استیون هاوکینگ از نشستن بر ویلچر تا سفر به فضا
استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهانشناس مشهوریست که با وجود بیماری ALS تکیه بر جایگاه نیوتن زد. زندگی سخت این دانشمند و مدیر تحقیقات کیهانشناسیِ نظری دانشگاه کمبریج را در مجلۀ آنلاین روزچین بخوانید. بیوگرافی مختصری از استیون هاوکینگ استیون...
استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهانشناس مشهوریست که با وجود بیماری ALS تکیه بر جایگاه نیوتن زد. زندگی سخت این دانشمند و مدیر تحقیقات کیهانشناسیِ نظری دانشگاه کمبریج را در مجلۀ آنلاین روزچین بخوانید.
بیوگرافی مختصری از استیون هاوکینگ
استفان ویلیام هاوکینگ (Stephen William Hawking) در سال ۱۹۴۲ (دقیقاً ۳۰۰ سال پس از مرگ گالیله) متولد شد و در سال ۲۰۱۸ از دنیا رفت. خانۀ پدر و مادر او در آکسفورد، شمال لندن، بود؛ جایی که در دوران جنگ جهانی دوم مکانی امن به شمار میرفت.
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بیدردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم
استیون در ۱۱ سالگی به مدرسه سنت آلبان و سپس به دانشگاه آکسفورد که کالج قدیمی پدرش بود رفت. اگرچه پدرش داروسازی را ترجیح میداد، اما استیون میخواست ریاضی بخواند. در دانشگاه رشتۀ ریاضیات نبود، بههمیندلیل او بهجای ریاضی، فیزیک خواند. پس از سه سال او مدرک درجه اول را در علوم طبیعی گرفت. در اکتبر سال ۱۹۶۲، استیون به رشته ریاضیات کاربردی و فیزیک نظری (DAMTP) در دانشگاه کمبریج وارد شد تا تحقیقات خود را در زمینۀ کیهانشناسی انجام دهد؛ کاری که هیچکس در آن منطقه در آکسفورد انجام نداده بود.
آغاز بیماری ALS و خواب اندام
در سال آخر تحصیل استیون هاوکینگ در آکسفورد در پاگرد پلهها زمینخورد و سرش به زمین اصابت کرد و اندکی حافظهاش را از دست داد. این تنها باری نبود که او از پلهها افتاده بود! گاهی هم گرهزدن بند کفشها برایش دشوار شده بود. هاوکینگ در راهرفتن روی پلهها مواظب خودش بود، اما آن دشواری بستنبندکفش کماکان باقی بود.
در ژانویه ۱۹۶۳ و در آغاز بیستویک سالگی وقتی پدرش تصمیم گرفت او را برای معاینه به بیمارستان ببرد، نتیجه فراتر از بدترین کابوسهایی بود که ممکن بود بهسراغ کسی بیاید. آزمایشهایی که روی او انجام گرفت علائم بیماری بسیار نادر و درمانناپذیری به نام ALS را نشان داد؛ این بیماری بخشی از نخاع و مغز و سیستم عصبی را مورد حمله قرار میدهد و بهتدریج اعصاب حرکتی بدن را از بین میبرد و با تضعیف ماهیچهها، فلج عمومی ایجاد میکند. بهطوریکه بهمرور توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب میشود.
آنچه به او قوتقلب و اعتمادبهنفس بیشتری برای مبارزه با ناامیدی و بدبینی داد، آشناییاش در همان ایام با دختری به نام جین وایلد بود. استیون در سال ۱۹۶۵ با جین ازدواج کرد. از نظر هاوکینگ، این اتفاق همه چیز را تغییر داد.
پروفسور هاوکینگ را بیشتر بشناسیم
استیون هاوکینگ در سال ۱۹۶۶ برندۀ جایزه آدامز برای مقاله خود با عنوان تکینگی و هندسه فضا-زمان شد؛ صاحب کرسی ریاضیات لوکاسی در دانشگاه کمبریج و نویسنده کتاب پرفروش تاریخچه مختصر زمان که مدیر تحقیقات Dennis Stanton Avery و Sally Tsui Wong Avery در دپارتمان ریاضیات کاربردی و فیزیک نظری و بنیانگذار مرکز کیهانشناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود. کتابهای دیگر او شامل تاریخچهای مختصرتر از زمان و مجموعهمقالات سیاهچالهها و دنیاهای نوپا و جهان بهطور خلاصه میشود.
در سال ۱۹۶۳، هاوکینگ دچار بیماری اعصاب حرکتی شد و پزشکان نهایت عمر او را دو سال اعلام کردند. با این وجود، او به دانشگاه کمبریج رفت تا در کالج Gonville and Caius تبدیل به محقق و استادیاری برجسته شود. در طول چند سال، استیون بهعنوان یکی از اعضای انجمن سلطنتی (۱۹۷۴) و محقق برجسته Sherman Fairchild در مؤسسۀ فناوری کالیفرنیا (۱۹۷۴) انتخاب شد. از سال ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۹ او صاحب کرسی لوکاسی در دانشگاه کمبریج بود؛ جایگاهی که پیش از او نیوتون در سال ۱۶۶۳ بر آن تکیه زده بود. پروفسور استیون هاوکینگ، تعداد بسیار زیادی از افتخارات را نصیب خود کرد و در سال ۱۹۸۲ برنده نشان امپراتوری بریتانیا شد. او که با انجمن سلطنتی انگلستان و آکادمی ملی علوم آمریکا همکاری داشت، بهعنوان یکی از برجستهترین دانشمندان حوزه فیزیک نظری از زمان انیشتین شناخته میشود.
کتاب «تاریخچه مختصر زندگی من»
برای اولینبار، استیفون هاوکینگ تصمیم به نوشتن کتابی گرفت که زندگی شخصی و تکامل فکری خود را در آن به تصویر بکشد. این کتاب روایتگر داستان باورنکردنی و غیرممکن او از زندگی بهعنوان پسربچهای در دوران پس از جنگ تا رسیدن به سالهای شهرت و تحسین بینالمللی است. این کتاب بهشکلی مختصر و فکاهی و بیآلایش، پسربچهای را به خوانندگان معرفی میکند که از همکلاسیهایش لقب انیشتین را گرفته است؛ جوانی شوخ که با همکارش بر سر وجود یک سیاهچاله شرطبندی میکند و همسر و پدری جوان که برای خود بهدنبال جایگاهی در میان دانشگاهیان است.
هاوکینگ در این کتاب با ادبیاتی متواضعانه و همراه با شوخطبعی، از چالشهای خود برای درمان بیماری ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا بیماری تخریب غیرقابلبازگشت دستگاه عصبی) در ۲۱ سالگی میگوید. او با ترسیم روند رشد خود بهعنوان یک شخصیت متفکر، تشریح میکند که چگونه پس از مواجهه با انتظار مرگی زودهنگام، توانست به پیشرفتهای علمی متعدد دست پیدا کند. او همچنین درباره چگونگی تبلور شاهکاری به نام تاریخچه مختصر زمان بهعنوان یکی از برجستهترین کتابهای قرن بیستم سخن میگوید.
جوایز دریافتی
پروفسور استیون هاوکینگ ۱۳ مدرک افتخاری را دریافت کرده است. او مدالهای CBE را در سال ۱۹۸۲، عنوان Companions of Honour را در سال ۱۹۸۹ و مدال آزادی ریاست جمهوری را در سال ۲۰۰۹ به خود اختصاص داد. او جوایز و مدالها و عنوانهای بسیاری را نیز کسب کرد؛ ازجمله جایزه فیزیک پایه در سال ۲۰۱۳، مدال کپلی در سال ۲۰۰۶ و جایزه بنیاد گرگ در سال ۱۹۸۸.
پروفسور استیون هاوکینگ عضو انجمن سلطنتی و همچنین، آکادمی ملی علوم ایالاتمتحده و آکادمی علوم پاپ اسقف بود.