کشت انبوه ماری‌جوانا در دنا؛ ماجرا به چه زمانی برمی‌گردد؟


کشت انبوه ماری‌جوانا در دنا؛ ماجرا به چه زمانی برمی‌گردد؟

اندازه متن Aa (/fa/component/roojanews/frame.html?href=#) Aa (/fa/component/roojanews/frame.html?href=#) خبر کشف گلخانه کشت انبوه گیاه مواد مخدر ماری‌جوانا در جنوب غربی ایران و تائید و تکذیب‌های متعاقب آن، فاش کننده ماجرایی...

اندازه متن Aa Aa

خبر کشف گلخانه کشت انبوه گیاه مواد مخدر ماری‌جوانا در جنوب غربی ایران و تائید و تکذیب‌های متعاقب آن، فاش کننده ماجرایی واقعی است که از ۴ سال سال پیش آغاز شده ولی تاکنون جدی گرفته نشده بود.

یک روز پس از انتشار خبر کشف گلخانه کشت انبوه ماری‌جوانا در شهرستان دنا، کمیته امداد امام خمینی اعطای وام کم بهره به تولید گلخانه‌ای را طی ۶ سال گذشته تکذیب کرد. پیش‌تر مدیر جهادکشاورزی شهرستان دنا واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده بود، فردی با عنوان اشتغالزایی برای مددجویان کمیته امداد امام در یک گلخانه، تسهیلاتی در حدود ۴۰۰ میلیون تومان دریافت کرد و اما در عمل به کشت گیاه مخدر ماری‌جوانا اقدام کرده است.

به گفته این مقام مسئول تصور بر این بوده که این گلخانه در پی بروز مشکلاتی میان سرمایه‌گذار و دستگاه‌های مرتبط از سه سال پیش تعطیل شده ولی گویا از حدود ۲ ماه پیش اقدام به کشت گیاه مخدر ماری‌جوانا کرده است.

بیشتر بخوانید:آمار رسمی: ۳۰ درصد از قاچاق مواد مخدر به سمت بالکان از ایران می‌گذرد

با این وجود کمیته امداد امام خمینی تاکید کرده که از سال ۱۳۹۰ تاکنون هیچ طرح اشتغال‌زایی درزمینهٔ کشت گلخانه‌ای توسط این نهاد در شهرستان دنا اجرا نشده و سقف تسهیلات اشتغال برای مددجویان کمیته امداد در سال ۱۳۹۷ برای مددجویان ۷۵ میلیون تومان و برای کارفرمایان ۱۰۰ میلیون تومان تعیین‌شده است.

در همین حال دادستان شهرستان دنا نیز گفته که این واحد گلخانه‌ای در یکی از روستاهای این شهرستان در مساحت تقریبی یک هکتار کشت شده و مساحت ۷ هکتاری آن که در اخبار اولیه این کشف منتشر شده صحت ندارد. همچنین مدیر جهادکشاورزی شهرستان دنا نیز روز شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اساسا گفت‌وگویی با خبرگزاری‌های ایران انجام نداده بوده و کشت گیاه ماری‌جوانا در شهرستان دنا صحت ندارد.

با وجود تلاش کمیته امداد امام خمینی، اداره جهادکشاورزی و دادستانی شهرستان دنا برای کوچک کردن ابعاد کشت ماری جوانا در استان کهگیلویه و بویراحمد، مرور اخبار چهار سال گذشته این استان در مورد کشت، مصرف و کشف ماری‌جوانا نشان می‌دهد که به احتمال زیاد کشت این گیاه مخدر پیشتر از دو ماه گذشته در این استان آغاز شده بوده است.

کشت انبوه ماری‌جوانا در دنا؛ ماجرا به چه زمانی برمی‌گردد؟

بیشتر بخوانید:ایران؛ نوسانات ارز و قیمت تریاک

خبرغیررسمی کشت ماری جوانا در استان کهگیلویه و بویراحمد، اولین بار در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. هر چند در آذرماه همان سال خبرگزاری ایلنا این خبر را به نقل از سرهنگ جهان دیماز، فرمانده انتظامی کهگیلویه تکذیب کرد ولی رسانه محلی «بویرنیوز» در شهریورماه سال ۱۳۹۴ با انتشار گزارشی میدانی از رواج مصرف ماری جوانا در شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز نگرانی کرد.

یک سال بعد علی پوزش، فرماندار کهگیلویه در گفتگو با خبرگزاری ایرنا خبر کشف ۳۸ کیلوگرم مارجوانا را تائید کرد. رئیس پلیس فتای استان نیز در سال ۱۳۹۶ از دستگیری عاملان فروش اینترنتی ماری جوانا در این استان خبر داد.

در همین حال، در فروردین ماه گذشته، سرهنگ کیقباد مصطفایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد از رشد ۱۰۲ درصدی کشف مواد مخدر در این استاد خبر داد. سه ماه بعد نیز ناصر رضایی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر رسما اعلام کرد که پس از تریاک و هروئین، ماری جوانا سومین مواد مخدر پرمصرف استان کهگیلویه و بویراحمد است.

بیشتر بخوانید:آمار رسمی مصرف‌کنندگان مواد مخدر در ایران: دو میلیون و هشتصد هزار نفر

پس به نظر می‌رسد که فرضیه بهره‌مندی کشت کنندگان گیاه مخدر ماری جوانا از تسهیلات دولتی و نیز آغاز کشت انبوه آن در اوایل دهه ۹۰ موردی بوده که طی ۴ سال گذشته و در جریان تائید و تکذیب‌های مقام‌های استان در خصوص رشد تولید و مصرف ماری‌جوانا، پنهان مانده بوده است.

ماری‌جوانا گل گیاه شاهدانه است که هم اثر دارویی و هم اثر روان‌گردانی دارد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم