مردم از ذبح غیر کشتارگاهی خودداری کنند/خطر ابتلا به تب کریمه کنگو


مردم از ذبح غیر کشتارگاهی خودداری کنند/خطر ابتلا به تب کریمه کنگو

یاسوج- مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مردم از ذبح غیر کشتارگاهی خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبداله بهمنش با اشاره به قرار گیری در آستانه عید سعید قربان، ضمن هشدار انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام، افزود دام پس از قربانی و ذبح شدن تا ۲۴ ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس تقسیم و توزیع شود و یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مرد شریف قرارگیرد، خودداری و از ذبح خارج از کشتارگاههای مجاز است.

بهمنش همچنین نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و بیان کرد: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و گاهاً در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری تقسیم یا مصرف می کنند که اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.

بهمنش خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستانها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها، اقدام به بازرسی های بهداشتی و شرعی قبل حین و بعد از کشتار می نمایند که هم استانی های عزیز می توانند با مراجعه به کشتارگاهها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به وجود کنه ها به عنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام ها و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاههای عمومی و همچنین ذبح دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.

وی افزود: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه های دام استان از ساعت ۷ صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود.


به گزارش خبرگزاری مهر، عبداله بهمنش با اشاره به قرار گیری در آستانه عید سعید قربان، ضمن هشدار انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام، افزود دام پس از قربانی و ذبح شدن تا ۲۴ ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس تقسیم و توزیع شود و یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مرد شریف قرارگیرد، خودداری و از ذبح خارج از کشتارگاههای مجاز است.

بهمنش همچنین نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و بیان کرد: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و گاهاً در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری تقسیم یا مصرف می کنند که اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.

بهمنش خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستانها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها، اقدام به بازرسی های بهداشتی و شرعی قبل حین و بعد از کشتار می نمایند که هم استانی های عزیز می توانند با مراجعه به کشتارگاهها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به وجود کنه ها به عنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام ها و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاههای عمومی و همچنین ذبح دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.

وی افزود: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه های دام استان از ساعت ۷ صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود.

کد خبر 4689623

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کهگیلویه و بویراحمد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


صدای کوتوله برزیلی برای آموزش و سریع حرف زدن