ایالات متحده آمریکا، از معاهده منع موشک های میانبرد هسته ای خارج شد. روسیه نیز در واکنش به اقدام آمریکا، از این معاهده خارج شده است. این اقدام اگرچه می تواند رقابت تسلیحاتی را تحریک کند با این حال، آمریکا با استفاده از این فرصت به دنبال تقویت توان هسته ای خود است.

به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری فرانسه، خروج آمریکا از معاهده منع موشک های میانبرد هسته ای با روسیه، می تواند منجر به رقابت تسلیحاتی شود با این حال، این امکان را به آمریکا می تواند تا سیلوها و توان هسته ای خود را به روز و تقویت کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا فرمان عقب نشینی آمریکا از معاهده منع موشک های میانبرد هسته ای را در روز جمعه(12 بهمن ماه) صادر کرد. ناتو در بیانیه ای اعلام کرده است: متحدان آمریکا از خروج این کشور از معاهده منع موشک های میانبرد هسته ای کاملا حمایت می کنند و توافق دارند که موشک های کروز روسی 9M72، در واقع ناقض معاهده پیش گفته هستند.

یک روز بعد، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در واکنش به اقدام آمریکا، فرمان عقب نشینی روسیه را نیز از معاهده موشک های میانبرد هسته ای صادر کرد و دستور به توسعه انواع جدیدی از تسلیحات را صادر کرد. پوتین اقدام آمریکا را یک طرفه و غیرقابل قبول عنوان کرده است.

آمریکا سال هاست که از عدم پایبندی روسیه به معاهده منع موشک های میانبرد هسته ای شکایت دارد. با این حال، هر دو طرف بویژه آمریکا اکنون از به روز کردن و تقویت تسلیحات اتمی خود سخن می گویند.