رکورد شکنی عرضه ارز صادرکنندگان در نیما
عصر اعتبار- مدیرکل سیاست هاو مقررات ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه سامانه نیما با استقبال خوبی مواجه شده است، گفت:امروز رکورد عرضه ارز صادرکنندگان غیر نفتی با 78 میلیون یورو و نرخ میانگین 8900 تومان زده شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، مهدی کسرائی پور در اخبار شبکه یک سیما در پاسخ به اینکه ارز با چه قیمتی در اختیار تامین کنندگان کالا قرار می گیرد، اظهار داشت: براساس آخرین تصمیم گرفته شده، تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور به دو دسته اصلی تقسیم شده اند.
وی افزود: اولویت اول کالاهای اساسی، دارو مواد و برخی مواد اولیه مرتبط با این دو حوزه است که تا اردیبهشت ماه 1398 با نرخ مصوب 4200 تومان براساس اعلام دولت از سوی بانک مرکزی اجرا و ارائه خواهد شد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی درباره کالاهای دسته دوم، گفت: سایر کالاها و خدمات در بازار دوم یا سامانه نیما در حال عرضه و تقاضا است. نرخ این بازار به صورت متوسط از آغاز شکل گیری این بازار تاکنون، برای یورو نرخ 9 هزاز تومان و دلار نیز با نرخ 9600 تا 9800 تومان بوده است.
کسرائی پور ادامه داد: ما این بازار را واقعی می دانیم. ارز کالاهای اولویت اول از سوی بانک مرکزی و از طریق صادرات نفت و میعانات گازی تامین می شود و در بازار کالاهای اولویت دوم نیز صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی ارز خود را در این بازار عرضه می کنند.
به گفته وی ،روند خوب و رو به رشدی در معاملات این بازار پیش رو است و به طور مثال امروز بالاترین رکورد در عرضه ارز از سوی صادرکنندگان غیرنفتی با 78 میلیون یورو با نرخ میانگین 8900 تومان زده شد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه بازار ثانویه در جهت تامین ارز و کنترل بازار راه اندازی شد، درباره ارزیابی عملکرد این بازار، گفت: سامانه نیما از 22 فروردین که اولین سیاست ارزی دولت در سال جاری، اجرایی شد با مشکلاتی مواجه بود و با فاصله نرخ رسمی و باازار قاچاق انگیزه ها برای فعالیت در این بازار کمترو عرضه و تقاضا به درستی انجام نشد.
وی ادامه داد: اما از 16 مردادماه سال جاری شاهد این هستیم که روند معاملات از رشد خوبی برخوردار بوده و متقاضیان ارز، به این بازار ورود کرده و فعالیت می کنند.
کسرائی پور درباره تمهیدات اندیشیده شده از سوی بانک مرکزی برای رفع نیاز متقاضیان واقعی بازار، اظهار داشت: اگر نیاز واقعی از جمله کالاهای اولیه، ماشین آلات است، توسط بانک مرکزی وهمچنین توسط سامانه نیما قابل تامین است و مشکلی از این جهت وجود ندارد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تاکنون روند معاملات در این سامانه رو به رشد بوده، گفت: برخی مصارف خدماتی نیز وجود دارند که پیش بینی های لازم انجام شده و نکته مهم بررسی روند بازار و تفکیک بازار نقدی و غیر نقدی از یکدیگر است.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته به بانک ها به صورت رسمی اعلام شد می توانند ارز نقد بیاورند، ادامه داد: در بازار نقدی انگیزه های زیادی از جمله سفته بازی، احتیاطی و یا نیازهای واقعی مثل دانشجویی و دارویی وجود دارد که به بانک ها و صرافی ها اعلام از سوی بانک مرکزی اعلام شد که راسا می توانند نسبت به ورود اسکناس ارز و تامین نیازهای مردم اقدام کنند.
کسرائی پور در پایان افزود: جلساتی میان بانک ها، بانک مرکزی و کانون صرافان در حال برگزاری است تا نیازهای واقعی رصد و راه حلی برای پاسخگویی به این نیازها ارائه شود، البته فقط نیازهای واقعی نه تقاضا با انگیزه سفته بازی.