مدیرعامل ایرانخودرو: اطلاعات خودروهای ناقص را به بازرسی کل کشور اعلام کردهایم/ مدیرعامل سایپا: قیمتهای فعلی بازار خودرو غیرواقعی است
مدیرعامل ایرانخودرو درباره ممنوعیت واردات خودرو گفت: خودروهای وارداتی که وارد میشد تاثیر رقابتی بر خودروهای رقابتی نداشت زیرا این خودروها اصولا در کلاس خودروهای داخلی نبودند. خودروهای وارداتی خودروهای گرانقیمت بودند که فاقد اثر در بازار خودروهای داخلی هستند.
به گزارش جماران؛ مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: تمام اطلاعات مربوط به خودروهای ناقص را به سازمان بازرسی کل کشور اعلام کردهایم.
هاشم یکهزارع در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: احتکار یک کار زشت و کثیف است و تولید خودرو ناقص به دلیل کسری در قطعه نمیتواند احتکار باشد ضمن آنکه مشتری پول این خودروها را پرداخته و ما موظف به تحویل به آنها هستیم.
وی با بیان اینکه چرا خودروساز باید خودرویی را فروخته و مشتریاش مشخص است، احتکار کند، خاطرنشان کرد: اگر در تحویل خودرو به مشتری تاخیر کنیم باید جریمه پرداخت کنیم. بنابراین هیچ دلیل منطقی برای احتکار خودرو وجود ندارد و واقعیت این است که به دلیل تاخیر در تامین قطعات نتوانستیم خودرو را به موقع به مشتری تحویل دهیم.
مدیرعامل ایرانخودرو ادامه داد: ما ۱۰ روز قبل از این اتفاق تمامی موجودی انبار خود را که مربوط به خودروهای ناقص بود به سازمان تعزیرات اعلام کردهایم.
یکهزارع افزود: ما خودروسازان خودمان را مسئول میدانیم که مشکلات تولید را حل و خودرو را به موقع تحویل مشتریان دهیم با این حال سیاستها جای دیگری تعیین میشود.
وی درباره اجرای استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی از دیماه امسال گفت: با سازمان ملی استاندارد در این زمینه در حال هماهنگی هستیم. ما وظیفه داریم ابلاغیه سازمانها از جمله سازمان استاندارد و محیط زیست را اجرا کنیم و انشاءالله این استانداردها را نیز اجرا خواهیم کرد.
مدیرعامل ایرانخودرو در رابطه با دلیل تاخیر و تحویل خودروهای پژو ۲۰۰۸ فروخته شده، گفت: پژو ۲۰۰۸ محصول جدیدی بود که تولید آن همزمان با تحریمهای ظالمانه شد. بنابراین تحویل خودروهای فروخته شده به تاخیر افتاد که از مشتریان عذرخواهی میکنم.
یکهزارع همچنین از پیشفروش ۴۰ هزار دستگاه خودرو در هفته آینده خبر داد.
مدیرعامل ایرانخودرو درباره ممنوعیت واردات خودرو گفت: خودروهای وارداتی که وارد میشد تاثیر رقابتی بر خودروهای رقابتی نداشت زیرا این خودروها اصولا در کلاس خودروهای داخلی نبودند. خودروهای وارداتی خودروهای گرانقیمت بودند که فاقد اثر در بازار خودروهای داخلی هستند.
وی اظهار کرد: در خودروهای برجامی از جمله خودرو پژو ۲۰۰۸ قیمتی که ما پیشبینی کرده بودیم از تمام خودروهای وارداتی در آن مقطع کمتر بود که این نشان میدهد اصولا خودروهای وارداتی و داخلی از نظر قیمتی در یک رده قرار نمیگیرند.
مدیرعامل ایرانخودرو درباره قیمتهای کاذب فعلی در بازار خودرو مانند پراید ۴۰ میلیون تومانی و پژوی ۵۶ میلیون تومانی اظهار کرد: این قیمتها کاذب است و چنانچه کل ایران را بگردید، ۵۰۰ یا هزار دستگاه خودرو هم با این قیمت معامله نشده است.
وی افزود: ما برای این قیمتهای کاذب، راهکار داریم؛ به عنوان مثال اگر قیمت پراید در بازار ۴۰ میلیون تومان است، اگر به خودروساز اجازه بدهند این محصول را پنج درصد زیر قیمت بازار بفروشد، قطعاً بعد از دو سه روز قیمت آن به ۳۷ میلیون تومان کاهش خواهد یافت و بعد از آن هم به قیمت مصوب خواهد رسید. حتی میتوان مابهالتفاوت قیمت مصوب و قیمت بازار را به خودروساز نداد و سازوکار دیگری برای آن اندیشید. با این اقدام قیمتها در بازار سیاه شدیداً افت خواهد کرد و خودرو با قیمت مصوب به فروش خواهد رسید.
مدیرعامل سایپا: قیمتهای فعلی بازار خودرو غیرواقعی است
مدیرعامل سایپا گفت: ما درگیر اقدامات سودجویانه در بازار خودرو هستیم. قیمت محصولات در کارخانه پایین است ولی قیمت فعلی خودروها در بازار را نیز قبول نداریم.
محسن جهرودی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: حجم تقاضای فعلی در بازار خودرو غیرعادی و فراتر از تصور است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با حجم شدیدی از تقاضا در بازار خودرو مواجه شدهایم، خاطرنشان کرد: این تقاضا بسیار بیشتر از میزان تولید خودرو در ایران است.
مدیرعامل سایپا ادامه داد: برآوردهای سایپا و ایرانخودرو نشان میدهد کشش و نیاز مردم به خودرو در ایران سالیانه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه است که سال گذشته محقق شد اما امسال شکل هجوم مشتریان به بازار خودرو بیشتر شبیه سفتهبازی است و ناشی از نیاز نیست.
جهرودی افزود: گروه خودروسازی سایپا در پنج ماهه نخست امسال حدود ۱۸ هزار دستگاه خودرو بیشتر از مدت مشابه سال گذشته تولید و عرضه کرده بهگونهای که هدف تولید خود را علیرغم تحریمها محقق کرده است.
وی با بیان اینکه هر چه از بحران ارزی که از حدود اردیبهشتماه آغاز شد، مردم گرایش فراوانی برای خرید خودرو پیدا کردهاند، تصریح کرد: به نظر میرسد که این گرایش بیشتر با هدف حفظ ارزش داراییها است بهگونهای که خودرو در ایران به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است.
مدیرعامل سایپا ادامه داد: خودرو احتکارپذیر نیست و ۹ هزار خودرو تنها تولید سه روز کاری گروه خودروسازی سایپا است که اصولا امکان احتکار آن وجود ندارد.
جهرودی با بیان اینکه برخی قطعات در خودروها جزو قطعات هایتک است که فعلا امکان تولید آن را نداریم، خاطرنشان کرد: به همین دلیل بعضا کسری برخی قطعات نیز موجب تجاری نشدن برخی خودروهای تولیدی شد.
وی درباره شبهات مطرح شده مبنی بر احتکار خودرو از سوی خودروسازان گفت: خودرو اصولا قابل احتکار نیست و این ارقامی که درباره تعداد خودروهای احتکارشده اعلام میشود تولید چند روز سایپا است.
مدیرعامل سایپا ادامه داد: خودرو به محض اتمام تولید در سایپا شماره سریال دریافت میکند و صاحب آن مشخص میشود. در چنین شرایطی اساساً امکان احتکار و نگهداری آن وجود ندارد.
جهرودی افزود: سایپا تنها یک انبار دارد و آن هم داخل این مجموعه است و هیچ انبار دیگری ندارد که بخواهد خودروها را تولید و در آن احتکار کند.
وی درباره تخلف نمایندگیهای فروش این شرکت و فروش خودروها با قیمتهای بازار آزاد گفت: سایپا تمام فروشهای اخیر خود را به صورت اینترنتی انجام داده و اگر خودرویی در نمایندگیها عرضه شود مردم میتوانند این تخلف را اعلام کنند.
مدیرعامل سایپا افزود: سایپا نسبت به قیمت کنونی پراید در کارخانه معترض است اما قیمت ۴۰ میلیون تومانی را به هیچ عنوان قبول ندارد. در این شرایط نباید به التهاب قیمتی در بازار دامن زده شود. قیمت محصولات سایپا تحت نظارت تعیین شده و سایپا نمیتواند به نرخی بیشتر از نرخهای مصوب محصولات خود را عرضه کنند.
جهرودی درباره زمان و چگونگی عرضه محصولات این شرکت اظهار کرد: از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه همین هفته ۵۰ هزار دستگاه خودرو از خانواده محصولات پراید، تیبا و وانتنیسان با قیمت مصوبِ زمان تحویل عرضه خواهد شد.
وی همچنین درباره قیمتگذاری خودروهای تولید داخل خواستار تامین قیمتها در حاشیه بازار شد و گفت: در گذشته خودروسازان تجربه مناسب و موفقی در زمینه قیمتگذاری خودرو در بازار آزاد داشتند که با این روند مشکلات موجود برطرف خواهد شد.
مدیرعامل سایپا درباره تحویل خودروهای سیتروئن C۳ فروخته شده گفت: سایپا دو هزار دستگاه خودرو سیتروئن C۳ را پیشفروش کرده که تحویل مشتریان خواهد شد. در این زمینه با تلاش همکاران توانستیم مشکلات را رفع کنیم و در حال تولید این محصول هستیم.
جهرودی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین مشکل ما در زمینه تاخیر در تحویل خودرو در حوزه محصولات رنو است. زیرا در گذشته روزانه حدود ۵۷۰ دستگاه خودرو از خانواده محصولات رنو تولید میکردیم که در حال حاضر این عدد به روزی ۹۰ دستگاه کاهش پیدا کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درخصوص سایر محصولات نیز تلاش میکنیم زمان تاخیر در تحویل را به کمتر از یک ماه برسانیم.