مهمترین خواص عسل گزانگبین شامل پیشگیری از پوکی استخوان، رفع کم خونی، تقویت حافظه، تقویت معده، افزایش انرژی و نشاط میشود. مصرف متداول این عسل با تقویت قوای جنسی، تقویت قوای جسمانی و تقویت استخوانها و درنتیجه پیشگیری از نرمی استخوانها همراه خواهد بود. با ما همراه شوید.
اگر به دنبال عسلی هستید که سلامت شما را تضمین کند، عسل گزانگبین یکی از بهترین انواع عسلهای طبیعی است. عسل گزانگبین یکی از انواع عسلهای گیاهی و طبی خوشمزه است و به راحتی در کوهستانهای خوانسار و اطراف دامنههای کوههای زاگرس مرکزی، توسط پرورشدهندگان زنبور عسل تولید میشود. در این مطلب برخی از مهمترین خواص عسل گزانگبین و فواید مصرف آن برای سلامتی را گردآوری کردهایم.
خواص عسل گزانگبین (طبیعت و خواص درمانی)
۱. پیشگیری و درمان کم خونی
۲. استحکام استخوانها
۳. تقویت مغز و اعصاب
۴. افزایش انرژی
۵. تقویت کننده معده و درمان یبوست
۶. رفع گرفتگی صدا، نرم کننده و بهبود خشونت سینه
۷. بهبود درد و التهاب مثانه و کلیه
گیاه شناسی گزانگبین
گزانگبین گیاهی بسیار پر دوام و مقاوم است و به صورت وحشی و خودرو در کوهستانهای خوانسار و اطراف دامنههای کوههای زاگرس مرکزی (کوهرنگ، زردکوه و بازفت) میروید. این گیاه ارتفاعی بین ۶ تا ۱۰ متر دارد و دارای انشعابهای زیاد، چوب سخت و برگهای کوچک، صاف به رنگ غباری سفید است. انگبین گون از نظر شیمیایی نوعی مان (نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند که مستقیماً به وسیله حشره و یا به کمک حشره بر روی گیاه تولید میشود) است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید میشود. این گیاه به صورت درختچهای زیبا، با شاخههای بلند و گلهای سفید است که در فصل بهار و تابستان زنبورهای عسل را به خود جذب میکند. فصل برداشت این عسل در کشور ما اوایل تابستان و در تیرماه است.
جالب است بدانید ارزش عسل گزانگبین در این است که یکی از معدود قندهای فروکتوز به تنهایی، در طبیعت است که در این عسل یافت میشود. همچنین علی رغم برخی مضرات گزانگبین و گیاه گون برای برخی افراد، استفاده از عسل این گیاه هیچ عارضهای ندارد، زیرا توسط زنبور عسل فقط شهد آن برداشت شده است و طی تحولاتی که در بدن زنبور عسل به وجود میآید، عوارضی که مصرف گیاه خالص میتواند داشته باشد را این عسل نخواهد داشت.
برگرفته از: کتاب خواص درمانی عسل و انگبینها، آهوتا