سرنوشت قلعه پرتغالی‌ها پس از 20 سال...


سرنوشت قلعه پرتغالی‌ها پس از 20 سال...

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هرمزگان از آغاز مرمت قلعه پرتغالی‌ها پس از 20 سال خبر داد.

به گزارش ایسنا، عباس نوروزی اظهار کرد: پس از ۲۰ سال پیگیری و توافق به‌عمل‌آمده با شرکت معدن سرخ، سوله‌ای که در حریم قلعه پرتغالی‌ها قرار داشت، برداشته شد.

وی با بیان اینکه با برداشت این سوله هزار مترمربع از نمای ضلع شرقی این قلعه آزاد شد، افزود: در این مرحله از مرمت، دوخت و دوز ترک‌ها، جایگزینی سنگ‌های فرسوده و آواربرداری انجام می‌شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هرمزگان خاطرنشان کرد: در این مرحله یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، در بندر قشم، کنگ، عمان، رأس الخیمه، جزیره هرمز و مناطق دیگری در حاشیه‌ی خلیج همیشه فارس، دیوارهایی قطور دیده می‌شود. این دیوارها در واقع مهم‌ترین اثر باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالی‌ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است.

استعمارگران پرتغالی پس از به اشغال درآوردن بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس، قلعه‌هایی ساختند که امروز بخشی از آنها پا برجا است. در میان این مجموعه قلعه در جنوب ایران، قلعه های پرتغالی در هرمز، قشم و چابهار از بقیه معروف‌تر هستند.

یادگارهای پرتغالی ها که امروزه تنها عنوان پرتغالی‌ها را با خود یدک می‌کشد به جذابیت‌های توریستی تاریخی شهرهایی چون چابهار و جزایری مانند هرمز، قشم و کیش تبدیل شده که هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به سوی خود جذب می‌کند.

قلعه پرتغالی‌های قشم در سال ۱۵۰۷ میلادی به فرمان «آلفونسو آلبرکرک» دریانورد پرتغالی در جزیره قشم احداث شد. این قلعه در سال ۸۷ توسط احسان یغمایی از زیر خاک بیرون آورده شد.

در پی وقوع زلزله‌ی ۵/۹ ریشتری بهار ۱۳۷۹، کاوش در بخش درونی دیوار شرقی قلعه به دلیل تخریب فراوان، ناکام ماند. در کاوش‌های قلعه‌ی پرتغالی‌ها تعدادی ظروف چینی متعلق به چین، شیشه‌های ساخت ونیز و توپ‌های جنگی یافت شده بود.

در واقع کاربرد اصلی قلعه مکانی چون یک انبار بزرگ یا جای نگهداری مهمات و سلاح بوده که در مواقع اضطراری پشتیبان دژهایی چون دژهای هرمز، قشم و لارک را به عهده داشته است.

آب مصرفی قلعه را آب باران و آب چاه تأمین می‌کردند که توسط کانالی زیرزمینی در برکه‌ها و حوض‌های قلعه نگهداری می‌شد.

قلعه‌ی مذکور شامل انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاق‌های سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار است.

در زمان حکومت صفویان - توسط «امام‌قلی خان» از سرداران شاه عباس - قلعه‌ی پرتغالی‌ها و و دیگر پایگاه‌ها در دهانه خلیج فارس به تصرف ایران در آمد. قلعه قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع از سنگ‌های آهکی و گچی با ملاط ساروج محلی ساخته شده است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه هرمزگان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم/ لحظه واژگونی خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز