار محصولات را در بازار عرضه نمی‌کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد تأکید کرد: اکثر کارخانه‌های فولاد شبه دولتی که وابسته به دولت هستند در کنار خود یک شرکت تجاری تاسیس کردند و انحصارا محصولات خود را به این شرکت می‌دهند و این شرکت به جای اینکه محصول را بین مرم، تجار و فعالان اقتصادی به صورت معقول توزیع کند با هر قیمت به صورت قطره چکانی به بازار ارائه می‌دهد و قیمتش را افزایش می‌دهد و باعث التهاب در بازار می‌شود.

مدرسی ادامه داد: شرکتی که از بزرگترین تولیدکنندگان آهن و میلگرد در ایران محسوب می‌شود قبلا در سبد کالایی با تناژ متناسب در بورس ارائه می‌داد و تجار با توجه به توان مالی که داشتند هر تعداد که می‌توانستند از این سبدهای کالایی می‌خریدند اما اکنون محصولاتش را با تناژ بسیار بالا و سبدهای کالایی که قیمت آن به چند صد میلیارد تومان می‌رسد در بورس عرضه می‌کند تا توان خرید وجود نداشته باشد که ظاهر قانونی نیز دارد و انحصارا شرکتی را که در کنار خود تاسیس کرده محصولات این تولید کننده بزرگ را خریداری و این شرکت به التهابات بازار دامن می‌‎زند.

وی عنوان کرد: هر زمان که بازار دچار التهاب می‌شود به جای اینکه تولیدکنندگان فولاد با عرضه بهتر، بیشتر و متناسب بازار را آرام کنند از بازار سوءاستفاده می‌کنند و بر این التهاب و نگرانی می‌افزایند، عرضه محصولات را قطع و به آن صورت قانونی هم می‌دهند و ایجاد حیات خلوت برای افزایش قیمت‌ها و نگرانی در بازار توسط تولیدکنندگان انجام می‌شود، اما این کار از نظر اقتصادی معنایی ندارد.

این فعال اقتصادی گفت: در حالی که یک تریلی میلگرد در سال گذشته 35 میلیون تومان معامله می‌شد الان با حدود 300 درصد افزایش از مرز 100 میلیون عبور کرده است. تولیدکنندگان فولاد از حامل‌های انرژی یارانه‌ای استفاده می‌کنند که افزایش قیمت نداشته است و هزینه نیروی کارگر و همچنین مواد اولیه مورد استفاده نیز افزایشی نداشته است و حتی تحریم‌ها نیز بر این افزایش قیمت تاثیری ندارد و با این حال با این حاشیه سود چند صد درصدی و قیمت بالا نیز حاضر به عرضه محصولات به بازار نیستند و احتکار می‌کنند.

مدرسی با بیان اینکه مستندات واسامی کسانی که موجب التهاب در بازار آهن در همین استان یزد شده‌اند موجود است، تصریح کرد: با وجود اینکه در این زمینه با مسئولان صحبت شده است، متاسفانه مسئولین هیچگونه پیگیری نمی‌کنند و درخواست مستندات کرده بودند و با ارائه مستندان نیز به این موضوع رسیدگی نشد و اگر وضع به همین منوال پیش رود و مسئولان رسیدگی نکنند اسامی این محتکران و مخلان بازار آهن را رسانه‌ای خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه هیچگونه پیگیری حتی انگیزه‌ای در مسئولین برای رفع نگرانی در بازار آهن وجود ندارد، عنوان کرد: آیا دولت نسبت به این تولیدکنندگان که وابسته به خودش هستند اشرافیت ندارد یا نمی‌خواهد برخورد کند؟! این شرکت‌ها با حاشیه امنی که برای خودشان ایجاد کردند و به التهابات دامن می‌زنند حتی اگر اسمی هم از آنها برده شود به جای اینکه پاسخگو باشند مطالبه گری می‌کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد تصریح کرد: صحبت‌های که برخی مسئولان در رسانه با مردم می‌گویند با آن چیزی که توسط مدیران زیر مجموعه آنها در حال رخ دادن است کاملا متفاوت است و هیچ انگیزه‌ای برای برخورد با عاملان این التهاب در بازار وجود ندارد. و اینگونه اقدامات با به وجود آمدن اقتصاد و تدبر در مدیریت هیچ همخوانی ندارد.

مدرسی افزود: مایه تاسف است وقتی در رسانه از افزایش قیمت‌های غیر متعارف صحبت به میان می‌آید مسئولان اداره دارایی پاسخ می‌دهند که مالیات آن را می‌گیریم. این دریافت مالیات چه مشکلی از اقتصاد مردم حل می‌کند و چه تاثیری در سبد غذایی خانوار دارد؟! و به طور کلی دریافت مالیات چه نقشی در اقتصاد جامعه و خانوار دارد؟ بلکه تنها این تصمیم‌گیری‌ها و سوء مدیریت‌ها باعث ایجاد شکاف و فاصله طبقاتی می‌شود.

وی گفت: اینکه برخی صادرات فولاد را دلیل افزایش قیمت می‌دانند درست نیست، صادراتی در مقاطع فولادی وجود ندارد چرا که با وجود دلار 4200 تومانی صادرات هیچگونه سودی ندارد و حتی فرض کنیم که صادرات هم انجام شود صادرات در دست دولت است جلوی آن را بگیرد؛ آیا کنترل بازار داخلی و جامعه مصرف کننده 70 میلیونی اولویت دارد و یا صادرات؟! آیا صادرات اینقدر ارزش دارد که یک تریلی از کالای مهم و استراتژیک آهن از مرز 100 میلیون عبور کند؟ پس حق این جامعه و مردم چه می‌شود؟

انتهای پیام/


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی