هشدار وقوع سیلاب در تهران


هشدار وقوع سیلاب در تهران

سازمان هواشناسی با اعلام بارش برف و باران در روز‌های یکشنبه و دوشنبه آینده نسبت به وقوع سیلاب در چند استان از جمله تهران هشدار داد.

خبرگزاری تسنیم: در اخطاریه سازمان هواشناسی آمده است؛

پیرو اطلاعیه شماره ۴ مورخ ۸ فروردین، گذر سامانه بارشی از یکشنبه ۱۱ فرودین تا سه شنبه ۱۳ فروردین در نیمه غربی، مرکز و شمال کشور، موجب بارش باران در برخی ساعات بارش شدید و رگبار و رعدوبرق خواهد شد. خروجی مدل‌های عددی بیانگر تشدید بارش از یکشنبه شب تا بعد از ظهر دوشنبه در حوضه آبریز رودخانه‌های کرخه و دز و دوشنبه در حوضه آبریز رود‌های دز و کارون است.

با توجه به مدت زمان باقیمانده تا فعالیت سامانه فوق، عدم قطعیت در حجم بارش تجمعی در حوضه آبریز کرخه قابل ملاحظه است، ولی بطور کلی مجموع مقدار بارش در میانگین حوضه رودخانه‌های بزرگ جنوب غرب کشور شامل کرخه، دز و کارون بیش از ۷۰ میلیمتر برآورد می‌شود.

انتظار این است به سبب بارش باران و ذوب برف، حجم روانآب و سیلاب در رودخانه‌های منطقه از دوشنبه تا سه شنبه به بیشینه مقدار خود برسد.

با این مقدمه، وضع هوای کشور به شرح زیر پیش بینی می‌شود:

یکشنبه ۹۸/۰۱/۱۱: جنوب و غرب آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و به تدریج از اواخر وقت شمال بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و غرب فارس، بارش باران از بعد از ظهر توام با رگبار و رعد وبرق و سیلابی شدن مسیل‌ها و اواخر وقت با طغیان رودخانه ها.

در زنجان، جنوب و غرب همدان و جنوب آذربایجان شرقی بارش باران، گاهی با رگبار و رعد و برق و احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها.

دوشنبه ۹۸/۰۱/۱۲: رگبار باران با رعدوبرق، برخی نقاط بارش تگرگ و وزش باد شدید و سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در استان‌های خوزستان، بوشهر، ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیج فارس.

در استان‌های مرکزی، جنوب و شرق آذربایجان شرقی، زنجان، همدان و طی بعد از ظهر و شب دامنه‌های البرز در استان‌های تهران، البرز، قزوین و سمنان بارش باران گاهی با رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید که پیامد آن آبگرفتگی معابر با احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که بعد از ظهر و شب دوشنبه مسیر‌های کوهستانی و گردنه‌های برفگیر دامنه‌های البرز در شمال و نقاط مرتفع جاده‌های کوهستانی زاگرس در شمالغرب و غرب کشور بطور موقت با بارش برف پیش بینی می‌شود و احتمال انسداد موقت جاده وجود دارد.

آب‌های خلیج فارس بخصوص سواحل بوشهر و خوزستان طی یکشنبه و دوشنبه مواج و طوفانی پیش بینی می‌شود. همچنین طی بعد از ظهر شنبه تا اوایل یکشنبه به سبب وزش باد شدید در خوزستان احتمال خیزش گردوخاک در مناطق مرکزی و نیمه غربی استان پیش بینی می‌شود؛ بنابراین برای حفظ ایمنی و جلوگیری از خسارات احتمالی اقدامات زیر توصیه می‌شود: برنامه ریزی برای سفر‌های نوروزی در روز‌های یکشنبه و دوشنبه هفته آتی با کسب اطلاع از آخرین وضع هوا در مسیر سفر انجام شود و تا حد امکان از سفر به مناطق غرب و جنوب غرب کشور خودداری شود. از توقف در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مکان‌های مستعد سیلاب جدا خودداری و از فعالیت‌های کوهنوردی به سبب احتمال سیل و برخورد آذرخش اجتناب شود. طی یکشنبه تا دوشنبه محدودیت برای حرکت شناور‌های سبک در مناطق میانی تا شمال خلیج فارس اعمال شود. اقدامات لازم از سوی مدیریت منابع آب، مدیریت بحران و سازمان‌های امدادی به عمل آید.

احتمال وقوع سیل در 3 شهرستان لرستان / منازل در مناطق هشدار تخلیه شوند

استاندار لرستان گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها به احتمال فراوان طی روزهای آتی شاهد وقوع سیل شدید در خرم‌آباد، حاشیه کشکان و شهر دورود خواهیم بود.
سیدموسی خادمی عصر امروز در جلسه مدیریت بحران استانداری لرستان که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، عنوان کرد: مجموعه دولت در روزهای گذشته با تماس‌های مکرر همواره پیگیر مسائل استان بودند.

وی افزود: در چند روز اخیر تلاش کردیم با کارهای موقت مشکلات اولیه را برطرف کنیم و نیازهای غذا و دارو را در مناطق سیل زده برطرف کنیم.

استاندار لرستان گفت: سیل خسارت‌های زیادی به حوزه زیرساخت لرستان وارد کرده که انتظار داریم هیات دولت در بحث جبران خسارت ایستگاه‌های پمپاژ و همچنین استمهال وام‌های بانکی سیل زدگان توجه داشته و این موضوع را به تصویب برساند.

وی خاطرنشان کرد: مردم در بحث تامین و جبران خسارات نگرانی‌های داشتند که مبادا لرستان در این زمینه کمتر دیده شود که ما از همان روز اول پیگیر این موضوع بوده‌ایم.

خادمی گفت: جبران خسارات بر اساس ضابطه خواهد بود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی در ادامه بیان داشت: بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته از فردا سامانه جدید بارشی وارد لرستان می‌شود که در 3 نقطه لرستان را دچار مشکل می‌کند.

استاندار لرستان گفت: مناطقی از خرم‌آباد، حاشیه رودخانه کشکان و شهر دورود ممکن است دچار مشکل شوند.

وی افزود: باید برای عبور جریان آب تلاش شده و از هر چیزی برای جلوگیری از طغیان آب استفاده شود.

خادمی عنوان کرد: نباید هیچ کسی در مناطق هشدار در منزل بماند و حتی اگر لازم باشد به اجبار باید منازل را تخلیه کرد تا مشکلی پیش نیاید.

هشدار وقوع سیل در دورود/ با طغیان تیره‌رود بخش ساحلی دورود کاملا زیر آب می‌رود

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان گفت: قطعا طی روز‌های آینده در پی بارش شدید باران رودخانه تیره رود در دورود طغیان کرده و قسمت ساحلی این شهر زیر آب می‌رود.

رضا میرزایی عصر امروز در جلسه ستاد بحران استانداری لرستان بیان داشت: هم اکنون وضعیت آبی رودخانه‌های لرستان در حوزه آبریز دز و کرخه در لرستان حالت عادی قرار دارد و سیلاب فروکش کرده است.

وی افزود: با توجه به هشدار‌های هواشناسی بارش‌های پیش رو مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان گفت: هم اکنون رطوبت خاک و هوا بالا بوده و در پی بارش‌های پیش رو قطعا در اکثر رودخانه‌های استان سیل خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: قطعا در شهر دورود رودخانه تیره‌رود طغیان کرده و وارد شهر می‌شود و از طرفی سد مروک سرریز خواهد داشت.

میرزایی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته در ۴۸ ساعت آینده بخش ساحلی دورود زیر آب خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵ سد در لرستان داریم که متولی ۱۲ سد آب منطقه‌ای بوده و از این تعداد ۶ سد مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

این مسوول افزود: حجم این ۶ سد ۲۰۶ میلیون متر مکعب است که اکنون ۱۸۴ میلیون متر مکعب آن پر شده و در حقیقت ۹۰ درصد حجم مخازن استان پر است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

انفجار و آتش‌سوزی ساختمان مسکونی در تهران +عکس