رشد فوق العاده صادرات پتروشیمی و فولاد در اردیبهشت ماه / دارویی ها، لوازم خانگی و نفتی‌ها لیدر‌های بعدی بازار/ سه مولفه موثر در چشم‌‌‎ انداز بازار تا فصل مجامع


رشد فوق العاده صادرات پتروشیمی و فولاد در اردیبهشت ماه / دارویی ها، لوازم خانگی و نفتی‌ها لیدر‌های بعدی بازار/ سه مولفه موثر در چشم‌‌‎ انداز بازار تا فصل مجامع

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با توجه به کاهش قیمت کامودیتی‌ها که بازدهی سهم‌های بزرگ را اندکی کاهش داده، تصریح کرد: این موضوع امیدواری به بازدهی صنایع کوچک را افزایش داده که افزایش نرخ این شرکت‌ها با توجه به حاشیه سود پایین آنها، سودآوری آنان را به شدت افزایش خواهد داد.

رشد فوق العاده صادرات پتروشیمی و فولاد در اردیبهشت ماه / دارویی ها، لوازم خانگی و نفتی‌ها لیدر‌های بعدی بازار/ سه مولفه موثر در چشم‌‌‎ انداز بازار تا فصل مجامعکارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با توجه به کاهش قیمت کامودیتی‌ها که بازدهی سهم‌های بزرگ را اندکی کاهش داده، تصریح کرد:این موضوع امیدواری به بازدهی صنایع کوچک را افزایش داده که افزایش نرخ این شرکت‌ها با توجه به حاشیه سود پایین آنها، سودآوری آنان را به شدت افزایش خواهد داد.

محمدرضا قاسمی در گفتگو با بورس تابناک در خصوص وضعیت بازار تصریح کرد: که بازار در انتظار اصلاحی به سر می‌برد، با سخنان و موضع گیری‌های رییس جمهور آمریکا موجب آن شد، در شرایط فعلی و تا اواخر خرداد یا اوایل تیر ماه ۳ نکته مثبت و مهم اقتصادی را در وضعیت داخلی و رفتار شرکت‌ها شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: نخستین مولفه بحث صورت‌های سه ماهه شرکت‌ها است که تا پایان تیر ماه، به بازار ارائه می‌شود و این گزارش‌ها مطمئنا نسبت به سال گذشته خصوصا در شرکت‌های بزرگ رشد خوبی خواهد داشت.

قاسمی افزود: دومین مولفه مهم در رفتار داخلی شرکت‌ها به گزارش ماهانه اردیبهشت ماه مربوط است که ارائه آن آغاز شده و مبالغ فروش خوبی نسبت به ماه‌های گذشته خصوصا سال گذشته را شاهد خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه آمار گمرک غیر از گروه آلومینیوم اندکی کاهش صادراتی را نشان داده، تغییرات چندانی در صادرات نداشته ایم، ولی در متانول، مس؛ پروپان و پنتان که از محصولات پتروشیمی پارس هستند، رشد فوق العاده‌ای را شاهد بودیم، در آمار صادرات در فروردین ماه کاهشی را شاهد بودیم که در اردیبهشت ماه جبران شده و شاهد افزایش صادرات متانول، محصولات پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها در این ماه، گزارش‌های خوبی را در اردیبهشت ماه شاهد خواهیم بود.

تحلیلگر ارشد کارگزاری مبین سرمایه تصریح کرد: با توجه به برگزاری فصل مجامع و تقسیم سود در شرکت ها، شاهد کاهش قیمت سهام شرکت‌ها خواهیم بود که این موضوع عاملی برای جذابیت در دور بعدی رشد بازار خواهد بود.

قاسمی در خصوص ریسک سیاسی نیز گفت: غیر از لفاظی‌های آمریکا مسئله دیگری را شاهد نیستیم که این موضوع هرزگاهی بازار را با ترس مواجه می‌کند، ولی دو مولفه منفی در خصوص وضعیت اقتصاد در بعد بین الملل و داخلی را شاهد هستیم، در بعد بین الملل تداوم جنگ تجاری آمریکا و چین که عملا باعث کاهش ۱۰ درصدی قیمت کامودیتی‌ها به جز نفت شده است.

وی با اشاره به این نکته که قیمت آلومینیوم از ۱۷۰۰ به ۱۹۰۰ دلار؛ قیمت روی از ۲۷۵۰ به ۲۵۰۰ دلار و شدیدترین کاهش را نیز در قیمت مس شاهد بودیم که از ۶۵۰۰ به ۵۹۰۰ دلار رسیده است، تاکید کرد: این موضوع ممکن است گزارش ماهانه شرکت‌ها را خراب کند و جلوی رشد آن‌ها را بگیرد، ولی این موضوع موقتی خواهد بود چرا که افزایش افسار گسیخته قیمت ارز این کاهش را جبران خواهد کرد.

قاسمی با اشاره به اینکه نوسانات قیمت نفت در محدوده ۷۰ دلاری و اینکه این قیمت برای پتروشیمی‌ها و همچنین پالایشی‌ها خوب است، ادامه داد: گزینه دوم که اتفاق نیفتاده بحث تصویب نشدن اف‌ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که بر اساس آخرین خبر‌ها از دستور کار با توجه به تمدید مهلت خارج شده است.

کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: کاهش قیمت کامودیتی‌ها بازدهی سهم‌های بزرگ را اندکی کاهش داده و امیدواری به بازدهی صنایع کوچک را افزایش داده که افزایش نرخ این شرکت‌ها با توجه به حاشیه سود پایین آنها، سودآوری آنان را به شدت افزایش خواهد داد.
رشد فوق العاده صادرات پتروشیمی و فولاد در اردیبهشت ماه / دارویی ها، لوازم خانگی و نفتی‌ها لیدر‌های بعدی بازار/ سه مولفه موثر در چشم‌‌‎ انداز بازار تا فصل مجامع

سهامداران از بازار بدهی رویگردان شدند/ افت ۱۰ درصدی ارزش معاملات بورس

به گزارش بورس تابناک، شاخص کل در هفته‌ای که گذشت، با ۴۱۵۱ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، در ارتفاع ۲۱۵ و ۱۶۹ واحدی قرار گرفت.

شاخص بازار اول با رشد ۲۷۷۰ واحدی معادل ۱.۷۵ درصد رقم ۱۶۱۱۴۳ را به نمایش گذاشت و شاخص بازار دوم با افزایش ۹۶۰۹ واحدی معادل ۲.۳۶ درصد در ارتفاع ۴۱۶ هزار واحدی قرار گرفت.

ارزش کل معاملات هفته پایانی اردیبهشت ماه با کاهش ۱۰ درصدی رقم ۵۳۰۱ میلیارد تومان را به نمایش گذاشت، حجم معاملات نیز با افت ۱۶ درصدی مواجه شد و بر این اساس بیش از ۱۷۱۹۰ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از یک میلیون و ۳۶۲ هزار نوبت معامله شد.

بازار بدهی در هفته‌ای که گذشت با کاهش ۹۴ درصدی ارزش معاملات مواجه شد و بیش از ۱۹۸۲ میلیارد تومان ارزش معاملات این بازار ناشی از داد و ستد ۴۹۱۴ میلیون برگه سهم بود که کاهش ۱۱ درصدی را نشان داد.

در بازار مشتقه نیز کاهش ۴۴ درصدی ارزش معاملات به موازات افزایش حجم معاملات را شاهد بودیم. در صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله تعداد ۲۰۴ میلیون واحد به ارزش ۲۲۵۱ میلیارد تومان معامله شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید