دلیل اختلالات سیستم اقلیمی چیست؟


دلیل اختلالات سیستم اقلیمی چیست؟

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، گفت: اوجود خشکسالی‌های بزرگ و ادامه دار، کمتر شدن ترسالی‌ها و بالا رفتن میزان تبخیر، کاهش بارندگی و از بین رفتن پوشش گیاهی به دلیل تابش زیاد، بالا رفتن دمای زمینه‌ای و فراگیر شدن بخشی از انواع بیماری‌ها و تغییرات بزرگ جمعیتی از دیگر اختلالات در سیستم اقلیمی است.

عزیر عابسی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیون سال از سن زمین می‌گذرد، اظهار کرد: پس از گذشت حدود ۳۰۰ میلیون سال از سرد شدن گدازه آتشین، پوسته زمین شکل و به تدریج روی آن آب جمع شد که تقریباً ۳ میلیارد سال در آن آب حیات ادامه پیدا کرد تا در نهایت ۶۰۰ میلیون سال پیش حیات در زمین شکوفا شد.

وی با اشاره به اینکه متان و دی اکسید کربن باقیمانده از میلیاردها سال پیش زمین را آلوده کرده است، تصریح کرد: جلبک‌ها میلیاردها سال با تلاش خود کربن هوا را جذب و وارد رسوبات و اعماق خاک کردند که اکنون پس از گذشت ۲۵۰ سال از انقلاب صنعتی، کربن تجمیع شده استخراج و مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث زیاد شدن غلظت دی اکسید کربن اتمسفر شده است.

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه از ۲۵۰ سال گذشته پدیده گلخانه‌ای در حال رخ دادن است و غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر که ۲۵۰ پی تی ام بود هم اکنون از مرز ۴۱۵ گذشته، گفت: پدیده گرمایش جهانی یکی از دلایل تغییر اقلیم بوده که از حالت نرمال و طبیعی خودش به سمت گرم‌تر شدن می‌رود و تا هر جا که برداشت جمعیت از منابع فسیلی بیشتر باشد این پدیده تشدید شده است.

عابسی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف وحشتناک سوخت‌های فسیلی، کشاورزی، کارخانه‌های سیمان و مشابه آنها باعث شده تا غلظت دی اکسید کربن به این سرعت بالا رود و زمین به پدیده تغییر اقلیم دچار شود، افزود: گرم شدن یخ‌های یخچال‌های گرینلند، قطب شمال و جنوب یکی از عوارض گرمایش جهانی زمین بوده و پیش بینی می‌شود تا ۵۰ الی ۱۰۰ سال آینده با گرم شدن یخچال‌ها و بالا آمدن سطح آب دریاها بخشی از جزایر در اقیانوس آرام اطلس و حتی خلیج‌فارس را از دست خواهیم داد.

عضو هیأت علمی گروه عمران دانشگاه نوشیروانی بابل، خاطرنشان کرد: وجود خشکسالی‌های بزرگ و ادامه دار، کمتر شدن ترسالی‌ها و بالا رفتن میزان تبخیر، کاهش بارندگی و از بین رفتن پوشش گیاهی به دلیل تابش زیاد، بالا رفتن دمای زمینه‌ای و فراگیر شدن بخشی از انواع بیماری‌ها و تغییرات بزرگ جمعیتی از دیگر اختلالات در سیستم اقلیمی است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: پاک کردن صورت مسئله و انداختن مسئولیت دیگران چیزی را تغییر نمی‌دهد و با پذیرفتن اینکه در دنیای تکنولوژی و علم به سر می بریم، ایده و ایدئولوژی‌های قدیمی در این حوزه‌ها پاسخ نمی‌دهد بلکه باید با بالا بردن اطلاعات و برنامه ریزی دقیق به فکر چاره بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: از دیگر راهکارها سوق دادن استراتژی و طرح‌های توسعه کشور و برنامه‌های اجتماعی، تولیدی و کشاورزی بوده چرا که کشور دچار خشکسالی طولانی‌تر و کمبود منابع آب می‌شود.

عابسی حاکم شدن علم در فرهنگ کشور را مهم دانسته و گفت: آگاهی مردم از مدارس تا دانشگاه‌ها و کتب درسی متناسب با دنیای مدرن و تغییر الگوهای مصرف می‌تواند مؤثر باشد، اگر چه در کشور ایران از نظر منابع نفتی غنی هستیم اما از نظر منابع آب و کشاورزی فقیریم و نمی‌توان آب را وارد کشور کرد.

این استاد دانشگاه با ابراز نگرانی از اینکه در ضایعات نان، مصرف بیش از حد آب در منزل و ضایعات کشاورزی جز کشورهای با رتبه‌ی بالا هستیم، خاطرنشان کرد: توسعه و شکل گیری فرهنگ و الگوی مصرف به تطبیق با دنیای جدید و تغییرات اقلیمی می‌تواند کمک بسیار بزرگی باشد و با توجه به اینکه در دنیای دیجیتال و الکترونیک به سر می بریم فرهنگ عمومی باید به سمت تغییر سوق داده شود.


انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عملیات ثامن‌الائمه؛ نقطه آغاز تشکیل لشکر ویژه 25 کربلا