گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد یکچهارم جمعیت جهان بهاندازه کافی فعالیت نمیکنند. در تحقیقی که در 168 کشور جهان انجام شده، مردم اوگاندا پرتحرکتر از مردم سایر کشورها بودهاند، و مردم کویت بیتحرکترین مردم جهان بودهاند.
در این فهرست، آمریکا در رده 143، انگلیس در رده 123، سنگاپور رده 126 و استرالیا در رده 97 قرار دارد.
این گزارش حاکی است در کویت، عربستان و عراق، بیش از نیمی از جمعیت بهاندازه کافی فعالیت نمیکنند. اما در کشور اوگاندا، تنها 5.5 درصد مردم بهاندازه کافی فعالیت ندارند. در کویت 67 درصد مردم، عربستان 53 درصد و عراق 52 درصد مردم از تحرک کافی برخوردار نیستند.
بر اساس این گزارش در ایران 20 درصد مردان تحرک کافی ندارند و این رقم برای زنان ایرانی 40 درصد برآورد شده است.
از نظر سازمان بهداشت جهانی، کسانی تحرک کافی دارند که حداقل 75 دقیقه فعالیت شدید یا 150 دقیقه فعالیت متوسط در هفته یا ترکیبی از این دو را داشته باشند.
در اکثر کشورهای جهان، زنان کمتر از مردان تحرک بدنی دارند. مردم در کشورهای فقیرتر بیش از دو برابر کشورهای با درآمد بالا فعالیت بدنی دارند. نویسندگان این گزارش خاطرنشان میکنند که پشتمیزنشینی و وابستگی بیشتر به خودرو از عوامل کاهش فعالیت بدنی در افراد هستند.
میزان فعالیت بدنی مردم جهان در فاصله سالهای 2001 و 2016 رشد قابل توجهی نداشته و سازمان بهداشت جهانی در مسیر دستیابی به هدف تعیینشده برای سال 2025 یعنی کاهش 10درصدی بیتحرکی فیزیکی قرار ندارد.
این گزارش تأکید میکند: «افزایش قابل توجه اقدامات ملی در اکثر کشورها (برای بالا بردن سطح تحرک فیزیکی افراد) بسیار ضروری است».