زیربرنجی یا آش گوشت خرم‌آباد را حتما بخورید+ عکس


زیربرنجی یا آش گوشت خرم‌آباد را حتما بخورید+ عکس

یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان گفت: چلو گوشت خرم‌آباد را زیربرنجی نیز می‌گویند.

اعظم گنجی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: چلو گوشت یا آش گوشت خرم‌آباد یکی از غذاهای مناسبتی این شهرستان است.

وی با بیان اینکه این غذا در اغلب عروسی‌ها و اعیاد پخته می‌شود، افزود: چلو گوشت را زیربرنجی نیز می‌گویند و در سینی بزرگی که به‌ اصطلاح لُری به آن مَجمَع می‌گویند، سرو می‌شود.

گنجی خاطرنشان کرد: مجمع، سینی‌های مخصوص و گردی از جنس رویی یا استیل است که هر کدام برای سه نفر تهیه می‌شود.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان بیان کرد: طریقه کشیدن این غذا در مجمع آداب خاصی دارد و ابتدا کمی پلو در کف مجمع می‌ریزند، سپس گوشت‌های پخته را در وسط برنج کشیده و روی آن‌را با برنج می‌پوشانند.

وی با بیان اینکه گوشت ‎ ها پنهان شده و مشخص نیستند، افزود: نهایتا یک قطعه پیاز و کمی نمک در سینی می‌گذارند و غذا را با نان می‌پوشانند تا سرد نشود.

به گفته گنجی افراد به شکل دایره ‎ وار دور مجمع نشسته و مشغول خوردن آن می‌شوند.

زیربرنجی یا آش گوشت خرم‌آباد را حتما بخورید+ عکس

زیربرنجی یا آش گوشت خرم‌آباد را حتما بخورید+ عکس

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

منابع آب زیرزمینی بروجرد 35 میلیون مترمکعب کاهش یافت